Aleris Dalénum Plaza

Agavägen 58, Lidingö

Om oss

Januari 2019 planerar Aleris Omsorg att öppna ett nytt äldreboende på ”hälsans ö”, Lidingö. Boendet som kommer att heta Aleris Dalénum Plaza, kommer att ha plats för 55 personer över 65 år med biståndsbeslut. Boendets inriktning är mat, måltidsupplevelse, utevistelse och hälsa.

Det nya äldreboendet byggs på Lidingös södra strand i området Dalénum. Här har den gamla AGA-fabriken med Gustav Daléns historia blivit ett industrihistoriskt minnesmärke.

Nu utvecklas Dalénum, från att ha varit ett industriområde, till att bli en modern och levande stadsdel med attraktiva bostäder, kontor, butiker och restauranger. I denna nya stadsdel kommer alltså Aleris nya äldreboende att finnas. Ett boende med 55 lägenheter i två våningsplan.

Nybyggt äldreboende i ny stadsdel
Aleris förverkligar morgondagens äldreomsorg redan i dag. Högst upp i den gamla AGA-fabrikens lokaler kommer det mycket attraktiva äldreboendet att skapas. Vi påverkar allt från fastighetsutformning till inredning, verksamhetsinriktning och dagliga aktiviteter. Allt för att du ska få det lilla extra på ålderns höst. Stora panoramafönster kommer bidra med ett fantastiskt ljusinsläpp.

Hälsa som tema
Aleris omsorgsfilosofi bygger på det friska och vi ser möjligheterna. Det innebär att vi ser människan bakom ålderns siffra, sjukdom och ohälsa men tillgodoser självklart alla medicinska behov. Temat för boendet är mat, måltidsupplevelse, utevistelse och hälsa. Detta återspeglas bland annat i att boendet har ett eget tillagningskök, tillgång till gym och en fin takterrass som gör det enkelt att komma ut året runt.

Hälsa kommer även att stå i centrum och påverka boendets inredning, den dagliga verksamheten liksom aktivitetsutbud. Här kommer dagliga varierade aktiviteter, små som stora, att erbjudas året runt. Vi vet att fysisk aktivitet och utevistelse är bra för hälsan likväl som god mat och trevligt umgänge. Därför kommer det bli en del av de boendes vardag.

Planerad inflyttning januari 2019
Boendet kommer att vara inflyttningsklart januari 2019 och finns för dig som är minst 65 år och som har ett biståndsbeslut om särskilt boende.Husets fastighetsägare är Fastpartner. Våningarna nedanför boendet kommer i första hand att rymma kontor. 

Organisation

Aleris

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Boendet kommer att ha en egen vinterträdgård på det egna planet som kommer att fungera som boendets plaza, d.v.s. ett större gemensamhetsrum där vi möts för att fira högtider, skapa gemensamma aktiviteter eller bjuda på underhållning. Helt enkelt en guldkant i tillvaron.  Från Aleris Dalénum Plaza kommer det att finnas hissar ned till de vackra promenadområdena i området. Här finns närhet till både hav och natur och goda kommunikationer.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

55

Kvalitet

Kvalitetsregister

Aleris Omsorg har ett uppdrag att vara en kvalitetsaktör. Genom att hela tiden utveckla och förbättra oss skapar vi förutsättningar för att erbjuda bästa möjliga insatser. Vårt arbete utgår från evidensbaserad praktik, det vill säga en kombination av bästa tillgängliga kunskap, dina önskemål och förutsättningar liksom en hög grad av professionalitet.

Vi har gjort stora satsningar för att höja den grundläggande kunskapsnivån hos vår personal. Satsningen innebär att alla medarbetare ska gå en utbildning som ger dem verktyg och kunskap för att kunna ge dig den bästa omsorgen och servicen utifrån dina behov och förutsättningar. Utbildningen fokuserar bland annat på det friska hos dig som individ samt är personcentrerad liksom rehabiliterande och motiverande.

Kontakt

Organisation

Aleris

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

073- 436 78 00

Kontaktperson

Marie Pahl, verksamhetschef

Gatuadress

Agavägen 58

Postnummer

181 55

Postort

Lidingö

Söker du jobb?

Vill du vara med och bygga det mest personliga och uppskattade företaget inom vård och omsorg? Vill du bidra med engagemang och nytänkande för att hitta bättre lösningar som gör att vi kan ge den bästa vården och omsorgen?

Här kan du läsa mer om våra lediga tjänster. 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

073- 436 78 00

Translate

Tyck till