Stångberga Sjukhem
Äldreboende Vallentuna
Särskilt boende Vallentuna
Aktiviteter Stångberga Sjukhem Vallentuna
Äldreboende i Brottby med Salong
Rum Stångberga Sjukhem Brottby
Äldreboende Brottby
Badrum Stångberga
Sällskapsrum Stångberga Äldreboende Vallentuna
Trappa Stångberga Sjukhem

Stångberga Omsorg

Stångberga Omsorg, Vallentuna Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Stångberga Omsorg är ett litet familjeägt äldreboende beläget i Brottby i Valletuna. Verksamheten bedrivs i en herrgårdsliknande miljö.

Vi erbjuder särskilt boende i from av korttidsboende för rehabilitering samt permanent omvårdnad av äldre.

På Stångberga finns rum för omtanke. För mig och mina medarbetare betyder det att ha tid att ge våra gäster vad han eller hon behöver. Vi erbjuder ett tryggt boende med en personlig och varm atmosfär. En miljö som ger varje individ möjlighet leva ett innehållsrikt liv, att bli sedd och respekterad som den unika person den alltid har varit. Sedan min familj övertog Stångberga år 1997, har vi arbetat mitt i verksamheten. För oss har alltid trygghet, individen och gemenskap varit tre fundamentala begrepp som tillsammans utgjort ledstjärnan i vår verksamhet. Hos oss är beslutsvägarna korta och närheten till våra gäster och de anhöriga medverkar till att skapa trygghet.

Socialstyrelsen undersökning har visat att vi har 100 procent nöjda boenen, två år i rad. Vill du veta vad som händer på Stångberga kan du läsa mer under nyheter.

Vi tar emot boende efter beslut från Vallentuna, Täby och Stockholm kommun och privat från andra kommuner. Välkommen till Stångberga! Fredrik Josephson, VD

Organisation

Stångberga Omsorg

Organisationsform

Företag

Boendet

Äldreboendet Stångberga Omsorg ligget inbäddat i en lummig park. Verksamheten drivs i en herrgårdsliknande huvudbyggnad från 1939 med ett annex byggt 1998. I huvudbyggnaden finns en vackert inredd salong och utemiljön bjuder på en stor prunkande trädgård, balkonger och uteplatser.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

52

Avdelningar

5

Lägenheterna

 • Alla gästrum har egen dusch och toalett
 • Höj- och sänkbara sängar tillhör det fasta möblemanget
 • Uttag för telefon och TV finns i rummen
 • Vissa rum har takliftar
 • Möjlighet för trygghetslarm finns för alla

På boendet

 • Vacker salong för gemensamt umgänge
 • Flera aktivitetsrum
 • Gemensamma matsalar
 • Trädgård och uteplatser
 • Trådlöst internet, wifi

Aktiviteter

Alla våra gäster ska leva ett omväxlande och meningsfullt liv varje dag. Varje vecka anordnas det olika aktiviteter i våra sällskapsrum, i den vackra salongen eller ute i vår stora trädgård med altaner och uteplatser. Vi går ofta ut på promenader och gör kortare utflykter med våra gäster spelar bingo, anordnar gymnastik, hantverkskurser, måleri eller högläsning. Ibland har vi även frågesporter eller lyssnar på musik.

Vi samarbetar även med flera olika föreningar och organisationer för att underlätta för våra gäster att aktivt delta i samhällslivet.

Vi arbetar kontinuerligt med stimulerande inslag och där ingår att finna en bra balans mellan aktiviteter och finna egen tid med och för de boende.

I vårt samarbete och långa erfarenhet att vara nära äldre människor finns också en förståelse och medvetenhet om hur viktig balansen är mellan vila och aktivitet för att skapa harmoni i tillvaron.

Mat & Dryck

Måltider har inte bara en fysiologisk betydelse att få i sig energi och näring, måltiderna har också ett socialt, psykologiskt och andligt perspektiv. Därför ser vi maten som en stor del av helheten i vår kvalitetssträvan på Stångberga

Här på Stångberga tillagas all mat av våra egna kockar i vårt toppmoderna kök, vilket ger oss full kontroll på alla råvaror och ingredienser. Vi använder så långt som möjligt ekologiskt och lokalproducerade råvaror. Vår matsedel är alltid näringsberäknad och måltiderna kompletterar varandra i smak, konsistens och utseende. Givetvis tillgodoser vi även individuella behov beroende på etiska, kulturella eller religiösa skäl. Våra gäster får ta god tid på sig att njuta av maten.

Äldres energibehov reduceras många gånger med åldern, däremot ökar ofta behovet av näringsämnen. Ett bristfälligt kostintag kan leda till undernäring med allvarliga komplikationer som följd, därför har vi tagit fram detaljerade riktlinjer för kost och nutrition.

Populära dam- och herrluncher
God och lustfylld mat för ett hälsosamt liv. Mat och måltider är viktigt för alla. Våra speciella dam- och herrluncher har blivit ett populärt och uppskattat inslag i vardagen.

Var lagas maten?

All mat lagas på äldreboendet.

Vård & Omsorg

Stångberga har drygt 40 engagerade medarbetare som alla är delaktiga i vården - allt från sjuksköterskor och biträden till sjukgymnaster. Vi har bra kontinuitet på vårdpersonalen.

Varje boende har en individuell vårdplan. I våra rutiner ingår dagliga personalmöten, där en medarbetare från våra olika avdelningar deltar för att kännedomen om samtliga gäster ska vara den bästa tänkbara.

Omsorg

Omvårdnadspersonal finns tillgängliga dygnet runt. Totalt jobbar sex vårdbiträden och sex personer med service så som städ i verksamheten. I omvårdnaden ingår mat, tvätt, städning och hjälp med personlig hygien.

Vård

Varje avdelning har en ansvarig sjuksköterska och en undersköterska. Dygnet runt finns alltid minst en sjuksköterska i tjänst på boendet. Läkare besöker Stångberga Sjukhem varje vecka.

Rehabilitering
På boendet finns tillgång till arbetsterapeut som kan bedöma behov av rehabilitering. De boende får ett individuellt träningsprogram utifrån sina behov. En person är heltidsanställd med ansvar för att träningen blir genomförd.

Tilläggstjänster

Fotvård, frisör och massage. 

Personal

Stångberga har drygt sextio engagerade medarbetare som alla är delaktiga i vården – allt från läkare, sjuksköterskor och 100% anställd sjukgymnast och tillgång till arbetsterapeut.

Språk

Engelska, Franska, Svenska, Swahili, Tyska

Kvalitet

Vi har en utarbetad kvalitetspolicy och miljöpolicy att arbeta utifrån för att uppnå hög kvalitet på äldreboendet. Viktiga delar i kvalitetssystemet är att följa upp att processer och rutiner efterlevs och fungerar i praktiken, att verksamhetschef och biträdande verksamhetschef finns närvarande och tillgängliga i det dagliga arbetet samt direktkontakt med anhöriga.

Vill du läsa vår kvalitetspolicy hittar du den här. För att läsa vår miljöpolicy klicka här.

Certifieringar

 • Kvalitetscertifiering ISO 9001

 • Miljöcertifiering ISO 14001

Övrigt

4.53 av 5 i betyg i Vallentuna kommuns brukarundersökning för äldreboenden (särskilda boenden)

Kontakt

Organisation

Stångberga Omsorg

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-514 514 00

Kontaktperson

Fredrik Josephson, VD

Gatuadress

Stångberga Omsorg

Postnummer

186 97

Postort

Brottby

Vill du bo här?

Kontakt oss om du är intresserad av Stångberga. Vi tar emot boende efter beslut från Vallentuna kommun, från andra kommuner liksom privat.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Om du vill jobba tillsammans med oss är du välkommen att skicka din ansökan till info@stangberga.se så hör vi av oss till dig om vi har en ledig tjänst. 

 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-514 514 00

Translate

Tyck till