Rio vård- och omsorgsboende

Sandhamnsgatan 4, Östermalm, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Attendo Rio är ett äldreboende på Östermalm, ett stenkast från Gärdets T- banestation på Sandhamnsgatan. Här fäster vi stor vikt vid att du som boende ska kunna uppleva guldkant i vardagen och vi fokuserar på varierande och roliga aktiviteter och goda måltider. Vi har även en trevlig vårdhund som sprider trivsel och glädje bland de boende.

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Boendet

Attendo Rio är ett äldreboende beläget på Gärdet centralt i Stockholm. Här är det nära till kommunikationer och allt vad Stockholm har att erbjuda.

På varje våningsplan finns det vardagsrum där vi umgås, dricker kaffe, samtalar och lyssnar till musik. Vi har även stora balkongerna där sitter vi och njuter så ofta vi kan under sommarmånaderna.

Rio har 88 ljusa och trivsamma lägenheter med balkong.Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

88

Aktiviteter

Omsorgen om våra boende på Attendo Rio bygger på värme, vänlighet, aktivitet och livskvalitet. I vår trädgård och vår samlingslokal anordnar vi Café Rio, pub, musik, sång, dans och underhållning.

Även Ludwig vår vårdhund deltar i många av våra aktiviteter och besöker de boende så ofta han kan.

Mat & Dryck

På Attendo Rio är måltiden en viktig del av dagen. Vi månar om måltidsmiljön där fokus ligger på fin dukning, god mat och lugn och ro. Varannan vecka serveras en trerätters önskelunch med hemlagad mat samt vin om så önskas. Vi bakar gärna och ofta, vilket sprider härliga dofter i huset. Till helg och till fest bjuds det på tilltugg. Vi firar storhelger traditionsenligt med allt vad där tillhör såsom jul, nyår, påsk och midsommar.

Självklart anordnar vi fest vid speciella tillfällen -  kräftskiva, surströmmingsskiva, skördefest och grillfest. Under sommarmånaderna dukar vi upp i vårt trädgård eller på våra stora balkonger.

Vård & Omsorg

Omsorg

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska 

Vård

Vår sjukgymnast och arbetsterapeut bedömer och hjälper till med utprovning av hjälpmedel, arbetar aktivt med fallprevention för att förhindra fallolyckor.

Personal

Här på Attendo Rio består medarbetargruppen består av undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, silviasyster och aktivitetssamordnare.

Vi har sjuksköterskor på plats dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet två gånger i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Både sjukgymnast och arbetsterapeut finns i huset måndag till fredag.

Våra demensavdelningar har tillgång till Silviasyster som kan ge stöd både till medarbetare och närstående.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Björg Zanchi, trivselssamordnare

"Jag älskar mitt jobb, kontakten med de äldre ger så otroligt mycket. "

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0709-174303

Kontaktperson

Jennifer Johansson

Gatuadress

Sandhamnsgatan 4

Postnummer

104 51

Postort

Stockholm

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0709-174303

Translate

Tyck till