Rosengården

Kaptensgatan 5, Enköping Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Demens växelvård, Profil

Om oss

Stadsnära demensboende i markplan med Mat som hemma
Rosengården är ett äldreboende i Enköping som vänder sig till dig som drabbats av demenssjukdom. Vi erbjuder dig omsorg utifrån dina behov och önskemål, utformad med engagemang och expertis. Vi arbetar utifrån Vardagas koncept Den goda dagen, som utgår från dina behov för att skapa en meningsfull dag varje dag för just dig. I en meningsfull dag är god och näringsriktig mat, anpassad för äldres behov en viktig del. Mat som hemma betyder att vi lagar maten på plats i våra avdelningskök, där doften från tillagningen sprider sig på boendet och väcker aptiten inför den trivsamma måltiden.

Vi är experter på demensomsorg och arbetar systematiskt med de nationella riktlinjer och register som utvecklar demensvården.

Vi tar även emot korttids- och växelvårdskunder när vi har möjlighet.


Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Rosengården ligger i ett enplanshus precis utanför centrum, med ängar och åkrar bakom sig. Tack vare markplan är utevistelse enkelt hos oss och vi försöker förlägga många aktiviteter utomhus. Alldeles intill Rosengården ligger Anhörigcentrum med sitt café som vi gärna besöker.

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats för varje avdelning. I konceptet Mat som hemma tillagar vi maten på plats i våra kök och kan anpassa maten utifrån önskemål, tycke och smak.

Kommunikationer och service
 Rosengården ligger precis utanför Enköpings centrum mot utfarten mot Fagerudd/Bredsand. Det är enkelt att nå Rosengården från såväl tåg- som busstation och det är promenadavstånd till centrum och butiker.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

30

Avdelningar

4

Lägenheterna

  • 30 kvadratmeter
  • Badrummet är handikappanpassat med dusch
  • Trygghetslarm och rörelselarm
  • Höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker
  • Om du kommer som korttids- eller växelvårdskund möblerar vi lägenheten

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik. Vi tar gärna promenader i omgivningarna eller vistas på vår uteplats.

Närstående och anhöriga
Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård & Omsorg

Den goda dagen
Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.
Läs mer om den god dagen

Kontaktman
När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare. 

Omsorg

Undersköterskor och vårdbiträden är de som i störst omfattning träffar de boende och har ansvaret för att ge en god vård och omsorg. Avdelningsansvariga är vanligen undersköterskor, som är nära verksamheten och därför på bästa sätt kan ansvara för arbetsledning, bemanning och planering. 

Vård

Vår verksamhetschef är sjuksköterska. Vår sjuksköterska har det medicinska ansvaret.

Rehabilitering
Arbetsterapeuter ser till hela människan och utgår från vilka vardags-aktiviteter man vill och behöver klara av att utföra. l.

Tilläggstjänster

Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård med mera när du behöver det.

Personal

På Rosengården finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. 

Ansvarig på Rosengården är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten.

Kompetensutveckling

Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

076-621 96 11

Kontaktperson

Niqlas Lundqvist

Gatuadress

Kaptensgatan 5

Postnummer

749 35

Postort

Enköping

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

076-621 96 11

Translate

Tyck till