Rosengården

Kaptensgatan 5, Enköping Karta

Typ av plats

Demens, Profil

Om oss

På Rosengården ger vi stöd och omsorg till dig som har demenssjukdom och är i behov av medicinsk omvårdnad, stöd och stöttning för att klara av din vardag. Boendet är beläget nära centrum med bra kommunikationer och fina promenadvägar.

Din familj och dina vänner är så klart alltid välkomna till Rosengården, vardag som helg. Vi vill att dina nära känner stort förtroende för vår verksamhet och deras kunskaper är viktiga för att vi ska få förståelse för dina tidigare levnadsvanor, intressen och behov. Dina anhöriga bjuds in till anhörigträffar två gånger per år.


Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

30

Avdelningar

4

Lägenheterna

  • Lägenheten har egen toalett och dusch
  • Man kan möblera med egna möbler
  • Höj- och sänkbara sängar och grundbelysning finns
  • Trygghetslarm finns

På boendet

  • Kök där man kan äta och laga mat tillsammans
  • Rum för samvaro.

Aktiviteter

Du som bor hos oss är välkommen att delta i de aktiviteter du själv önskar och orkar med. Varje vecka erbjuder vi olika aktiviteter, som du kan läsa mer om i våra veckoscheman.

Vi ordnar aktiviteter utifrån ett schema varje dag. Schemat finns på våra anslagstavlor på boendet. Exempel på akriviteter: Utflykter, cafébesök, trädgårdsarbete, shopping, gudstjänst två gånger i månaden, gymnastik, högläsning, underhållning, allsång med mera.

En gång per månad har vi aktivitetsråd. Där deltar aktivitetsansvarig samt aktivitetsombuden, anhöriga och boende. Syftet med rådet är att systematisera arbetet med att fånga upp boendes intressen och utforma meningsfulla aktiviteter.

Mat & Dryck

En höjdpunkt på dagen är måltiderna som även är en viktig social företeelse. Måltidssituationen är lugn och harmonisk och du motiveras och stöttas till så stort inflytande och delaktighet som möjligt. Du bestämmer var du vill inta din måltid, i matsalen eller på ditt rum. Du kan välja mellan två olika rätter till lunch och middag.Som trevlig avslutning på lunchen kan du avnjuta en god dessert.

Under fredag eller lördag kväll samt vid högtider erbjuder vi förrätt och ett glas vin. Vi firar högtider med god mat, fin dukning och eventuella specialaktiviteter.

Måltidsrådet sammanträder regelbundet och utvärderar viktiga frågor kring mat och måltider, som meny, näringsriktighet, mattider, måltidsmiljö med mera.

Var lagas maten?

Grönsaker, potatis, ris och pasta iordningsställs på plats. Vår färskvaruleverantör är känd för sina fräscha grönsaker och frukter. Personalen bakar ofta till fikastunderna. Kaffe och frukt finns alltid när du så önskar.

Vård & Omsorg

Vår specialitet är omvårdnad, stöd och omsorg inom äldreomsorg, yngre och äldre med demenssjukdomar. Vårt mål är att du ska uppleva livskvalitet, meningsfulla och glädjerika dagar. Du erbjuds socialt umgänge och aktiviteter utifrån dina egna önskemål och förmågor. 

Omsorg

Undersköterskor och vårdbiträden är de som i störst omfattning träffar de boende och har ansvaret för att ge en god vård och omsorg. Avdelningsansvariga är vanligen undersköterskor, som är nära verksamheten och därför på bästa sätt kan ansvara för arbetsledning, bemanning och planering. 

Demensakademin
Som boende hos oss på Vardaga vill vi att du ska ha tillgång till den bästa möjliga vården och omsorgen. Därför driver vi bland annat Demensakademin ett kompetensutvecklingskoncept för att medarbetarna i våra verksamheter ska ha högkompetens kring demens. Konceptet utgår ifrån aktuell forskning. Initiativtagaren till Demensakademin Liselotte Björk, har tilldelats En Ros av Seniorval.se för sitt arbete, läs gärna en intervju med henne här.

Vård

Vår verksamhetschef är sjuksköterska. Vår sjuksköterska har det medicinska ansvaret.

Rehabilitering
Arbetsterapeuter ser till hela människan och utgår från vilka vardags-aktiviteter man vill och behöver klara av att utföra. Det kan handla om att ta tillvara och utveckla fysiska, kognitiva och sociala färdigheter eller att anpassa miljön i din lägenhet. En del i detta är att prova ut, anpassa och förskriva olika hjälpmedel.

Fysioterapeut hjälper dig att bevara eller få tillbaka bästa möjliga rörelseförmåga. Behandlingsmetoderna bygger på ett samspel mellan den behandlande sjukgymnasten och dina egna resurser. Arbetsterapeuterna och sjukgymnasterna handleder även den övriga personalen i ett funktionsbevarande arbetssätt.

Tilläggstjänster

Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård med mera när du behöver det.

Personal

På Rosengården finns cirka 38 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-410 426 11

Kontaktperson

Niqlas Lundqvist

Gatuadress

Kaptensgatan 5

Postnummer

749 35

Postort

Enköping

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-410 426 11

Translate

Tyck till