Vårdhunden Ludwig
Hästbesök
Uteplats

Rio vård- och omsorgsboende

Sandhamnsgatan 4, Östermalm, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Attendo Rio är beläget på Östermalm, ett stenkast från Gärdets T-banestation på Sandhamnsgatan. Vi fäster stor vikt vid att alla ska kunna uppleva guldkant i vardagen och fokuserar på aktiviteter och måltider. Vår vårdhund sprider trivsel och glädje bland de boende. Våra insatser utgår alltid från den enskildes behov och önskemål.

Vill du veta mer om vad som händer på Attendo Rio? Besök då vår sida genom att klicka här. Längst ner på sidan hittar du "Vardag på Attendo Rio" där du kan se bilder från vår vardag och dem aktiviteter vi hittar på.

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

På Attendo Rio bor du i egen lägenhet med gemensamt kök och vardagsrum samt stora balkonger. Vi har sammanlagt 88 lägenheter fördelat på 6 våningsplan – tre för sjukhemsboende, två för personer med demenssjukdom samt ett för korttidsvård. På demensavdelningarna "arbetar" vårdhunden Ludwig.

På varje våningsplan finns det vardagsrum där vi umgås, dricker kaffe, samtalar och lyssnar till musik. Vi har även stora balkongerna där sitter vi och njuter så ofta vi kan under sommarmånaderna.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

88

Lägenheterna

  • 29-34 kvadratmeter
  • Säng finns, övriga möbler tar du med

På boendet

  • I vårt hemtrevliga vardagsrum på varje våningsplan umgås vi, dricker kaffe, samtalar och lyssnar till musik
  • På de stora balkongerna prunkar blommor och växter av allehanda slag och där sitter vi och njuter så ofta vi kan under sommarmånaderna
  • I trädgården träffas vi till underhållning och hembakat kaffebröd
  • I vår samlingslokal dukar vi upp till Café Rio, pub, musik, sång, dans och underhållning
  • Ludwig, vår vårdhund, deltar i många av våra aktiviteter och besöker våra brukare så ofta han kan
  • Varje boende har ett trygghetslarm

Aktiviteter

Vi sätter guldkant på tillvaron och erbjuder ett brett aktivitetsutbud i grupp eller enskilt. Dina önskemål är viktiga i planeringen av de dagliga aktiviteterna, dels för att bidra till större variation men framförallt för att dagen ska bli precis som du vill.

Varje vecka anordnar vi Café Rio, musikunderhållning, bingo, högläsning, promenadgrupper, gymnastik och mycket mer.

Mat & dryck

På Attendo Rio är måltiden en viktig del av dagen. Vi månar om måltidsmiljön där fokus ligger på fin dukning, god mat och lugn och ro. Varje vecka serveras en trerätters önskelunch med hemlagad mat samt vin om så önskas. Vi bakar gärna och ofta, vilket sprider härliga dofter i huset. Till helg och till fest bjuds det på tilltugg. Vi firar storhelger traditionsenligt såsom jul, nyår, påsk och midsommar. Under sommarmånaderna dukar vi upp i vårt trädgård eller på våra stora balkonger.

Var lagas maten?

Tillbehör tillagas på plats

Vård & omsorg

Omsorg

Omsorgen om våra boende på Attendo Rio bygger på värme, vänlighet, aktivitet och livskvalitet.

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Vård

Vi har sjuksköterskor på plats dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet två gånger i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov.  

Både sjukgymnast och arbetsterapeut finns i huset måndag till fredag. Vår sjukgymnast och arbetsterapeut bedömer och hjälper till med utprovning av hjälpmedel, arbetar aktivt med fallprevention för att förhindra fallolyckor.

Våra demensavdelningar har tillgång till Silviasyster som kan ge stöd både till medarbetare och närstående.

Tilläggstjänster

 I fastigheten finns tillgång till både frisör och fotvård.

Personal

Här på Attendo Rio består medarbetargruppen består av undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, Silviasyster och aktivitetssamordnare.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Via den blå knappen nedan "Intern kvalitetsutvärdering" hittar du siffror som visar temperaturen på Attendo Rios kvalitetsarbete just nu. Läs också gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08 - 508 422 70

E-post

camilla.grimsby.klein@​attendo.se

Kontaktperson

Camilla Grimsby Klein

Gatuadress

Sandhamnsgatan 4

Postnummer

104 51

Postort

Stockholm

Vill du bo här?

Vill du ha plats på ett äldreboende behöver du först kontakta äldreförvaltningen i din kommun för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka om plats. Är du intresserad av ett specifikt boende hos oss går det bra att kontakta verksamhetschefen på boendet för att få mer information eller en visning av boendet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08 - 508 422 70

Translate

Tyck till