Norlandia Bokebo

Röingevägen 1, Höör Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid

Om oss

Välkommen till Bokebo, ett vårdboende i Ludvigsborg mellan Hörby och Höör. Bokebo är ett tryggt och trivsamt boende för personer med demenssjukdom och psykisk funktionsnedsättning. 

Här finns lägenheter för både permanent boende och korttidsplacering. Husen omgärdas av en stor park med bokskog och en sjö – en idyllisk miljö som ger stimulans för dig som boende. 

Verksamheten drivs i egen regi sedan 2006 och vi välkomnar äldre från hela landet. 

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Burlövs kommun, Båstads kommun, Bromölla kommun, Bjuvs kommun, Eslövs kommun, Helsingborgs kommun, Klippans kommun, Kristianstads kommun, Höörs kommun, Höganäs kommun, Hässleholms kommun, Kävlinge kommun, Hörby kommun, Svedala kommun, Tomelilla kommun, Landskrona kommun, Staffanstorps kommun, Skurups kommun, Trelleborgs kommun, Vellinge kommun, Örkelljunga kommun, Östra Göinge kommun, Ängelholms kommun, Åstorps kommun, Ystads kommun, Sjöbo kommun, Svalövs kommun, Lunds kommun, Malmö kommun, Stadsområde Söder, Stadsområde Norr, Stadsområde Väster, Stadsområde Öster, Stadsområde Innerstaden, Simrishamns kommun, Lomma kommun, Perstorps kommun, Osby kommun

Boendet

Bokebo ligger i en gammal herrgård vilket betyder att boendet har sin speciella charm. Vi har två avdelningar som skiljer sig åt utseendemässigt. Den ena avdelningen ligger i den äldre byggnaden, här är det högt i tak och inrett med äldre möbler som passar in i tidsandan. På den andra avdelningen är nyare och här var vi inrett med modernare inredning. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

18

Avdelningar

Två

Lägenheterna

 • Lägenheterna är mellan 25-36 kvadratmeter
 • Vi har större lägenheter som lämpar sig för parboende
 • Eget badrum
 • Kyl och vask, i vissa lägenheter finns även en kokvrå
 • Höj- och sänkbar säng ingår
 • Du möblerar med egna möbler men det finns även möbler att tillgå här
 • På korttidsboendet är lägenheterna möblerade
 • Tv-uttag och telefonuttag finns

På boendet

 • Stor samlingsal
 • Hårdvårdsrum
 • Gemensamma utrymmen på varje avdelning
 • Matsal på varje avdelning
 • Flera uteplatser som man kan nå från varje avdelning
 • Wi-fi på hela boendet
 • Kan man ta hand om sitt husdjur är det välkommet

Aktiviteter

På Bokebo anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande. Vi har varje vecka ett gemensamt kultur- och aktivitetsprogram som även omfattar besök av lokala föreningar.

Utflykter, filmvisningar, promenader, gymnastik, fester, dans, musikkvällar är endast ett axplock av aktiviteter vi anordnar. Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egen tid med din kontaktperson för individuella aktiviteter. På fredagar åker vår vaktmästare på en handlingsrunda och de boende som vill får följa med i vår buss.
 

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Till frukost serveras en buffé med exempelvis gröt, yoghurt, ägg och smörgås. Lunch och kvällsmat är näringsrik och noggrant planerad av vår kokerska. Vi förbereder alla måltider i verksamhetens gemensamma kök och inför servering skapar vi tillsammans en trivsam och lugn måltidsmiljö.

Våra medarbetare sitter naturligtvis med runt matbordet vilket bidrar till en social atmosfär. För de som önskar äta i sin lägenhet serverar vi måltiden på en måltidsbricka. Under helger och högtider sätter vi guldkant på måltiderna med finporslin och vin till maten för de som önskar.
 

Var lagas maten?

Maten lagas av vår kock

Vård & Omsorg

Genom ett personcentrerat arbetssätt, hälsofrämjande inriktning samt ett fördjupat kontaktmannaskap erbjuder vi en kvalitativ, trygg och säker vård och omsorg. Vi genomför våra tjänster på ett värdegrundsbaserat arbetssätt vilket i praktiken innebär ett gott bemötande med hög servicekänsla. Vårt ledord är att våra boende ska erbjudas en meningsfull tillvaro och ett gott liv – varje dag.

Vår arbetsmetod
På Bokebo arbetar vi med en metod som bidrar till att BPSD (beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom) minskar. Metoden leder även till en individanpassad vård och omsorg, tydliga mål att arbeta utifrån, ett gemensamt språk och att den vård och omsorg som vi ger ständigt utvärderas. 

Detta arbetssätt består av olika steg och begrepp. NPI pro är själva skattningverktyget och BPSD-registret är kvalitetsregistret. Därutöver finns allt omfattande arbete omkring arbetssättet med exempelvis dokumentation Hsl/SoL, utförande av åtgärder och kontinuerliga uppföljningar. Detta omkringliggande arbete har vi utformat strukturer och rutiner omkring, som är specifikt anpassade för våra verksamheter. De olika stegen och begreppen har vi samlat till ett omfattande begrepp, IDA = Individuellt Demens Arbetssätt. 

Kontaktmannaskap
Vår modell för kontaktmannaskap är speciellt framtagen för att förtydliga kommunikationen och definiera personalens arbete. Varje medarbetare har också rollen som kontaktperson för en eller två boende. Det innebär att man lär sig den boendes historia, intressen och aktuella situation och behov liksom tar in de anhörigas synpunkter. Därefter lägger man gemensamt upp en individuell genomförandeplan. Kontaktpersonen ansvarar för att vården sedan sker som man kommit överens om. 

Omsorg

Bokebo är bemannat dygnet runt. All fast personal är utbildade undersköterskor. Vi har enstaka timvikarier som är utbildade vårdbiträden.

Sjukgymnast, arbetsterapeut och äldrepedagog besöker oss vid behov.

Vård

Sjuksköterska finns hos oss måndag till fredag  07.00 till 16.00. Övrig tid har vi tillgång till joursjuksköterska.

Oral Care kommer till oss och genomför munbedömmningar och behandlingar. Man kan även besöka sin vanliga tandläkare.  

Tilläggstjänster

Fotvårdsspecialist kommer till oss på Bokebo en gång i månaden. Frisör besöker oss vid behov och efter önskemål. Det går också bra att själv besöka en frisör eller fortvårdspecialist, självklar följer någon ur personalen med. 

Personal

Under ledning av en verksamhetschef arbetar undersköterskor tillsammans med sjuksköterska med vård och omsorg till våra boende. Arbetsterapeut och fysioterapeut finns att tillgå.

Kompetensutveckling

I samband med våra arbetsplatsträffar en gång i månaden arrangerar vi olika utbildningar, just nu fokuserar vi extra på hur man bemöter personer med en demensdiagnos. Våra medarbetare deltar även vid andra interna och externa utbildningar.

Språk

Svenska, Engelska, Tyska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom:
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet och ISO 14001, Miljö. 

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0767-87 80 85

Kontaktperson

Kasia Beckman

Gatuadress

Röingevägen 1

Postnummer

242 72

Postort

Ludvigsborg

Vill du bo här?

Om du är intresserad av att flytta hit ska du kontakta din biståndshandläggare i din kommun. För mer information eller om du är intresserad av att besöka Bokebo, vänligen kontakta oss via kontaktuppgifterna ovan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0767-87 80 85

Translate

Tyck till