Silverhöjden

Bosövägen 2, Lidingö Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Silverhöjden är ett helt nytt boende i Rudboda på Lidingö med lägenheter både för personer med somatisk sjukdom och personer med demenssjukdom.

Tillsammans med inredningsarkitekterna har vi skapat en unik inre miljö med känsla av lugn och harmoni. En fin och genomtänkt trädgård når du enkelt oavsett var du bor i huset.

Vår egen kock lagar maten från grunden. Det innebär att ditt inflytande över vad du äter blir stort och att valmöjligheterna blir stora. Vi är övertygade om att du kommer njuta av Silverhöjdens mat och dryck. Är du intresserad av att bo på Silverhöjden är du välkommen att besöka oss.


Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

De flesta av våra lägenheter har utsikt mot grönska, och de lägenheter som vetter söderut mot Norra Kungsleden har utsikt mot Rudboda torg med omkringliggande villakvarter.

Din lägenhet är din egen bostad som du eller din anhörig inreder efter sin egen smak. Hög- och sänkbar säng står vi på Silverhöjden för.

Som boende hos oss på Silverhöjden har du även tillgång till vackert inredda gemensamma rum där vi skapat en lugn och harmonisk atmosfär. I samarbete med inredningsarkitekt har vi fäst stor betydelse vid ljus, färgsättning och möblering.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

72

Avdelningar

8

Lägenheterna

  • Lägenheterna är på drygt 30 kvadratmeter
  • Har en kokvrå och ett rymligt badrum
  • Uttag för tv och telefon
  • Alla boenden har ett eget larm

Aktiviteter

På Silverhöjden kan du leva ett aktivt liv. Vi har trivselstunder varje dag ute på avdelningarna som utgår från dig och dina intressen. Vi skapar många gemensamma och återkommande arrangemang som till exempel afternoon tea, barbecuekvällar, besök av författare eller musiker. Vad vi gör skiftar beroende på de intressen som finns hos dig som bor på Silverhöjden och vad du har varit intresserad av tidigare.

Mat & Dryck

God mat i fin miljö är en viktig del av dagen, kanske den allra viktigaste. Därför lägger vi stor omsorg i att duka fint och är måna om en lugn och rofylld matstund. Vi vill att du ska njuta av vår mat och dryck. Kommer dina nära och kära på besök en vardag eller högtid så har alla möjlighet att äta tillsammans!

Vi är mycket stolta över är att servera mat som är lagad av vår egen kock i Silverhöjdens eget kök.


Var lagas maten?

Maten lagas av Silverhöjdens egna kök

Vård & Omsorg

Omsorg

När du kommer till Silverhöjden vill vi att du ska känna dig trygg. Vi har därför duktiga undersköterskor som tar hand om din dagliga omvårdnad som du känner att du behöver hjälp och stöd med. Om du har medicinska problem finns det både sjuksköterska och läkare. Under dygnets alla timmar finns vi till din hjälp.

Dagtid kan du välja mellan gemenskap eller enskildhet och under natten finns vi där om du behöver det. Du har ett eget larm som du kan tillkalla personalen när du vill.

De flesta av Silverhöjdens sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden har lång erfarenhet av att arbeta med äldre och har genomgått en noggrann rekryteringsprocess.

Demensakademin
Som boende hos oss på Vardaga vill vi att du ska ha tillgång till den bästa möjliga vården och omsorgen. Därför driver vi bland annat Demensakademin ett kompetensutvecklingskoncept för att medarbetarna i våra verksamheter ska ha högkompetens kring demens. Konceptet utgår ifrån aktuell forskning. Initiativtagaren till Demensakademin Liselotte Björk, har tilldelats En Ros av Seniorval.se för sitt arbete, läs gärna en intervju med henne här.

Vård

Du har alltid tillgång till både sjuksköterskor och läkare. 

Rehabilitering
Har du behov av träning finns vår sjukgymnast och arbetsterapeut som lägger upp ett program för dig.

Tilläggstjänster

För en mindre kostnad kan vi erbjuda oss att står för sänglinne, handdukar, schampoo och andra hygienartiklar. 

Personal

På Silverhöjden finns ca 127 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Verksamhetschef: 076-621 95 35 Platsakuten: 0200-81 02 01

Kontaktperson

Susanne Mårtensson, Verksamhetschef

Gatuadress

Bosövägen 2

Postnummer

181 47

Postort

Lidingö

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Verksamhetschef: 076-621 95 35 Platsakuten: 0200-81 02 01

Translate

Tyck till