Ektorpsgården Prime Omsorg
Äldreboendet Ektorpsgården
Ektorpsgården Prime Omsorg exteriör
Ektorpsgården Prime Omsorg interiör
Ektorpsgården Prime Omsorg vovve
Ektorpsgården Prime Omsorg sällskapsrum
Ektorpsgården Prime interiör

Ektorpsgården

Björnbo 9, Lidingö Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Ektorpsgården är belägen i det natursköna Björnbo området med rikliga möjligheter till utomhusvistelser. Ektorpsgården är det lilla, familjära boendet på Lidingö som erbjuder vård och omsorg av mycket hög klass vilket också har dokumenterat i Socialstyrelsens brukarundersökning där Ektorps-gården har fått fantastiska fina betyg från anhöriga och våra boenden.

Verksamheten på Ektorpsgården präglas av ett stort engagemang blad våra medarbetare som alltid sätter våra gäster och anhöriga i främsta rummet. Det ska vara guldkant på tillvaron för våra boenden. Samtliga medarbetare är noga utvalda och har både rätt kompetens och hjärtat på rätt ställe. Måltiden, naturnära aktiviteter och en personlig frihet är viktiga delar i ett framgångsrikt äldreboende.

På Ektorpsgården finns det en hel del gemensamma utrymmen. Det är lätt att umgås med andra gäster och med våra medarbetare som arbetar på gården. Vi ser dig som individ och medmänniska och har fokus på att skapa en trygg och meningsfull vardag även om livssituationen kan vara både annorlunda och svår.

Vi har nära kontakt med anhöriga och närstående för att säkerställa att just du får rätt omsorg och vård. Läs gärna mer om vad som händer hos oss här.

Fonden "Min önskan" finns till för att uppfylla våra boendes önskningar om upplevelser utöver det som ingår i vardagen, något man saknar eller som man kanske inte har provat på tidigare. Syftet är att sätta guldkant på tillvaron.

Välkommen att kontakta vår verksamhetschef för ytterligare information eller ett platsbesök.

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss om även du bor i:

Solna kommun, Haninge kommun

Boendet

Ektorpsgården ligger i Björnbo och omfattar 35 modernt yteffektiva lägenheter med stora badrum, balkonger eller altaner. Närheten till naturen gör att alla lägenheter kan följa årstidernas växlingar.

Varje våningsplan är indelat i två gruppboenden. Du använder dina egna möbler och får hjälp med flytt och uppsättning av tavlor och gardiner. Du kan också välja ett möblerat rum och då tar du bara med dig dina personliga tillhörigheter.

Det finns möjlighet att ta med sig hund eller katt, kontakta boendechefen för mer detaljer.

Hyran
Hyra är cirka 215 kr/kvadratmeter/månad (marknadsmässig hyra). Storlek på lägenheter varierar och ligger mellan 29-44 kvadratmeter. De flesta är cirka 35 kvadratmeter. Hyran ligger då mellan 6235 och 9460 kronor.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

35

Avdelningar

Fyra avdelningar varav två med demensinriktning ock två med somatisk inriktning.

Lägenheterna

  • Ett rum
  • Omöblerat/möblerat
  • Eget badrum/wc och kokmöjligheter
  • Balkong eller altan

På boendet

Gemensamt kök, matrum och vardagsrum, samt tillgång till stora balkonger.

Aktiviteter

Utbudet av aktiviteter är stort. Vi lägger stort fokus på individens egna önskemål och deltagandet är alltid frivilligt. Ibland får vi besök av hunden Ebba, en golden retriever som gärna vill bli klappad.

Exempel på aktiviteter är spa behandlingar, Qi Gong, taktil massage, tv-spel, utflykter, promenader, syjunta, andakt, bingo, högläsning, gymnastik, målargrupp, dans och sång. Det händer även att artister kommer och underhåller oss. 

Mat & Dryck

Måltiden ska vara en högtidsstund. Vi ställer mycket högra krav på våra leverantörer av mat. I våra beredningskök piffar vi till maten så att den blir smakfull och elegant. Vi anpassar självklart maten till våra boenden. Måltiden ska vara en stund av fest.

Frukost, lunch och middag serveras när du vill ha det. Du kan välja mellan olika rätter vid lunch och middag. Kaffe och smörgås finns tillgängligt hela tiden. Vin i önskad mängd till egen kostnad.

Var lagas maten?

Leverantör av mat är Fazer Amica.

Vård & Omsorg

Vården, omsorgen och servicen utformas i samråd med dig, din kontaktman, sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast. 

Omsorg

Vårdpersonalen arbetar med fokus på det friska (salutogent synsätt) med rehabilitering till boende och handledning till personal. 

Vård

Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt, alla dagar. Läkare kommer på besök efter boendes behov.

Sjukgymnasten och arbetsterapeuten finns tillgängliga alla vardagar. Rehab planeras individuellt.

Tilläggstjänster

Medicinsk fotvård, massage och bubbelpool.

Personal

Vi har en verksamhetschef, en vice verksamhetschef och på varje våning en arbetsledare. Vi har sjuksköterskor och rehabpersonal på vardagar. Läkare kommer till boendet en gång i veckan. Här finns också en aktivitetsansvarig, kostombud, dokumentationsansvarig, hygienansvarig, lokalvårdare och vaktmästare. Vår omsorgspersonal är vårdbiträden och undersköterskor.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Verksamheten på Ektorpsgården har präglats av hög kvalitet ända från starten. Vi genomför löpande kvalitetsmätningar. Vi har regelbundna anhörigmöten för samtliga boenden men också avdelningsmöten med färre antal deltagare där det kan vara lättare att komma till tals.

Utvecklade rutiner och processer för att fånga upp eventuella avvikelser är viktiga verktyg för att säkerställa en hög kvalitet i vård och omsorgen.

Våra medarbetare utbildas löpande för att därigenom öka kompetensen. Det sker regelbundna interna möten för utveckling och uppföljning inom olika områden såsom kost, aktiviteter, hygien mm.

Vårt kvalitetsarbete har resulterat i mycket höga resultat i både våra egna undersökningar men också i Socialstyrelsens återkommande mätningar bland anhöriga och boenden.

Ett annat bevis för vårt idoga kvalitetsarbete är att vi sedan starten har haft full beläggning och att det är kö för att få komma till Ektorpsgården.

Läsa gärna våra referenser från anhöriga här.

Kvalitetsregister

Medverkar i Palliativregistret och Senior Alert

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-122 102 00

Kontaktperson

Peter Berg

Gatuadress

Björnbo 9

Postnummer

181 28

Postort

Lidingö

Vill du bo här?

För att kunna söka ett boende på Ektorpsgården krävs ett beslut om särskilt boende från en biståndshandläggare i din kommun eller stadsdel. Kontakta din stadsdel eller kommun för mer information. Vill du komma på besök eller få mer information så hör av dig till oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-122 102 00

Translate

Tyck till