Aleris Baldersro Plaza

Vallagränd 2, Haninge Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Lediga platser

Om oss

Aleris Baldersro Plaza är ett nybyggt äldreboende med nordiskt tema. Temat märks bland annat i boendets inredning som går i nordiska ljusa färger, väggarna pryds av fotografier på nordiska skogar, sjöar och ängar. Dessutom har personalen nordisk språkinriktning. En av våra demensenheter har finskinriktning med boende och personal som pratar finska. På denna enhet uppmärksammar vi de finska traditionerna.

I ett område nära skog och natur. i Haninge kommun ligger det nybyggda vård- och omsorgsboendet Aleris Baldersro Plaza. Härifrån är det gångavstånd till bibliotek, kulturhus, ishall och Slätmossens Naturpark.

På boendet finns ett större sällskapsrum – ett så kallat plaza. Plazat står öppet för dig och övriga boende för social samvaro med närstående eller för olika aktiviteter. I plazat finns en öppen spis och kaffemaskin. Vi lägger stor vikt vid mötet mellan dig, anhöriga, närstående och medarbetare. För oss är det viktigt att alla känner sig som hemma.

Aleris Baldersro Plaza i Haninge kommun drivs av Aleris Omsorg AB privat. Boendet har inriktning omvårdnad, demens samt erbjuder korttidsplatser. Ledorden för att ge god vård och omsorg inom Aleris Omsorg är att "utgå från det friska". Trots att en enskild drabbats av sjukdom utgår vi från det friska och hittar saker som denne fortfarande kan göra och glädjas åt i livet. Det är vår drivkraft.

Inriktning/Profil

Finsk

Organisation

Aleris

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Aleris Baldersro Plaza i Haninge har totalt 54 stora fräscha lägenheter som är på 32 kvadratmeter. I lägenheterna för permanent boende möblerar du själv din lägenhet så som du önskar. Vi tillhandahåller säng och madrass med fem zoner, sängbord och TV. Lägenheter avsedda för korttidsplaceringar är möblerade med bord, stolar, fåtöljer och TV.

Varje avdelning har en öppen planlösning där det finns ett gemensamt kök, matrum och vardagsrum med en trevlig sitthörna. De boende har tillgång till stora inglasade balkonger. Runt om boendet finns det trevliga promenadstråk.

För att se panoramabilder från Aleris Baldersro Plaza klicka här.

Lediga platser

  • Demens - Permanent
  • Omvårdnad - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

Sex enheter med nio lägenheter på varje. Två enheter är demensenheter.

Lägenheterna

  • Lägenheterna är 32 kvadratmeter
  • Säng med specialmadrass och sängbord ingår
  • TV i varje lägenhet

På boendet

  • Inglasade balkonger
  • Gemensamt kök på varje enhet
  • Trevliga promenadstråk i området

Hyra

7 750 kr/mån

Aktiviteter

Aktiviteterna på Aleris Baldersro Plaza utgår från dig som bor här och dina medboendes vanor och intressen. Du har en egen kontaktman som, ger stöd och hjälp i vardagen. Denna tid använder du som du själv önskar.

Kontaktman och levnadsberättelse
Kontaktmannaskapet och levnadsberättelsen är viktiga verktyg för att skapa individuella aktiviteter, som exempelvis att titta i dina fotoalbum och prata om minnen från förr. Genom att planera individuella aktiviteter utifrån varje persons önskemål, förväntningar och drömmar vill vi stödja dig och bidra till en meningsfull vardag.

Gemensamma aktiviteter
Vi erbjuder även gemensamma aktiviteter för alla som önskar delta. Även här utgår aktiviteterna från de boendes intressen och önskemål. Vi har en aktivitetscoach, som ansvarar för aktiviteterna, i tjänst alla vardagar.

Aktiviteter vid demens
Det är viktigt att personer med demenssjukdom fortsätter vara aktiva och att de får stöd i att klara vardagliga sysslor så länge som möjligt. För personer med demens är glädje och välbefinnande i aktiviteterna extra viktigt för att motverka oro. Vad som ger glädje är individuellt, det är dock vanligt att musik och dans uppskattas.

Mat & Dryck

På Aleris Baldersro Plaza i Haninge vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö. Maten äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten om så önskas.

Du får gärna delta hjälpa till under matlagningen med att duka, skala potatis, hacka sallad eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten. Till lunch serveras efterrätt. Vi bakar ofta till fikastunden. Vid högtider erbjuder vi sedvanliga bufféer.

Vi tar till oss dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Dryck
Till måltiderna serveras måltidsdryck.

Var lagas maten?

Maten planeras, tillagas och bereds på boendet. Undantaget är de måltider som innehåller obehandlat kött, fisk eller fågel. Dessa livsmedel förbereds i tillagningskök innan det värms upp och bereds i boendets enhetskök.

Vård & Omsorg

På Aleris Baldersro Plaza ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål.

Levnadsberättelse och genomförandeplan
Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp, ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar utifrån den samlade bilden ditt stöd. Informationen dokumenteras i din levnadsberättelse och genomförandeplan som upprättas tillsammans med din kontaktman. Genomförandeplanen följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell med dina behov.

Aleris kunskapscentrum för demens
Vi satsar stort på att erbjuda den bästa vården och omsorgen av personer med demenssjukdom. En del i denna satsning är Aleris Kunskapscentrum för demens.

Omsorg

I omvårdnaden ingår mat, tvätt, städning, hjälp med personlig hygien. Personal finns tillgängliga dygnet runt.

Vård

Sjuksköterska finns på plats dagtid. Läkare rondar på verksamheten en dag i veckan. Kvälls-, natt- och helgtid finns tillgång till joursjuksköterska och jourläkare.

Rehabperosnal
Vi har arbetsterapeut på heltid och fysioterapeut (sjukgymnast) på halvtid. En av dem är alltid på plats på vardagar. 

Personal

Här finns en verksamhetschef . Legitimerad hälso-och sjukvårdspersonal bestående av sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut. Omsorgsteam består av undersköterskor och vårdbiträden. Vi har en aktivitetscoach och måltidscoach. Läkare rondar en dag per vecka på verksamheten.

Språk

Svenska, Finska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Aleris Omsorg har ett uppdrag att vara en kvalitetsaktör. Genom att hela tiden utveckla och förbättra oss skapar vi förutsättningar för att erbjuda bästa möjliga insatser. Vårt arbete utgår från evidensbaserad praktik, det vill säga en kombination av bästa tillgängliga kunskap, dina önskemål och förutsättningar liksom en hög grad av professionalitet.

Vi har gjort stora satsningar för att höja den grundläggande kunskapsnivån. Syftet är att ge dig den bästa omsorgen och servicen.

Satsningen innebär att alla medarbetare ska gå en utbildning som ger dem verktyg och kunskap för att kunna ge dig den bästa omsorgen och servicen utifrån dina behov och förutsättningar. Utbildningen fokuserar bland annat på hur vi utgår från det friska hos dig och personcentrerat liksom rehabiliterande och motiverande.

Certifieringar

Kvalitetscertifierade enligt det internationella systemet ISO 9001: 2008

Kvalitetsregister

Övrigt

Ett oberoende företag genomför årligen attitydundersökningar utifrån boendes-, närstående-, uppdragsgivar- och medarbetarperspektiv. Alla deltagare får kännedom om resultaten som sedan ligger till grund för vårt fortsatta förbättringsarbete.

Kontakt

Organisation

Aleris

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-606 22 61

Kontaktperson

Maria Persson

Gatuadress

Vallagränd 2

Postnummer

136 39

Postort

Handen

Vill du bo här?

Kommunal plats: Du får plats hos oss via biståndsbeslut från din kommun. Vänd dig till kommunen för att få reda på hur du går tillväga. Privat plats: Det finns även möjlighet att köpa vårdplatser privat. Kontakta oss för prisuppgifter.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Vill du vara med och bygga det mest personliga och uppskattade företaget inom vård och omsorg? Vill du bidra med engagemang och nytänkande för att hitta bättre lösningar som gör att vi kan ge den bästa vården och omsorgen?

Här kan du läsa mer om våra lediga tjänster. 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-606 22 61

Translate

Tyck till