Villa Hovstallet

Kungsängsgatan 68, Uppsala Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Lediga platser

Om oss

Nybyggda Villa Hovstallet öppnade i april 2016. Boendet ligger centralt i nya kvarter och har gångavstånd till stadskärnan, resecentrum, stadsparken och Fyrisån.

En härlig detalj i huset är den översta våningen som med stora glaspartier och ett trädgårdsrum fungerar som en samlingsplats för de som vill umgås med sina grannar, delta i fysisk träning eller bara njuta av platsen i sig. Där finns också separata lounger med tillhörande terrasser som är bokningsbara för de boende och deras närstående. Man kommer även att kunna delta i trädgårdsaktiviteter på terrassen.

I fastigheten, som är miljöcertifierad, finns en övernattningslägenhet för närstående.


Inriktning/Profil

Kultur

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

I de nybyggda och ljusa lokalerna finns det gott om gemensamma utrymmen. Varje våningsplan har också egen balkong och en öppen planlösning för kök och umgänge. Här finns vackra soffgrupper att sitta i och gemensamma köksbord för samvaro vid måltiderna. På översta våningen finns en takterass och varje våningsplan har balkonger.

Det är mycket nära till resecentrum och busshållplatser.


Lediga platser

  • Demens - Permanent
  • Omvårdnad - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

72

Avdelningar

8

Lägenheterna

  • Lägenheterna har toalett, dusch, pentry och fransk balkong
  • Lägenheterna möbleras med egna möbler förutom säng som är standardutrustning i lägenheterna
  • Boendet är utrustat med trygghetslarm

På boendet

  • Varje avdelning har ett vardagsrum, kök och matsal där de boende kan umgås och äta tillsammans
  • På översta våningen finns takterrass och gemensamhetslokaler. Där finns också möjlighet för boende att boka separat lounge och terrass.

Aktiviteter

Vi arbetar med inriktningen kultur och kulturhistoria och det kommer att anordnas aktiviteter inom kultur som musik, dans, högläsning, målning.

Vi kommer också att erbjuda taktil massage och chi gong. Vi har kommer att visa film på vår egen filmanläggning. Här finns en anställd aktivitetsansvarig som arbetar heltid med detta.

Mat & Dryck

På Villa hovstallet serveras frukost, lunch och middag enligt konceptet Mat som hemma.

Maten tillreds på varje avdelning och serveras i gemensam matsal eller i den egna lägenheten utifrån ösnkemål.

Högtider firar vi tillsammans med mat och dryck.


Vård & Omsorg

Omsorg

Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

Demensakademin
Som boende hos oss på Vardaga vill vi att du ska ha tillgång till den bästa möjliga vården och omsorgen. Därför driver vi bland annat Demensakademin ett kompetensutvecklingskoncept för att medarbetarna i våra verksamheter ska ha högkompetens kring demens. Konceptet utgår ifrån aktuell forskning. Initiativtagaren till Demensakademin Liselotte Björk, har tilldelats En Ros av Seniorval.se för sitt arbete, läs gärna en intervju med henne här.

Personal

Alla våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg som undersköterska och sjuksköterska. Här finns sjukgymnast och arbetsterapeut. Vi har en verksamhetschef och varje avdelning har en gruppchef.

Språk

Svenska

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Verksamhetschef: 0728-88 19 86 Platsakuten: 0200-81 02 01

Kontaktperson

Ingela Hedqvist

Gatuadress

Kungsängsgatan 68

Postnummer

753 18

Postort

Uppsala

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Verksamhetschef: 0728-88 19 86 Platsakuten: 0200-81 02 01

Translate

Tyck till