Servicehuset Tannefors

Tegelbruksgatan 20, Linköping Karta

Typ av plats

Servicehus

Om oss

Välkommen till Servicehuset Tannefors! Att bo på servicehus är perfekt för dig som vill ha tillgång till funktionella och trevliga lägenheter, samt/kompletterat med möjlighet till lunchservering och närhet till service. Vi på Bräcke diakoni har basansvaret, vilket innebär att vi ansvarar för alla hälso- och sjukvårdsinsatser upp till sjuksköterskenivå, lunchservering och värdskapet.

Grundläggande för Bräcke diakoni är viljan att se varje människa och tron på den inneboende kraften, de egna resurserna, som vi är övertygade om att varje person är bärare av. Målsättningen är att skapa möjligheter att leva ett så självständigt och aktivt liv som möjligt.

Maten är för de allra flesta ett av livets stora glädjeämnen och vi vill att det ska fortsätta vara så hela livet. För oss är måltiden oerhört viktig och vi serverar god och vällagad mat i trivsam miljö. Vi strävar efter att skapa och presentera måltider med din upplevelse i centrum.

Den dag som du är i behov av hemtjänst väljer du själv vilken hemtjänstutförare du vill ha. Självklart kan du välja Bräcke Diakoni Hemtjänst Linköping som din hemtjänstutförare. På presentationssidan här på Seniorval.se kan du läsa mer om den hemtjänst som vi kan erbjuda dig. Där hittar du även kontaktuppgifter till oss.

Bräcke diakoni – är en stiftelse som drivits utan vinstsyfte ända sedan 1923. Vi har lång erfarenhet av vård och omsorg och vill vara med och göra hela samhället medmänskligare. Även om vi har mer än 90 år på nacken är vi piggare och mer nytänkande än någonsin.

Organisation

Bräcke diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Servicehuset Tannefors består av 34 servicelägenheter samt tre lägenheter som är anpassade för yngre personer med funktionsnedsättning.

Boendet ligger centralt i Linköping, inte långt från olika serviceställen som affärer, apotek, restauranger och vårdcentral. Runt huset finns grönska och vi har en egen trädgård med utemöbler där du kan njuta av vädret.

Precis som på andra äldreboenden krävs ett biståndsbeslut från Linköpings kommun för att få en lägenhet här.

Aktiviteter

Som boende på Servicehuset Tegelbruksgatan har du tillgång till olika fritidsaktiviteter. Dessa arrangeras inte av Bräcke Diakoni.

Mat & Dryck

Vi levererar lunchlådor hem till dig. Maten lagas samma dag och levereras till dig varm. Du kan även välja att få en matkorg hem till dig.

Om du är hemtjänstkund hos Bräcke Diakoni kan du även få hjälp med att laga ett enklare kvällsmål hemma hos dig.

Vård & Omsorg

Våra sjuksköterskor har fokus på vårdens kvalitet och ett personcentrerat förhållningssätt – vilket innebär att du efter dina behov och möjligheter är aktiv i planering, genomförandet och uppföljningen av dina hälso- och sjukvårdsinsatser. Vi ser samarbetet som ett partnerskap.

Omsorg

Du väljer själv hemtjänstutförare. Lär mer om Bräcke Diakoni Hemtjänst Linköping här.

Vård

Dagtid har vi egen sjuksköterska hos oss. Under natten har vi tillgång till sjuksköterska från Care Team. Vi har egen sjukgymnast. Alla rehabilitationsinsatser utförs av Hammarlyck Rehab Team.

Personal

Språk

Svenska, Arabiska

Kollektivavtal information

Vi har kollektivavtal

Kvalitet

Det är vi på Bräcke Diakoni som står för värdskapet i fastigheten. Det innebär att det är oss som du kontaktar om du vill göra en felanmälan. Antingen ringer du 013-20 87 27 eller lämnar ett meddelande i vår brevlåda utanför receptionen.

Kontakt

Organisation

Bräcke diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

013-190 04 50

Kontaktperson

Anna-Carin Gustafsson

Gatuadress

Tegelbruksgatan 20

Postnummer

582 53

Postort

Linköping

Vill du bo här?

För att kunna flytta hit krävs det ett biståndsbeslut från Linköpings kommun. Kontakta Linköpings kommuns Äldrelots om du har frågor om hur du ska gå till väga för att få ett biståndsbeslut.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

013-190 04 50

Translate

Tyck till