AvAsta - Sisjödal

Sisjövägen 61, Askim-Frölunda-Högsbo, Göteborg Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Ett av Sveriges mest moderna och välplanerade äldreboenden
I Sisjödal i södra Göteborg ligger det nybyggda äldreboendet AvAsta Sisjödal som stod klart i oktober 2020.

Från den 1 januari 2021 ökar valfriheten i Göteborg, detta innebär att du med biståndsbeslut har rätt att välja Sisjödal som ditt äldreboende. Om det då finns en ledig lägenhet är det bara att flytta in. Redan nu finns dock möjligheten att komma och titta på boendet.

Välfärdsteknologi för ökad självständighet
Boendet har en hög standard och vi har satsat på välfärdsteknologi för att möjliggöra självständighet för de boende. Exempelvis finns moderna belysningslösningar, högteknologiska och justerbara handfat och toaletter. På taket finns även solceller.

Flera naturliga mötesplatser
Boendet består av fem våningar, på varje våningsplan inryms lägenheter, stora sociala ytor och uteplatser. Därutöver finns det flera naturliga mötesplatser i byggnaden såsom en stor lobby med loungeavdelning, gym, bibliotek och ett café som är öppet för allmänheten. Längst upp i byggnaden finns en stor vinterträdgård som vetter ut mot takterrassen med odlingslådor.

Organisation

AvAsta

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Lägenheterna
Lägenheterna är ljusa och välplanerade med extra högt i tak och är cirka 31 kvadratmeter. Mycket energi har lagts på att utforma lägenheterna för att möjliggöra en självständig och komfortabel vardag.

I lägenheterna finns trinettkök, kylskåp och induktionshäll, travers, garderob och TV. Det finns möjlighet att få lägenheten möblerad. Wifi finns tillgängligt på boendet. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

90

Avdelningar

9, varav 6 för omvårdnad och 3 för demens

Aktiviteter

Aktiviteter efter dina intressen
För oss är det viktigt att aldrig sluta längta, därför är möjligheten att nära och utveckla sina intressen centralt på Sisjödals äldreboende. Vi arrangerar regelbundet aktiviteter som stimulerar både kropp och knopp. Vi vill dock att just du får dina intressen- och aktivitetsönskemål uppfyllda, därför inkluderar vi en skräddarsydd hobby och aktivitetsprofil i din genomförandeplan. Vi kan då arrangera aktiviteter som passar dig och se till att du får utöva dessa tillsammans med likasinnade personer.

Vinterträdgård, gym och närhet till Sisjön
Sisjödal har flera samlingslokaler och på varje våning finns ett stort utrymme som möjliggör alla sorters aktiviteter. Vi är lite extra stolta över vår vinterträdgård som vetter ut mot en stor takterrass med odlingslådor. Här kan vi arrangera allt från konserter och pubkvällar till odlingskurser och bullbakning. Och vill du ha ett födelsedagsfirande med nära och kära så är det en perfekt lokal. I bottenplan har vi ett stort gym där vår fysioterapeut håller i olika gympass och hjälper dig även om du vill träna individuellt. Boendets närhet till Sisjön med dess vackra natur uppmuntrar till och möjliggör mycket utevistelse.   

Mat & Dryck

Dagens höjdpunkt
Vi tycker att måltiden ska vara en av dagens höjdpunkter som de boende ska se fram emot att uppleva varje dag. Därför har vi ett eget tillagningskök i byggnaden för att kunna leverera nylagad mat av högsta möjliga kvalité. Menyn är varierad och säsongsbetonad med höga krav på kvalitet, hållbarhet och smakupplevelser.

Frukost förbereds på varje enhet och den lagade maten kommer från tillagningsköket. Alla måltider serveras i matsalen på varje enhet.

Restaurang/Café i huset
I byggnaden finns en restaurang/cafe som är öppen för allmänheten. Det ska vara en trygg och inbjudande atmosfär där man njuter av god mat, trevlig miljö och gemenskap. Tanken är att det kommer skapas möten och en mer levande miljö.

Var lagas maten?

Eget storkök/tillagningskök i huset

Vård & Omsorg

Boendet är bemannat dygnet runt. Här finns dessutom tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. 

Tilläggstjänster

Frisörsalong finns i byggnaden. Finns även en ledig lokal för en framtida fotvård. 

Personal

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kontakt

Organisation

AvAsta

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0733-82 05 13

Kontaktperson

Maria Engman

Gatuadress

Sisjövägen 61

Postnummer

436 32

Postort

Askim

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen, men ni kan kontakta oss även ifall ni inte skulle ha något biståndsbeslut.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0733-82 05 13

Translate

Tyck till