Lindåsa demensboende

Sönnarslövsv 149-14, Kristianstad Karta

Om oss

Lindåsa är ett demensboende för personer över 65 år. Du hittar oss i natursköna Östervång cirka 1,5 km från Tollarp. Boendets lokaler är stora och luftiga och utanför ligger en park. Här utgår vi från varje persons önskemål och behov vilket återspeglas i allt – från hur vi arbetar till aktiviteter och den fysiska miljön.

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Boendemiljö anpassad för personer med kognitiv svikt/demens
En lugn och trygg miljö är avgörande för att må så bra som möjligt vid en demenssjukdom. Vi lägger därför stor vikt vid att anpassa boendemiljön för att förstärka rumsuppfattningen, att göra den hemlik, varm och trygg. Allt i miljön såväl inne som ute handlar om att göra verkligheten begriplig och trygg.

Parken – en oas med möjlighet till lugn eller aktivitet
Den parklika trädgården blommar från vår till höst och utgör en oas vid boendet. Här kan du dofta på blommor bland fruktträd, gräsmattor och trädgårdsland – allt medan fågelkvitter hörs i buskarna.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

38

Aktiviteter

Meningsfull dag, varje dag
En av fördelarna med att bo här är att inte behöva vara ensam. Här kan man välja mellan det stillsamma och enskilda i sin lägenhet eller att umgås med grannarna i de gemensamma utrymmena. Våra aktivitetsombud har som uppgift att erbjuda dagliga aktiviteter som passar oavsett vilka förutsättningar man har.

För den som vill erbjuder vi gemensamma aktiviteter; allt från musik och underhållning, spelkvällar, dans, rörelse eller olika uteaktiviteter beroende på årstid. Allt för att den enskilde ska kunna få sin dag som han/hon vill ha den.

Mat & Dryck

Måltiderna en viktig del av livskvaliteten
Måltiderna ska vara en höjdpunkt på dagen, från hur det smakar och serveras till att det miljö är lugn och att man får sitta med dem man gillar. Maten som serveras är varierad och näringsrik och menyerna utgår från säsongens utbud. För den som har speciella behov anpassar vi maten. Det doftar ofta kaffe och hembakat i vardagsrummen och köken. Bakningen är ett trivsamt inslag som vi genomför tillsammans med den som gillar det. Det finns alltid färsk frukt. 

Vård & Omsorg

Kundens fokus ger livskvalitet
För att kunna möta våra kunders önskningar och behov är det avgörande att vi förstår vad de vill. Den kunskapen får vi genom ett omfattande arbete med social dokumentation och uppföljningar. Istället för att ha fokus på kunden jobbar vi efter vår metod kundens fokus – alltså vad som är viktigt för kunden och inte vad omgivningen tycker är viktigt för denne. Det skiljer oss från mängden och är grunden för kvaliteten i vårt jobb. I vårt bemötande utgår vi från en gedigen kunskap om kognitiv svikt och demenssjukdomar.

En personlig kontaktman
Varje boende har en egen kontaktman som har huvudansvar för omsorgen. Denne ger extra stöd med vardagliga ting som att boka tid hos frisören eller tandläkaren. Kontaktmannen ansvarar också för att vården och omsorgen genomförs enligt genomförandeplanen och reviderar den när önskemål ändras. Kontaktmannen är också en länk som håller kontakt med den boendes närstående. 

Personal

Språk

Svenska

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

010-130 30 79

Kontaktperson

Annika Hård, verksamhetschef

Gatuadress

Sönnarslövsv 149-14

Postnummer

298 91

Postort

Tollarp

Vill du bo här?

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill komma och se hur vi har det här på Lindåsa. För att få en lägenhet hos oss behöver du ansöka om ett biståndsbeslut från din kommun.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

010-130 30 79

Translate

Tyck till