Vid Stäket sundet
Underbar utsikt
Vid Stäket sundet
Salong
Gemensamma altamer
Möjlighet för bryggfika
Salong

Gammeluddshemmet

Gammeluddsvägen 51, Nacka Karta

Typ av plats

Demens, Demens växelvård, Omvårdnad, Omvårdnad korttid, Omvårdnad växelvård

Om oss

Boendet är beläget i natursköna Saltsjö-Boo på en udde vid infarten till Stäketsundet. En höjdpunkt under året är att åka sightseeingbåt i Skärgården. Vi går ombord – gäster, nära & kära och personal. Båten lägger till vid vår egen brygga, sedan blir det en härlig tur i Stockholms skärgård!
 Gammeluddshemmet är ett privat sjukhem som ägs och drivs av familjen Egserius. Det ligger mycket naturskönt på en udde vid infarten till Stäketsundet. En stor härlig trädgård omger de två byggnaderna och erbjuder många tillfällen till rekreation.

Förutom att erbjuda vård och omsorg av hög kvalitet, har vi prioriterat den sociala gemenskapen. Känslan man får hos oss är ett hemtrevligt och familjärt boende, med hemlagad husmanskost som görs från grunden av våra egna kockar.

Den sociala gemenskapen i samband med middagarna och den vackra utemiljön, skapar förutsättningar för ett aktivt och behagligt liv på ålderns höst. Interiören är ljus och hemtrevlig, samtidigt som den är helt handikappanpassad. Salongerna och våra båda matsalar är trivsamt möblerade och med vattenutsikt. Detsamma gäller våra fyra sköna terrasser i olika väderstreck. Den rullstolsbundne tar sig lätt till alla utrymmen, eftersom trösklar saknas och det är brett mellan dörrarna. Dessutom finns hiss.

Inriktning/Profil

Trädgård

Organisation

Gammeluddshemmet

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss om även du bor i:

Stockholms kommun, Hägersten Liljeholmen, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Älvsjö, Östermalm, Solna kommun, Upplands Väsby kommun, Tyresö kommun, Värmdö kommun, Huddinge kommun

Boendet

Vi kan ta emot 32 gäster, varav nio med demenssjukdom. Många av våra gäster bor permanent här, medan en del vistas en kortare tid hos oss. Gammeluddshemmet har godkänts som sjuk- och rehabiliteringshem av socialstyrelsen.

För många är det självklart att vilja fortsätta leva tillsammans, även om åldern har ändrat förutsättningarna. Kärlek och närhet är ju lika viktig när man är 90 som när man är 20. Därför har vi på Gammeluddshemmet gjort det möjligt för par att slippa dela på sig. Detta oavsett om den ena partnern behöver mycket omsorg och den andra lite, eller ingen alls.Våra fina parrum kan delas av så att de blir två enkelrum – eller öppnas upp så att de bildar en sammanhängande enhet. På så vis kan make och maka fortsätta ett liv ihop. Rummen är av varierande storlek och de flesta har vattenutsikt.

Alla våra gäster har dessutom tillgång till de ljusa rymliga salongerna och matsalarna. De fantastiska terrasserna runt huset nyttjas flitigt året runt. Allt för att den sociala samvaron ska bli en självklar del av det dagliga livet.
 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

32

Avdelningar

Två avdelningar, en demens och en somatisk

Lägenheterna

  • Boenderummen har varierande storlek 20-30 kvadratmeter alla med toalett och dusch
  • Gratis Wifi och trådlös internet ingår i hyran

På boendet

  • Altan runt hela villan. Man kan promenera runt fastigheten på altanen eller nere vid vattnet.
  • Stora samlingssalar och gemensam matsal

Hyra

3 500 - 5 800 kr/mån

Aktiviteter

Att alla ska trivas hos oss är vår målsättning. Då är gemenskap och aktiviteter en viktig byggkloss. Det kan röra sig om kaffestunder i salongen med hembakat bröd likaväl som sällskapsspel eller samtalsstund.

Musikunderhållning av olika slag är uppskattat och står ofta på programmet. Ibland kommer en trubadur. Barn från dagis i närheten besöker oss då och då och glädjer oss med sitt uppträdande.

Andra aktiviteter är båtutflykt i Skärgården med sightseeing-båt varje år, gruppgymnastik, andakter, bingo, tidningsläsning med kontaktperson, enklare köksarbeten och promenader. 

Mat & Dryck

Vi är stolta över möjligheten att servera hemlagad mat av professionella kockar varje dag. Årets högtider avspeglar måltiderna. Frukost, lunch, middag och mellanmål – alla mål tillagas i vårt eget kök. Doften sprider sig i huset och stimulerar aptiten. Frukosten serveras efter önskemål mellan 08.00 - 10.00.

Tonvikten ligger på husmanskost, som är rejäl och näringsriktig. Våra kockar har god kunskap om mat för äldre. Särskild diet kan naturligtvis ordnas.

Var lagas maten?

Vi lagar maten på boendet

Vård & Omsorg

När gästen kommer till Gammeluddshemmet sker en vårdplanering. Denna sker i samråd med anhörig, gäst och personal. Syftet är att ta fram ett behandlingsmål, som självklart varierar från person till person. Detta checkar vi sedan av regelbundet, så att vi kan hjälpa till på bästa möjliga sätt.

Förutom sjuksköterskor, undersköterskor och sjukvårdsbiträden består vår personal av arbetsterapeut, sjukgymnast och socioterapeuter med uppgift att syselsätta våra gäster. Gemensamt är att de alla har lite extra tid att ge.

Omsorg

Undersköterskor och sjukvårdsbiträden dygnet runt.

Vård

Sjuksköterskor finns på plats dagtid, övrig tid har de beredskap. En dag i veckan, plus vid behov, kommer vår distriktsläkare och går rond.

Sjukgymnastik med tonvikt på gångträning samt social samvaro är viktiga delar av vår behandling. Arbetsterapeut och socioterapeut finns att tillgå.

Tilläggstjänster

Det finns möjlighet att få till exempel fotvård, manikyr, massage och hårvård utan att behöva lämna hemmet.

Personal

Vår omsorgspersonal leds av verksamhetschef och personalchef. Sjuksköterskor bemannar dagligen verksamheten där även rehabpersonal ingår. Vi är stolta över möjligheten att servera hemlagad mat gjord av våra egna proffessionella kockar, varje dag. Läkare kommer till boende minst en gång i veckan. Aktiviteterna leds av aktivitetsansvarig som även tar hjälp av omsorgspersonalen.  
 

Språk

Svenska, Engelska, Finska, Spanska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Vi har ett eget system för kvalitetskontroll, och det viktigaste för oss är den dagliga kontakten med våra boende. Vi är ett familjärt, litet boende och i det dagliga umgänget framkommer förslag och synpunkter som vi alltid lyssnar på och tar till oss. Man kan lämna brev och fylla i ett formulär, eller prata direkt med verksamhetschefen. Det blir korta beslutsvägar.

Certifieringar

Vi är kvalitetscertifierade och har nått steg ett inom ISO-certifieringen "Trygg och säker".

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Gammeluddshemmet

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-747 01 70

E-post

info@​gammeluddshemmet.nu

Kontaktperson

Ulrik Lindgren, verksamhetschef
Ulla-Britt Jagerfors, biträdande verksamhetschef

Gatuadress

Gammeluddsvägen 51

Postnummer

132 46

Postort

Saltsjö-Boo

Vill du bo här?

Kontakta biståndshandläggaren i din kommun för att ansöka om plats.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Vi är intresserade av tim vikarier (undersköterskor) med vård och omsorgserfarenhet.

Intresserad av arbete, ta kontakt med oss!

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-747 01 70

Translate

Tyck till