Ett helt nytt liv

Publicerad torsdag 20 april 2017

Den inglasade balkongen används flitigt året runt.

SKRIVET I SAMARBETE MED SENIORGÅRDEN

Cecilia och Calle har bott i samma område i större delen av sitt gemensamma liv. För tre år sedan lämnade de en stor, renoverad våning för en nyproducerad lägenhet i brf Kaprifolen.

Det började med ett samtal en fredagskväll för drygt tre år sedan. De hade inte pratat om att flytta tidigare. Men nu var de överens, våningen var stor och de blev äldre.
– Ingen trodde att vi någonsin skulle flytta, skrattar Cecilia. Vi hade bott i samma våning i 35 år. Skulle vi flytta, ville vi göra det så länge vi orkade och tyckte att en förändring skulle vara roligt.

På lördagen träffade paret en mäklare. Hon visade dem Kaprifolen som var inflyttningsklart ett halvår senare. Lite snabbare än paret tänkt sig, men Cecilia och Calle gick därifrån med en bostadsbroschyr.
– Vi föll för samma lägenhet, säger Cecilia. Vi ville bo näst högst upp och glasa in balkongen. Lägenheten var ledig och på onsdagen hade vi skrivit kontrakt. Det gick snabbt, men vi har aldrig ångrat oss.

– Egentligen var det för sent med ändringar i lägenheten, men vi hade tur för veckan efter skulle de sätta upp en vägg som vi inte ville ha. Så vi fick en stor öppen trea med inglasad balkong. Vi använder den året om. Med två värmepelare får vi 23 grader i uterummet mitt i vintern.

Med plats för besök

Innan flytten kände paret en viss oro för hur deras sociala liv med stora middagar och besökande familj skulle fungera i den nya, mindre bostaden.
– Men vi fick tillgång till två extra rum, en verklig bonus vi inte räknat med, berättar Cecilia, som gärna bokar Kapri för större middagar och gästrummet när barn och barnbarn är på besök.

– Gemenskapen bland människorna i vår förening är fantastisk, avslutar Cecilia. Det blir en slags nybyggaranda och samhörighet när människor som är ungefär jämnåriga flyttar in samtidigt. För mig och Calle blev det inte bara ett byte av bostad. Vi har fått ett helt nytt liv. Det är en otrolig aktivitet och glädje här. Jag kan faktiskt inte komma på en enda sak som inte är bra.

Texten publicerades första gången 2016 i Seniorbonytt.

Hitta Seniorgårdens seniorbostäder på Seniorval.se