Båtsman

Tillfällegatan 9, Norrtälje Karta

Typ av boende

Seniorboende

Ägandeform

Bostadsrätt

Allmänt

Centralt i Norrtälje, alldeles intill Norrtäljeån finner du Brf Båtsman med 36 fina lägenheter i samklang med omgivningen. På klassisk mark, mitt i stan med bara några minuters promenad till Stora Torget och Norrtäljeån.

 Här bor du nära butiker, restauranger och kaféer. Området avgränsas av Norrtäljeån i norr, Bergsgatan i öster och söder samt av Östra Tillfällegatan i väster. Oregelbundet, organiskt och med stadskärnan som utgångspunkt bildar Båtsmans fyra hus ett kvarter som på ett behagligt sätt växer in i omgivningen. 

Även formen är väl anpassad till husen i grannskapet. Möten mellan människor genomsyrar hela Båtsman – från de vackra trädalléerna till kvartershusens välkomnande portar. De ljusa och rymliga hallarna blir en positiv miljö som öppnar upp för spontana möten – här stannar du gärna upp ett tag och småpratar med grannen. Med nära anslutning till både trappa och hiss tar du dig lätt in och ut ur din nybyggda lägenhet.

Bostäderna är byggda av Seniorgården. 

Minimiålder

55 år

Bostäder

Ljust, rent och hållbart är ledorden för inredningen i Båtsman. Med inslag av naturmaterial som består och rent av blir vackrare med åren blir det ett hem du bor länge i. Väggarna är genomgående vitmålade på ett sätt som får den redan luftiga planlösningen att upplevas som ännu större.

Storlek

2 - 4 r.o.k

Avgift

3 400 - 5 260 kr/mån

Faciliteter

En av flera fördelar med att bo i Brf Båtsman är den goda gemenskapen inom föreningen. Då vi har specialiserat oss på att göra hem för dig som är över 55 år blir kvarterets grannliv närmast unik. För visst är det något speciellt när du och dina grannar befinner er i samma livsfas. För att verkligen ta till vara på det har vi byggt en gemensamhetslokal i anslutning till ett av husen. Se det som ett vardagsrum. Här kan ni ha bokklubbar eller kortkvällar på vinterhalvåret och grillfester på altanen långt in på sensommaren.

Faciliteter

  • Gemensamhetslokal
  • Gästlägenhet/övenattningsrum
  • Boförmåner

Läge

Det är framförallt havet, det stora blå och det alltid lika föränderliga, som gjort Norrtälje till den älskade stad den är. Här ligger Roslagens 10 000 öar som ett glittrande stjärnsystem och lockar mängder av besökare.

Med havet på ett andetags avstånd, är möjligheterna till aktiviteter med vatten naturligtvis i det närmaste obegränsade. Det finns gott om smultronställen alldeles nära om du vill vindsurfa eller segla.

I närområdet

Runt hörnet från Båtsman återfinns all nödvändig service med restauranger, kaféer, livsmedelsbutik, bank, bibliotek och shopping.

Kommunikation

  • Stockholm, Uppsala och Arlanda, når du inom en timme med bil.
  • Norrtälje busstation på promenadavstånd med bussar till bl.a. Stockholm.

Kontakt

Organisation

Brf Båtsman

Gatuadress

Tillfällegatan 9

Postnummer

761 30

Postort

Norrtälje

Vill du bo här?

När det finns bostäder till salu så säljs de på den öppna bostadsmarknaden.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Translate

Tyck till