Anpassa textstorlek:

Nibblegården

Nöbbelövsvägen 2 C , Lund

Område:
Lund
Typ av boende:
Omvårdnad

Nibblegården är ett modernt äldreboende med egna lägenheter och växelvård. Vi finns i natursköna Nöbbelöv, ett lugnt bostadsområde omgivet av inbjudande promenadstråk och nära allmänna kommunikationer.

Du får ett hemtrevligt boende försett med välutbildad personal, kvalificerad vård och personlig omsorg. Vi är angelägna om att du ska känna dig hemma, trivas och känna dig trygg. Du väljer själv mellan stimulerande aktiviteter eller lugn och ro i den egna lägenheten.

Ditt boende hos oss är ditt hem och vårt mål är att du ska trivas. Omsorg och service ska hålla högsta kvalitet, men minst lika viktigt är att du får göra saker som intresserar dig. Alla dagar ska kännas meningsfulla och innehållsrika. Och dina vänner och närstående är givetvis alltid välkomna.

Vi arbetar efter ett koncept som vi kallar Den Goda Dagen. Det innebär att du själv väljer hur du vill forma din dag utifrån din förmåga och dina önskemål. Du ska ha möjlighet att behålla ditt levnadssätt och dina vanor även om du har behov av stöd och hjälp.

Nibblegården byggdes år 2000 och består av 28 lägenheter. På vår fina terass finns en sinnenas rabatt som ger härlig utsikt. På andra våningen finns också en stor balkong med utsikt över rabatten där vi tillbringar härliga stunder.

Nibblegården ligger i natursköna i Nöbbelöv nära allmänna kommunikationer.
Antal lägenheter 28
Lägenhet
 • 25 kvm
 • Mikrovågsugn
 • Kylskåp
 • Toalett och dusch
 • Trygghetslarm
 • Lägenheterna möbleras av dig själv med dina egna möbler och personliga ägodelar
 • Säng ingår i boendet
På boendet
 • Hos oss kan du välja mellan avskildhet i din egen lägenhet eller umgänge i våra trivsamma gemensamhetsutrymmen
 • På födelsedagar eller vid andra tillfällen när det egna rummet inte räcker till finns lokal att tillgå
Språk Svenska
Inneboende partner Nej
Tillåter husdjur Nej
Varje dag kan du välja mellan två olika aktiviteter. Aktuella aktivitetscheman hittar du på varje våningsplan. Din förmåga styr och aktiviteterna anpassas efter dina önskemål i genomförandeplanen.

Vi samarbetar med Svenska kyrkan, biblioteket och Nibblegårdens träffpunkt. Träffpunktsverksamheten är öppen alla vardagar och anordnar olika dagliga aktiviteter och tillfällen för socialt umgänge. Träffpunkten riktar sig både till pensionärer i Lund och till dig som bor på Nibblegården och Ärtan. Programmet hittar du på Lunds kommuns hemsida.

Ungdomar från Ung Omsorg besöker oss under helger och skollov för samvaro över generationsgränserna. På Nibblegården finns också en äldrepedagog med uppgiften att utveckla aktiviteter både på individ- och gruppnivå tillsammans med dig, dina närstående och personalen.
Individuella aktiviteter
 • Utevistelse
 • Låna böcker och tidningar
Gemensamma aktiviteter
 • Bingo
 • Sällskapsspel
 • Ordspråk
 • Sittgymnastik
 • Bollgymnastik
 • Frågesport
 • Utflykter
 • Vi samarbetar med Svenska Kyrkan
 • Besök av Ung Omsorg
En höjdpunkt på dagen är måltiderna som även är en viktig social företeelse. På Nibblegården är måltidssituationen lugn och harmonisk och du motiveras och stöttas till så stort inflytande och delaktighet som möjligt. Du bestämmer var du vill inta din måltid, i matsalen eller på ditt rum. Som trevlig avslutning på lunchen kan du avnjuta en god dessert.

Alla högtider och helgdagar firas traditionsenligt tillsammans med dig och dina anhöriga. Vi brukar även uppmärksamma högtiderna genom att samtala om mat och sedvanor.

I anslutning till boendet finns en Träffpunkt som är öppen för alla. Nibblegårdens restaurang som ligger i samma byggnad kan vara behjälplig vid födelsedagsfester och sammankomster. Kontakta köket för prisuppgift.
Leverantör Restaurangen på Nibblegården
Måltider
 • Lunchrestaurangen har öppet veckans alla dagar klockan 11.30-13.30
 • Mat finns för avhämtning
Specialkost Möjlighet till specialkost
Vi är angelägna om att du ska trivas och känna dig trygg. Genom omvårdnadsansvarig sjuksköterska samt kontaktmannaskap erbjuder vi dig en trygg tillvaro där du får möjlighet att behålla levnadssätt och vanor även om du har behov av stöd och hjälp i din vardag.

Nibblegården är ett modern och hemtrevligt boende där du bor i en egen lägenhet med tillgång till erfaren personal utanför din dörr. På Lunds kommuns hemsida finns det foton som visar hur det ser ut hos oss.

Du väljer själv mellan avskildheten i din egen lägenhet eller umgänge och aktiviteter som erbjuds varje dag. Du kan till exempel delta i bingo, sittgympa och frågesport, eller umgås med dina grannar samt andra pensionärer vid Nibblegårdens träffpunkt.

Du möter erfaren och engagerad personal, som är tillgängliga dygnet runt. Vi är dessutom demenscertifierade av Silviahemmet. Läs om vad det innebär på Nibblegården
Omvårdnad Undersköterskor och vårdbiträden med bemanning dygnets alla timmar
Sjukvård På vardagar finns sjuksköterska på plats mellan klockan 8-16 därefter finns beredskap från sjuksköterska i vår sjuksköterskepatrull som finns stationerad i Lund
Rehabilitering Tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast finns
Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.
Certifieringar Vi är certifierade enligt Stiftelsen Silviahemmet.
Organisation Vardaga
Hemsida http://www.vardaga.se/sv/Search/Lund/Nibblegarden/
Telefonnummer 073-377 56 19
e-post anita.engbergonesti@vardaga.se
Kontaktperson Anita Engberg Onesti
Gatuadress Nöbbelövsvägen 2 C
Postnummer 226 52
Postort Lund
Vill du bo här? Kontakta oss gärna.

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande Ring

* Du måste fylla i ett namn.

Telefon: Visa telefonummer

* Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

Obligatoriska fält är markerade med


Tyck till