Aleris Halmstad Plaza

Westerbergs gata 23, Halmstad Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Aleris Halmstad Plaza passar dig som uppskattar och vill uppleva den halländska kulturen. Detta är boendets profil och denna märks i såväl aktiviteter och interiör. Den interiöra färgsättningen, inredningen och utsmyckningen har inspirerats av Halmstadsgruppen.

Boendet har en plaza för aktivitet och samvaro. Centralt i Halmstad, med närhet till butiker, parker och museum, ligger Aleris Halmstad Plaza.

Det är ett helt nybyggt vård- och omsorgsboende som Aleris Omsorg AB byggt tillsammans med PEAB och Näckströms Fastigheter AB. Vi har gjort detta i nära samarbete med Halmstad kommun som känner sina kommuninvånare och vet vilka behov som finns.

Aleris Omsorg kallar de vård- och omsorgsboenden vi driver i egen regi för Plaza. Det gör vi för att vi gärna bygger ett plaza, det vill säga en samlingsplats, på en central plats på boendet. Plaza blir ofta navet för aktivitet och en naturlig yta att vara på för dig som bor här, dina närstående och medarbetare. Även på Aleris Halmstad Plaza finns en sådan samlingsplats på boendets entréplan.

Aleris Halmstad Plaza drivs av Aleris Omsorg AB- privat. Ledorden för att ge god vård och omsorg inom Aleris Omsorg är att "utgå från det friska". Trots att en enskild drabbats av sjukdom utgår vi från det friska och hittar saker som denne fortfarande kan göra och glädjas åt i livet. Det är vår drivkraft.

Organisation

Aleris

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Aleris Halmstad Plaza ligger två kvarter från biblioteket och ett stenkast ifrån centrum. Här finns 54 lägenheter, fördelat på tre våningsplan. Varje våningsplan har en färgsättning som inspirerats av Halmstadsgruppen där vi har bland annat fototapeter av konstnärer ur gruppen.

I huset finns sex enheter med nio lägenheter vardera. På markplan finns en gemensam plaza, en samlingsplats för aktivitet och samvaro. Här finns också utgången till den gemensamma trädgården.

För att se panoramabilder från Aleris Halmstad Plaza klicka här.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

Tre våningsplan med sex enheter om vardera nio lägenheter

Lägenheterna

  • Varje lägenhet består av rum, ett litet pentry, och ett större badrum
  • Det finns TV i varje lägenhet
  • Pentry
  • I varje lägenhet finns fransk balkong
  • I hyran ingår TV, säng och dammsugare

På boendet

  • Ett plaza, en samlingsplats som inbjuder till aktivitet och samvaro
  • Boendet har en innergård

Hyra

7 500 kr/mån

Aktiviteter

När en person blir äldre uppskattar denne ofta att få hjälp och stöd i det som tidigare varit enkelt och problemfritt. Som exempel kan nämnas att komma ut och njuta av omgivningen, vilket kan vara en liten sak som gör livet extra gott. På Aleris Halmstad Plaza stöttar och hjälper vi dig att kunna göra detta och andra aktiviteter som bidrar till livsglädje och ger dig energi. Vi bygger på det friska hos dig och ser dina möjligheter.

Du erbjuds aktiviteter i grupp liksom enskilt. Boendet präglas av den Halländska kulturen men utbudet av aktiviteter och evenemang utgår från de önskemål och erfarenheter du och övriga boende har.

Varje vecka har du minst en timmes egentid tillsammans med din kontaktman att tillbringa på det vis du önskar.

Exempel på andra aktiviteter är: handmassage, lösa korsord, högläsning, musikunderhållning, filmvisning, bingo och gruppgymnastik. De som vill erbjuds att delta i de vardagliga sysslorna så som att hjälpa till med dukning, skära upp sallad eller vika servetter.

Mat & Dryck

På Aleris Halmstad Plaza vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö. Maten äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten. Till lunch serveras efterrätt. Det är vanligt att medarbetare bakar till fikastunden. Vid högtider erbjuder vi anpassade maträtter.

Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten.

Vi tar till oss dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Dryck
Till måltiderna serveras: mineralvatten och bordsvatten, lättöl, måltidsdryck eller mjölk. Vi hjälper till att servera vin och liknande om du önskar.

Var lagas maten?

Maten planeras, tillagas och bereds på boendet. Undantaget är de måltider som innehåller obehandlat kött, fisk eller fågel. Dessa livsmedel förbereds i tillagningskök innan det värms upp och bereds i boendets enhetskök.

Vård & Omsorg

På Aleris halmstad Plaza ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den stöd och hjälp, du har behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål. Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp ser vi till dina friskfaktorer.

Kontaktman och genomförandeplan
Vi ser till dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar, utifrån den samlade bilden, ditt stöd. När du flyttar in hos oss blir du tilldelad en kontaktman. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan som följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell utifrån dina behov.

Kunskapscentrum för demens
Vi satsar stort på att erbjuda den bästa vården och omsorgen av personer med demenssjukdom. En del i denna satsning är Aleris Kunskapscentrum för demens.

Vård

Vi har en sjuksköterska som är omvårdnadsansvarig som ansvarar för alla sjukvårdsinsatser. Sjuksköterska finns på plats vardagar under kontorstid. Läkare på plats efter behov. Övrig tid finns jourläkare och sjuksköterska tillgängliga.

Rehabilitering
Vi har tillgång till fysioterapeut och arbetsterapeut. Dessa ansvarar för rehabiliteringsinsatser.

Personal

Våra medarbetare är undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter (sjukgymnaster) med olika bakgrund och personligheter. Vi har en verksamhetschef, en biträdande verksamhetschef och på varje plan finns en verksamhetskoordinator. På boendet finns också en aktivitetscoach. Vår omsorgspersonal är undersköterskor men de som har en visstidsanställning kan vara vårdbiträden. Gemensamt är att alla är nyfikna på varje människa de möter, är innovativa och har ett stort engagemang.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Aleris Omsorg har ett uppdrag att vara en kvalitetsaktör. Genom att hela tiden utveckla och förbättra oss skapar vi förutsättningar för att erbjuda bästa möjliga insatser. Vårt arbete utgår från evidensbaserad praktik, det vill säga en kombination av bästa tillgängliga kunskap, dina önskemål och förutsättningar liksom en hög grad av professionalitet.

Vi har gjort stora satsningar för att höja den grundläggande kunskapsnivån hos vår personal. Satsningen innebär att alla medarbetare ska gå en utbildning som ger dem verktyg och kunskap för att kunna ge dig den bästa omsorgen och servicen utifrån dina behov och förutsättningar. Utbildningen fokuserar bland annat på det friska hos dig som individ samt är personcentrerad liksom rehabiliterande och motiverande.

Kvalitetsregister

Övrigt

Ett oberoende företag genomför årligen attitydundersökningar utifrån boendes-, närstående-, uppdragsgivar- och medarbetarperspektiv. Alla deltagare får kännedom om resultaten som sedan ligger till grund för vårt fortsatta förbättringsarbete.

Kontakt

Organisation

Aleris

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0725 43 59 50

Kontaktperson

Kristina Johansson

Gatuadress

Westerbergs gata 23

Postnummer

302 26

Postort

Halmstad

Vill du bo här?

Kommunal plats: Du får plats hos oss via biståndsbeslut från din kommun. Vänd dig till kommunen för att få reda på hur du går tillväga.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Vill du vara med och bygga det mest personliga och uppskattade företaget inom vård och omsorg? Vill du bidra med engagemang och nytänkande för att hitta bättre lösningar som gör att vi kan ge den bästa vården och omsorgen?

Här kan du läsa mer om våra lediga tjänster. 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0725 43 59 50

Translate

Tyck till