Byggnaden är från 1872.
Vacker natur omger boendet.
Mycket av interiören är bevarat sedan 1872.

Edsby slott

Runsavägen 1 A, Upplands Väsby Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Lediga platser

Om oss

Gästhemmet Edsby Slott med sin gammaldags charm och sitt välrenommerade rykte är högt beläget i lummiga områden, mjukt omringat av en fantastisk bokskog med vacker utsikt mot Edsjön. På Edsby Slott har mycket av miljön från 1872 bevarats. Kristallkronorna och den gammeldags möbleringen hjälper till att skapa en hemtrevlig atmosfär.

Vi värnar om en rofylld och familjär miljö för dig att trivas i. Vår slottsflygeln invigdes i september 2008 och är ett modernt och ljust boende med en smakfull inredning. Vi vill vara ett äldreboende där glädje, fest och skratt ska finnas, men även ett boende som tillvaratar den enskildes behov av enskildhet och tystnad.

Gästhemmet Edsby Slott är ett äldreboende i Upplands Väsby för dig med demensdiagnos och/eller fysiskt omvårdnadsbehov. Självfallet är du som närstående välkommen på besök när helst du/ni vill. Kanske vill ni ta med fika eller middag till rummet, eller varför inte ta med en kopp kaffe och slå er ner i vår sköna trädgård när vädret tillåter.
 

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss om även du bor i:

Stockholms kommun, Hägersten Liljeholmen, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Älvsjö, Östermalm, Sollentuna kommun, Upplands Väsby kommun

Boendet

Den knastrande brasan hälsar välkommen i salongen till Edsby Slott, som vi kallar husets hjärta, och som även är vårt gemensamma sällskapsrum. Kristallkronorna och den gammeldags möbleringen hjälper till att skapa en hemtrevlig atmosfär.

Utemiljön består av en vacker uteplats med fina planteringar, vår egna kryddträdgård samt vår vackra slottspark runt husknuten.

Edsby Slott har varit ett demensboende i fyra decennier. I Slottsflygeln bor du som har ett omvårdnadsbehov och/eller annan funktionsnedsättning.

Hit kommer du med pendeltåg till Upplands Väsby station och buss 532 mot Runsa, hållplats Runsavägen. Lättast når du oss med bil, parkering finns tillgänglig utanför boendet utan kostnad.
 

Lediga platser

 • Demens - Permanent
 • Omvårdnad - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

Två avdelningar: Edsby slott med 24 platser och 30 platser som finns i vår Slottsflygel.

Lägenheterna

 • Slottsflygelns lägenheter är 30 kvm
 • Lägenheter i slottsflygeln är utrustade med höj- och sänkbar säng samt ett eget, stort badrum med wc/dusch
 • Det finns även en kokvrå med två spisplattor, där du själv kan koka kaffe eller te
 • Det finns tv- och telefonuttag
 • Alla lägenheter är belägna på markplan, vilket gör det mycket lätt att ta sig ut i naturen
 • Lägenheterna har stora fönster med utsikt mot slottsparken eller mot skogen
 • På Edsby Slott ser alla rum olika ut
 • Vi erbjuder även parboende eller delat boende
 • Du möblerar ditt rum efter eget tycke och smak

På boendet

 • Slottsflygeln består av fyra avdelningar varav alla har ett eget kök där man kan baka och laga enklare rätter
 • Varje avdelning har även ett eget vardagsrum och egen matsal

Aktiviteter

Vi har återkommande aktiviteter i verksamheten som bingo, gymnastik, högläsning och utevistelse. Slottsvärdinnan planerar tillsammans med gäster och gruppledare vilka aktiviteter som ska genonföras. Veckoschema finns på enheterna. Vi har också extern underhållning som kommer och sjunger och spelar för oss. Samarbete med Eds Kyrka som kommer och har andakt varje månad.

Inomhusaktiviteter: Gudstjänster som Eds kyrka håller i 2 gånger/månad, underhållning av olika slag, oftast sång och musik, några i personalen är utbildade i Taktil massage och utövar det som omvårdnadsåtgärd. Vi har högläsning några dagar i veckan.

Utomhusaktiviteter: Då vi har underbar natur i anslutning till boendet är det mycket utevistelse, framförallt sommarhalvåret, slottsvärdinnan ordnar med utflykter enligt önskemål från gästerna i grupp eller enskilt.

Aktivitetsråd: Slottsvärdinnan, gruppledare, gäster och bemanningsass träffas två gånger per termin och planerar aktiviteter.

Mat & Dryck

Vi serverar två lagade mål mat om dagen, lunch och middag med en avslutande efterrätt. Frukosten serveras på ditt rum efter dina önskemål. Däremellan serverar vi kaffe och kaka. På kvällen erbjuds kvällssmörgås med kaffe eller te. Självklart finns det möjlighet att närsomhelst på dygnet få något att äta och dricka om du så önskar. Om du har någon allergi, någon speciell favoriträtt, eller något du absolut inte tycker om så tillgodoser vi naturligtvis dina behov.

Att äta god och näringsrik mat är inte bara en självklarhet och något livsviktigt, det är livskvalitet. För att maten ska vara en upplevelse för dig så lagar våra kokerskor Ann och Åsa all din mat i vårt eget kök. Du får maten serverad direkt ifrån spisen, precis som hemma.

Vi är noga med att följa seder och traditioner, därför ser vi till att högtider som till exempel midsommar, påsk och jul blir lite extra festliga. Då dukar vi tillsammans upp till fest med traditionsenlig mat och pyntar det fint i matsalar och salonger.

Vi vill ge dig möjligheten att påverka vad det är för mat som serveras på Gästhemmet Edsby Slott. Därför har vi satt ihop ett måltidsråd där gäster, personal samt kock ingår. Där kan du få uttrycka din önskan om det är någon rätt du verkligen längtar efter.
 

Vård & Omsorg

Edsby Slott har varit ett demensboende i fyra decennier. Det innebär att vi har en gedigen kunskap och erfarenhet att bemöta dig som har demensdiagnos. På Edsby Slott har vi även ett demensteam som ingår i ett samarbete med andra äldreboenden. 

Demensakademin
Som boende hos oss på Vardaga vill vi att du ska ha tillgång till den bästa möjliga vården och omsorgen. Därför driver vi bland annat Demensakademin ett kompetensutvecklingskoncept för att medarbetarna i våra verksamheter ska ha högkompetens kring demens. Konceptet utgår ifrån aktuell forskning. Initiativtagaren till Demensakademin Liselotte Björk, har tilldelats En Ros av Seniorval.se för sitt arbete, läs gärna en intervju med henne här.

Omsorg

Vi erbjuder omvårdnad dygnet runt för dig som är över 65 år. Platserna förmedlas via biståndsbedömning av kommunen.

Tilläggstjänster

Vi samarbetar med fotvårdsterapeut, frisör, tandläkare och massör. De kommer till oss regelbundet och erbjuder sina tjänster mot faktura. 

Personal

På Edsby slott finns 50 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. I vår personalgrupp finns omvårdnadsansvariga sjuksköterskor, undersköterskor, värdinnor, bemanningsassistenter, gruppledare och kockar.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Verksamhetschef: 08-590 01 392 Platsakuten: 0200-81 02 01

Kontaktperson

Maria Gustavsson, verksamhetschef

Gatuadress

Runsavägen 1 A

Postnummer

194 91

Postort

Upplands Väsby

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Verksamhetschef: 08-590 01 392 Platsakuten: 0200-81 02 01

Translate

Tyck till