Kaprifolens växelvårdsboende

Högsätravägen 2, Lidingö Karta

Typ av plats

Omvårdnad växelvård

Om oss

Kaprifolens växelvårdsboende är ett boende där man erbjuds vistelse i perioder för att närstående ska få möjlighet till avlastning och växelvård. För att få en plats hos oss på Kaprifolen behöver du ett biståndsbeslut från kommunen.

Sedan oktober 2015 är Kaprifolen Silviahemcertifierad. Silviahemcertifieringen innebär att all personal, från vaktmästare till enhetschef, genomgått en utbildning inom demensvård.

Det är lätt att komma på besök då bussen stannar i närheten och det finns även tillgång till parkeringsplatser utanför. Kaprifolen ligger i samma hus som gamla Lidingö sjukhus vilket innebär att det finns apotek, kafeteria, kiosk, röntgen, labb och vårdcentral i samma byggnad.

Organisation

Lidingö stad

Organisationsform

Kommunal

Driftsform

Egen regi

Boendet

Kaprifolen är ett litet boende som har sina lokaler vid entréplan på Lidingö sjukhus. Hos oss bor man i eget rum. Utanför finns en vacker trädgård med blommor och trädgårdsmöbler.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

9

Avdelningar

1

Lägenheterna

  • Ett rum på 25 kvadratmeter
  • Stort badrum
  • Lägenheterna är möblerade och det finns tv
  • Larm så du kan kalla på hjälp dygnet runt

På boendet

  • När man bor hos oss har man tillgång till gemensam matsal och vardagsrum
  • Det finns gemensamma uteplatser
  • Det finns även en trädgård att vistas i
  • Tillåter husdjur på besök

Aktiviteter

Vår aktivitetsvärd arrangerar stimulerande aktiviteter och hittar ofta på något extra för att förgylla vardagen. Vi tror på samvaro och gör ofta saker tillsammans på avdelningen, men ser också till att möta de boende enskilt eftersom alla har olika behov. Vi arrangerar både stora och små aktiviteter som till exempel vernissage, sittgympa, besök av olika musikartister och Qi-gong. På enheterna har vi surfplattor som vi använder i verksamheten bland annat när vi har frågesport eller när vi helt enkelt är nyfikna på att ta reda på olika saker.

Högtider och fest
Utöver aktiviteter och underhållning ställer vi ofta till med fest. Vi firar midsommar i trädgården mellan A- och C-huset och då blir det underhållning och något gott att äta. Vi har även en vårfest och höstfest då vi bjuder på smörgåsbakelse, vin och underhållning i samlingssalen.

Mat & Dryck

På Kaprifolen tycker vi att måltiderna är viktiga och därför försöker vi alltid skapa en trevlig social samvaro kring matbordet med hemkänsla. Vi dukar fint efter årstid och högtid och gör skillnad på vardag och helg.

Måltiderna
Frukosten väljer du själv när du vill äta och lunch och middag serveras på bestämda tider. Efter varje lunch och middag serveras en dessert för den som önskar. Du kan alltid välja mellan två olika maträtter eller önska något speciellt som du är sugen på. Mellan måltiderna, oavsett tid på dygnet, finns det alltid möjlighet till mellanmål utifrån eget önskemål.

Du bestämmer själv om du vill äta tillsammans med de övriga boende på enheten eller om du vill äta i din egen lägenhet. Personal sitter alltid med under måltiderna som stöd och för social samvaro. Traditioner är viktiga och firas självklart med finare dukning och traditionsenlig mat. 

Var lagas maten?

Maten lagas av Sodexo

Vård & Omsorg

Vi bedriver vård och omsorg för den som behöver hjälp dygnet runt samt demensvård för den som drabbats av demenssjukdom.

Demensvården
Vi arbetar utifrån de nationella riktlinjerna kring demensvård vilket bland annat handlar om att se till hela människan, inte bara sjukdomen. Varje persons resurser ses och tas hand om. Det är viktigt att komma ihåg att vi alla är olika.

Teamträffar
En gång i veckan har vi teamträffar tillsammans med omvårdnadssjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och omvårdnadspersonal då vi går igenom alla personer som bor hos oss.

Omsorg

Omsorgspersonal tillgänglig dygnet runt. Varje boende har en egen kontaktperson under sin vistelse

Vård

Vi har tillgång till sjuksköterska och varje enhet har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Läkare finns på plats en gång i veckan och vid behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns hos oss varje måndag till fredag.

Tandvård
Oral Care besöker oss och gör hälsobedömningar.

Personal

Teamet kring varje boende består av en enhetschef som leder arbetet, undersköterskor och vårdbiträden och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. På Högsätra finns också arbetsterapeut och sjukgymnast. Läkare kommer till oss från Legevisten. På boendet finns även en fastighetsskötare. Vårdpersonal finns tillgänglig dygnet runt.


Kompetensutveckling

Personalen får kontinuerlig utbildning och för varje medarbetare läggs en individuell kompetensplan upp.

Språk

Svenska, Arabiska, Engelska, Eritreanska, Filipino, Finska, Persiska, Somaliska, Spanska, Thai, Tigrinja

Kvalitet

Kvalitetsuppföljning är centralt. Vi tar till oss varje klagomål och synpunkt. Det går att framföra dessa direkt till personalen eller genom att fylla i avsedd blankett och lämna in.

Lex Sarah – Personal som arbetar inom vård och omsorg är skyldiga enligt lag att anmäla misstankar om att någon vårdtagare far illa. Det kan gälla fysisk och psykisk misshandel men även till exempel ekonomiska missförhållanden. Anmälningsplikten gäller oavsett vem som misstänks ligga bakom händelsen som personal, anhöriga, övriga boende etc.

Certifieringar

Vi är Silviahemcertifierade. Det är en utbildningscertifiering som innebär att all personal är utbildade i demensvård

Kontakt

Organisation

Lidingö stad

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-731 37 18

Kontaktperson

Josefin Vahlström, enhetschef

Gatuadress

Högsätravägen 2

Postnummer

181 58

Postort

Lidingö

Vill du bo här?

Kontakta Lidingö kommuns kundtjänst på telefon: 08-731 30 00. Be att få tala med en biståndshandläggare inom äldreomsorgen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-731 37 18

Translate

Tyck till