Exteriör Nibblegården
Exteriör Nibblegården
Nibblegården ligger i naturskönt
Exteriör Nibblegården
Nibblegården är ett hemtrevligt boende
Nibblegården är ett hemtrevligt boende
Nibblegården är ett hemtrevligt boende
Nibblegården är ett hemtrevligt boende

Nibblegården

Nöbbelövsvägen 2 C , Lund Karta

Typ av plats

Omvårdnad, Omvårdnad växelvård

Om oss

Nibblegården är ett modernt äldreboende med egna lägenheter och växelvård. Vi finns i natursköna Nöbbelöv, ett lugnt bostadsområde omgivet av inbjudande promenadstråk och nära allmänna kommunikationer.

Du får ett hemtrevligt boende försett med välutbildad personal, kvalificerad vård och personlig omsorg. Vi är angelägna om att du ska känna dig hemma, trivas och känna dig trygg.

Du väljer själv mellan stimulerande aktiviteter eller lugn och ro i den egna lägenheten. Ditt boende hos oss är ditt hem och vårt mål är att du ska trivas. Omsorg och service ska hålla högsta kvalitet, men minst lika viktigt är att du får göra saker som intresserar dig. Alla dagar ska kännas meningsfulla och innehållsrika. Och dina vänner och närstående är givetvis alltid välkomna.

Den Goda Dagen är ett koncept vi arbetar efter. Det innebär att du själv väljer hur du vill forma din dag utifrån din förmåga och dina önskemål. Du ska ha möjlighet att behålla ditt levnadssätt och dina vanor även om du har behov av stöd och hjälp.

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Nibblegården består av 28 lägenheter. På vår fina terass finns en sinnenas rabatt som ger härlig utsikt. På andra våningen finns också en stor balkong med utsikt över rabatten där vi tillbringar härliga stunder. Nibblegården ligger i natursköna i Nöbbelöv nära allmänna kommunikationer.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

28

Avdelningar

2

Lägenheterna

  • 25 kvadratmeter
  • Mikrovågsugn
  • Kylskåp
  • Toalett och dusch
  • Trygghetslarm
  • Lägenheterna möbleras av dig själv med dina egna möbler och personliga ägodelar
  • Säng ingår i boendet

På boendet

  • Hos oss kan du välja mellan avskildhet i din egen lägenhet eller umgänge i våra trivsamma gemensamhetsutrymmen
  • På födelsedagar eller vid andra tillfällen när det egna rummet inte räcker till finns lokal att tillgå

Aktiviteter

Varje dag kan du välja mellan två olika aktiviteter. Aktuellaaktivitetscheman hittar du på varje våningsplan. Din förmåga styr och aktiviteterna anpassas efter dina önskemål i genomförandeplanen.

Vi samarbetar med Svenska kyrkan, biblioteket och Nibblegårdens träffpunkt. Träffpunktsverksamheten är öppen alla vardagar och anordnar olika dagliga aktiviteter och tillfällen för socialt umgänge. Träffpunkten riktar sig både till pensionärer i Lund och till dig som bor på Nibblegården och Ärtan.

Ungdomar från Ung Ungdom besöker oss under helger och skollov för samvaro över generationsgränserna.

På Nibblegården finns en äldrepedagog med uppgiften att utveckla aktiviteter både på individ- och gruppnivå tillsammans med dig, dina närstående och personalen.

Exempel på aktiviteter är: bingo, spel, ordspråk, musik, sittgympa och bollgymnastik, frågesport. Utomhusaktiviteter: Utevistelse bland våra fina promenadstråk. Vi gör också utflykter i större och mindre omfattning; exempelvis till domkyrkan i Lund och Vellingeblomman.

Nibblegården och Ärtan har ett gemensamt aktivitetsråd där äldrepedagogerna, aktivitetombuden samt gruppcheferna deltar. I aktivitetsrådet utbyter vi olika idéer och planerar aktiviteter utifrån dina önskemål och behov.

Mat & Dryck

En höjdpunkt på dagen är måltiderna som även är en viktig social företeelse. På Nibblegården är måltidssituationen lugn och harmonisk och du motiveras och stöttas till så stort inflytande och delaktighet som möjligt. Du bestämmer var du vill inta din måltid, i matsalen eller på ditt rum. Som trevlig avslutning på lunchen kan du avnjuta en god dessert.

Alla högtider och helgdagar firas traditionsenligt tillsammans med dig och dina anhöriga. Vi brukar även uppmärksamma högtiderna genom att samtala om mat och sedvanor.

I anslutning till boendet finns en Träffpunkt som är öppen för alla. Nibblegårdens restaurang som ligger i samma byggnad kan vara behjälplig vid födelsedagsfester och sammankomster. Kontakta köket för prisuppgift. Lunchrestaurangen har öppet veckans alla dagar klockan 11.30-13.30

Var lagas maten?

Restaurangen på Nibblegården

Vård & Omsorg

Vi är angelägna om att du ska trivas och känna dig trygg. Genom omvårdnadsansvarig sjuksköterska samt kontaktmannaskap erbjuder vi dig en trygg tillvaro där du får möjlighet att behålla levnadssätt och vanor även om du har behov av stöd och hjälp i din vardag. 

Omsorg

Undersköterskor och vårdbiträden med bemanning dygnets alla timmar. Du möter erfaren och engagerad personal, som är tillgängliga dygnet runt. Vi är dessutom demenscertifierade av Silviahemmet

Vård

På vardagar finns sjuksköterska på plats mellan klockan 8-16 därefter finns beredskap från sjuksköterska i vår sjuksköterskepatrull som finns stationerad i Lund. Tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast finns.

Personal

På Nibblegården finns cirka 48 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Certifieringar

Vi är certifierade enligt Stiftelsen Silviahemmet.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0733-77 56 19

Kontaktperson

Ajsela Music

Gatuadress

Nöbbelövsvägen 2 C

Postnummer

226 52

Postort

Lund

Vill du bo här?

Kontakta oss gärna.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0733-77 56 19

Translate

Tyck till