Tjänster hemma

Boende

Gemenskap

Laddar karta…

Seniorboende i Stockholms län

Här hittar du seniorboende i Stockholms län. Klicka på de boenden du är intresserad av för att se bilder och få mer information om deras utformning, faciliteter, läge och kontaktuppgifter etc.

Under listan med seniorbostäder hittar du allmän information om seniorboende i Stockholms län. Vilken service ingår? Hur ställer man sig i kö? Har alla seniorboenden åldersgränser? Läs mer


Sponsrade

Akalla

Sibeliusgången 20 , Rinkeby Kista, Stockholm

I Akallas seniorbostäder har du utsikt över Järvafältet och tillgång till en stor gemensam innergård. Nära till Akalla Centrum där det finns service och butiker.

Läs mer om Akalla

Axelsberg

Kinmanssonsvägen 43-45 , Hägersten Liljeholmen, Stockholm

I Axelsbergs seniorbostäder bor du i lägenhet med hög standard mitt i Hägersten, cirka 150 meter från tunnelbanan.

Läs mer om Axelsberg

BRF Lillsjöparken

Lillsjönäsvägen 47, Bromma, Stockholm

Välkommen till Brf Lillsjöparken, mitt i Ulvsunda trädgårdsstad i Bromma. Här finns 24 exklusiva och ljusa bostadsrätter.

BRF Majro 55+

Öknebovägen 9, Enskede Årsta Vantör, Stockholm

Vi finns längsmed Öknebovägen, i ett naturskönt läge i Svedmyra. En vacker skogstomt omger bostäderna samtidigt som du har gångavstånd till butiker och service.

BRF Mälarparken

Hamngatan 9, Sundbyberg

Ett unikt boende med sjöutsikt i Sundbyberg. Huset ligger med bästa läge på solsidan av Bällstaviken.

Bibblan

Arkitektvägen 5, Bromma, Stockholm

Lägenheterna ligger centralt belägna i trivsamma Abrahamsberg i Bromma.

Läs mer om Bibblan

Björnbo, seniorboende

Björnbo 1, Lidingö

Välkommen till Björnbo! Björnbo tillhandahåller ett modernt boende med tillgång till egen restaurang samt en mängd övriga lokaler såsom gästmatsalar, gästlägenheter för nära och kära samt aktivitetslokaler för motion, hobbyverksamhet och rekreation.

BoViva Stockholm

Alsnögatan 42-48, Södermalm, Stockholm

BoViva Stockholm ligger vackert i Norra Hammarbyhamnen. Ett stenkast från Fåfängan precis intill vattnet och vackra promenadstråk.Vi erbjuder moderna och ljusa hyreslägenheter. För dig över 55 som vill njuta av livet i en lugn och skön miljö.

Båtsman

Tillfällegatan 9, Norrtälje

I hjärtat av Norrtälje växer stadens nyaste och kanske finaste bostadskvarter fram. Ett kvarter byggt med stilkänsla, kvalitetsmedvetande och välplanerad bekvämlighet.

Läs mer om Båtsman

Eskadervägen 1 - 3

Eskadervägen 1 och 3, Täby

Eskadervägen 1 - 3 är ett seniorboende för dig som vill bo i en lugnare miljö i närheten av Näsby Parks centrum. Välkommen att läsa mer om Eskadervägen!

Ett tak två generationer

Stockholms län, Stockholm, Hägersten Liljeholmen, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Älvsjö, Östermalm, Solna, Järfälla, Lidingö, Haninge, Ekerö, Danderyd, Nacka, Norrtälje, Sigtuna, Sollentuna, Salem, Nynäshamn, Nykvarn, Täby, Upplands Väsby, Tyresö, Södertälje, Sundbyberg, Upplands-Bro, Vallentuna, Österåker, Värmdö, Vaxholm, Botkyrka, Huddinge, Stockholm, Visa 40 till

Trivs du i ditt boende men upplever att du har plats över? Vi erbjuder en boendelösning över generationsgränserna för seniorer och studenter.

Nyproduktion

Flaggspelet Östra Kanalstaden

Österskärsvägen , Österåker

Flaggspelet ligger intill Åkers kanal i Östra kanalstaden, en kort promenad från Åkersberga centrum.

Fästmanssoffans seniorbostäder

Starbovägen 63-97, Hässelby Vällingby, Stockholm

Ett seniorbostäder för dig som vill bo nära naturen.

Förenade Solhem

Gåsviksvägen 67, Norrtälje

Välkommen till Solhem! Just nu har vi en ledig lägenhet.

Nyproduktion

Grönviks dunge

Nockeby Kyrkväg, Bromma, Stockholm

Kvarteret Prosten kommer att ligga i ett högt och grönt läge vid slutet av Nockeby kyrkväg i Bromma.

Läs mer om Grönviks dunge

Gulsparven

Skatvägen, Huddinge

I det lugna och gröna området Kråkvik i Huddinge finns 47 lägenheter i tre bostadshus. Lägenheterna har två till fyra rum och kök med bra planlösningar och alla får balkong eller terass.

Läs mer om Gulsparven

Hagmogården

Hagmovägen 7, Täby

Hagmogårdens seniorboende är beläget i Täby kyrkby och har nyligen genomgått en renovering. Välkommen att läsa mer!

Läs mer om Hagmogården

Hammarbyhöjdens seniorbostäder

Tidaholmsplan 11-19, 18-20, Enskede Årsta Vantör, Stockholm

Hammarbyhöjdens seniorbostäder ligger i ett poplärt område söder om Södermalm med 50 meter till tunnelbanan.

Hässelgården

Ormängsgatan 10 , Hässelby Vällingby, Stockholm

Seniorbostäder i Hässelby med trevlig utegård och närhet till tunnelbana.

Läs mer om Hässelgården

Nyproduktion

Klas Horn

Ekerövägen, Ekerö

Intill Ekerö centrum bygger Seniorgården välplanerade bostäder med balkong eller uteplats och närhet till det mesta som gör livet bekvämt.

Läs mer om Klas Horn
Visa alla

Vad är ett seniorboende?

Generellt är seniorbostäder ett alternativ för dig som vill leva precis som i vilken annan bostad som helst men som prioriterar funktionalitet och tillgänglighet i ditt boende och närmiljö. Men det är bra att veta att seniorboenden kan skilja sig mycket åt i sin utformning och i vad de har att erbjuda. Det finns seniorboenden vars enda utmärkande drag är att alla som bor i fastigheten är över en viss ålder. Medan andra boenden är tillgängligt utformade och/eller erbjuder ett utbud av service och aktiviteter. Vissa boenden tillhandahåller servicetjänster medan i andra är det de boende själva som arrangerar aktiviteter och samverkar för en trygg och bekväm tillvaro om de vill.

Ofta när ett boende uttryckligen kallas för seniorboende så har det en åldersgräns som du måste ha uppnått för att få flytta in. Men det finns även bostäder på marknaden som är utformade för att vara bra bostäder för äldre, exempelvis genom att de är tillgängligt utformade och ligger i bra lägen, som inte har en åldersgräns. Även dessa är en typ av seniorboende.  

Seniorbostäder är helt vanliga bostäder. Du hyr eller köper din bostad på eget initiativ. Du behöver inget biståndsbeslut från kommunen.  

Du kan läsa mer om utformningen av seniorboende här

Tips på hur du hittar ett boende som passar dig

Läs om skillnad mellan seniorboende, trygghetsboende och äldreboende

Hur ställer man sig i kö till seniorboende i Stockholms län?

Eftersom seniorbostäder finns som såväl hyresrätter, bostadsrätter, radhus/villor och kooperativa hyresrätter så varierar kösystem och kötid. Varje aktör som hyr ut eller har seniorboende i Stockholms län till salu bestämer själv vilket kösystem och/eller försäljningsprocess som gäller för just dessa bostäder. Därför behöver du kontakta varje enskild aktör och fråga hur det fungerar hos dem.

Ett tips, då kötiderna ofta är långa, är att i god tid innan du vill flytta undersöka alternativ som du finner intressanta i Stockholms län. Du hittar kontaktuppgifter till de olika aktörerna i Stockholms län här på Seniorval.se. Klicka på knappen ”Visa” så kommer du till en sida med en flik som heter Kontakt.  

Läs mer om att hitta seniorboende

Åldersgräns seniorboende?

Många seniorboenden har en åldersgräns så till vida att du ska ha uppnått en viss ålder för att få bo där. Boendet bestämmer själv åldersgränsen, men vanligtvis är den 55 år eller högre. Om du har en yngre partner som vill flytta med så brukar det inte vara något problem.

Det finns även bostäder på marknaden som är utformade för att vara bra bostäder för äldre, exempelvis genom att de är tillgängligt utformade och ligger i bra lägen, som inte har en åldersgräns. Även dessa är en typ av seniorboende. Om du vill ha en tillgänglig bostad men inte vill bo bara med andra i samma ålder så kan denna typ av bostäder möjligen vara ett alternativ.

Vad kostar seniorboende? 

Priser, hyror och avgifter för seniorbostäder i Stockholms län fungerar som för bostadsmarknaden i övrigt. Om det i boendet ingår någon service så kan hyran/avgiften dock vara något högre. Det kan också vara så att det tillkommer kostnader för den service som du utnyttjar och/eller aktiviteter du deltar i.