Villa Agadir

Radiovägen 9, Lidingö Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

På Villa Agadir finns framtidens äldreboende redan idag. Villa Agadir är ett nytt exklusivt boende vars mål är att erbjuda och skapa livskvalitet utifrån vad som uppges är livskvalitet för var och en. Vårt mål är att alla som bor på Villa Agadir ska uppleva att dagarna är behagliga, meningsfulla och trygga. Livet skall i stort och smått likna hur livet såg ut innan flytt till Villa Agadir.

Den som bor Villa Agadir ska få den omsorg och de hälso- och sjukvårdsinsatser de är i behov av och få behovet och känslan av livskvalitet uppfylld. Det viktigaste och utmärkande för verksamheten på Villa Agadir är att det i första hand är ett hem och inte någons arbetsplats. Det är du och ni som bor här som formar verksamheten utifrån era önskemål och behov. Det finns inga regler som du måste följa som boende, här lever du ditt liv som du vill och som du gjort innan. Du sover så länge du vill och äter det du tycker om till frukost, vid den tidpunkt som passar dig.

Villa Agadir ligger på Lidingö omgivet av nybyggda bostadshus och grönska i ett lugnt område. Den moderna och funktionella inredningen utmärks av genomgående ljusa milda färger, trä och andra naturmaterial med färgklickar i rött och marint. Du kan koppla av och samtala med andra i små sittgrupper med sköna stolar i olika utformning. Lägenheterna är trevliga och funktionella med vårdpersonal utanför dörren. Detta är ett mycket vackert boende.


Inriktning/Profil

Trädgård

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Villa Agadir är utformad ner i minsta detalj till ett hem, både när det gäller den inre och den yttre miljön. Vi vet hur stor betydelse miljön har för människans välbefinnande. Det havsnära läget sätter sin prägel på både inomhus-och utomhusmiljön. Fotokonst pryder väggarna på alla avdelningar och i övriga utrymmen. Detta är ett mycket vackert boende. De nybyggda lägenheterna med ett rum går i ljusa färger.

Villa Agadir nås med lätthet med Lidingöbanan eller buss som båda utgår från Ropsten och som efter cirka 10 minuters resa stannar strax utanför Villa Agadir. Med bil nås Villa Agadir med fem minuters bilresa från Ropsten. Bilparkering finns i anslutning till boendet. Promenadavstånd till Larsbergs centrum med ICA maxi, apotek, bank, blomsteraffär och frisör.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

6

Lägenheterna

 • Boarea: 30 kvadratmeter
 • Handikappanpassat badrum med toalett och dusch
 • Möjlighet att ansluta egen tvättmaskin
 • Trinettkök med kokplatta
 • Kylskåp och vitrinskåp
 • Ett flertal garderober och skåp med takhöjd finns i varje lägenhet
 • Du möblerar själv din lägenhet med egna möbler men vi står för den höj och sänkbar sängen inklusive madrass
 • Vid behov tillhandahåller vi även anpassat sängbord
 • I lägenheten finns även trygghetslarm

På boendet

 • På varje avdelning finns alltid snittblommor och här finns också vackra fotoböcker, litteratur och musik för alla smaker
 • Gemensamt kök/matsal
 • Gemensamt vardagsrum med stor TV
 • Gemensam festsal med ett mindre kök för aktiviteter, fester eller privata tillställningar
 • Gemensam balkong alt. altan finns på varje våningsplan

Hyra

6 900 - 6 900 kr/mån

Aktiviteter

Det är bara du som bor på Villa Agadir som vet vad som förgyller ditt liv och vad som ger dig känslan av livskvalitet. För oss är det självklart och viktigt att man får möjlighet att ha kvar sina intressen och ta del av det man njutit av tidigare i livet även när man blivit äldre och kanske även är sjuk.

Dina aktiviteter utgår helt och hållet från dina egna önskemål och behov. Det är du och de andra boende som bestämmer vad ni vill göra, och när. Aktivitetsprogram formas och ändras efter önskemål.

Inomhusaktiviteter: Herrklubb, damklubb, filmklubb och gymnastikgrupp är några av de händelser vi har startat upp efter boendes önskemål. Varje månad anordnar vi pub kväll med musik och under hösten 2013 startar vi en vinklubb. Vår vackra festvåning finns att boka för födelsedagsfirande eller andra aktiviteter som du önskar.

Utomhusaktiviteter: Närheten till vattnet med strandpromenaden och grönområden gör omgivningarna perfekta för promenader. Sommartid kan man pyssla i trädgården och växthuset. Promenader i närområdet går vi gärna med dig. Likväl sitter ner och läser dagstidningen eller pratar en stund.

Mat & Dryck

För många är måltiderna är en viktig del av vardagen och därför har Villa Agadir köksansvarig som planerar och bereder den som serveras. Matsalen är i grunden en vacker hemlik miljö och på borden finns alltid vackra snittblommor och i fönstren ståtliga orkidéer. Vi dukar alltid med fint porslin och servetter. På helgerna ger vi känslan av det lilla extra och bjuder på trerätters lunch med vin för den som så önskar.

Det finns alltid kaffe och nybakad kaffebröd när helst du önskar på dygnet. På helgerna ger vi känslan av det lilla extra och bjuder på trerätters lunch.

Kostrådet sammanträder regelbundet och utvärderar viktiga frågor kring mat och måltider, som meny, näringsriktighet, mattider, måltidsmiljö etc.


Var lagas maten?

 • Vi har en köksansvarig som planerar och förbereder maten
 • Kaffebröd bakas ofta av personalen

Vård & Omsorg

Omvårdnad, stöd och omsorg till dig som på ålderns höst kanske har en kropp som börjar strejka eller har drabbats av demens. Vårt mål är att du ska uppleva livskvalitet, meningsfulla och glädjerika dagar. Du erbjuds socialt umgänge och aktiviteter utifrån dina önskemål och förmågor. En viktig del i detta är vad vi kallar Den Goda Dagen. Det är ett koncept där det ingår aktiviteter som kunden kan delta i varje dag.

Omsorg

Hos oss finns utbildad omvårdnadspersonal, där de flesta är undersköterskor. De står för din dagliga omsorg och behov av stöd.

Demensakademin
Som boende hos oss på Vardaga vill vi att du ska ha tillgång till den bästa möjliga vården och omsorgen. Därför driver vi bland annat Demensakademin ett kompetensutvecklingskoncept för att medarbetarna i våra verksamheter ska ha högkompetens kring demens. Konceptet utgår ifrån aktuell forskning. Initiativtagaren till Demensakademin Liselotte Björk, har tilldelats En Ros av Seniorval.se för sitt arbete, läs gärna en intervju med henne här.

Vård

Sjuksköterska som finns på plats dagtid alla veckans dagar. På nätterna tjänstgör sjuksköterskor från nattpatrullen. Läkare som är knuten till boendet, gör regelbundna besök och har jour dygnet runt alla årets dagar.

Rehabilitering
Arbetsterapeuter ser till hela människan och utgår från vilka vardags-aktiviteter man vill och behöver klara av att utföra. Det kan handla om att ta tillvara och utveckla fysiska, kognitiva och sociala färdigheter eller att anpassa miljön i din lägenhet. Sjukgymnaster hjälper dig att bevara eller få tillbaka bästa möjliga rörelseförmåga. Behandlingsmetoderna bygger på ett samspel mellan den behandlande sjukgymnasten och dina egna resurser.

Vi ger dig den hjälp och handräckning du behöver och uppmuntrar dig och stöttar dig i att utföra det du själv kan. Vi ger dig den vardagsträning du är i behov av i det dagliga omsorgsarbetet. Arbetsterapeuterna och sjukgymnasterna handleder även den övriga personalen i ett funktionsbevarande arbetssätt.

Tilläggstjänster

Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård etc. när du behöver det.

Personal

På Villa Agadir finns ca 79 medarbetare (alla anställningsformer). Omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk.Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

Vi anser att utbildning och ett genuint människointresse är två viktiga kriterier för dem som arbetar på Villa Agadir. Du ska alltid mötas av värme, glädje och respekt.

Kompetensutveckling

Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, vårdhygien samt etik och bemötande.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Verksamhetschef: 08-410 571 30 Platsakuten: 0200-81 02 01

Kontaktperson

Pia Henriksson

Gatuadress

Radiovägen 9

Postnummer

181 55

Postort

Lidingö

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen. Det går även att köpa vårdplatser privat. Kontakta oss för att ställa dig i kö.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Verksamhetschef: 08-410 571 30 Platsakuten: 0200-81 02 01

Translate

Tyck till