Bergkälla

Bergkällavägen 82, Sollentuna Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

I Sollentuna driver Vårdstyrkan äldreboendet Bergkälla – ett vård- och demensboende i lantliga omgivningar som vänder sig till dig med beslut om boende från Sollentuna kommun.

Bergkälla ligger i ett lugnt område med närhet till skog och sjö. Här erbjuder vi hemtrevliga lägenheter med möjlighet till parboende.

Det lilla företaget som gör skillnad
Vi på Bergkälla och Vårdstyrkan, vill göra skillnad för dig, som det lilla företaget, som ska kännas nära, tryggt och utvecklande. Hos oss ges du alltid möjlighet att påverka och komma med synpunkter. Vår ambition är att ha så få beslutsnivåer som möjligt inom organisationen med tydliga kontaktpersoner dit du kan vända dig.

Vårdstyrkans ledord
Vårdstyrkans fyra ledord genomsyrar hela verksamheten: Delaktighet, Insyn, Respekt och Utveckling. 
Hos oss ska alla känna sig respekterade, sedda och bli vänligt bemötta. Vi utgår från den enksildes behov och önskemål och hos oss är ingenting omöjligt! Vi vill vara ditt självklara val när det gäller äldrevård och omsorg.
 

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Tvåvåningshuset Bergkälla formar en fyrkant runt en mysig innergård som blommar från tidig vår till sen höst. De 58 lägenheterna är fördelade på 7 enheter. Alla avdelningar har tillgång till gemensamhetsutrymme med matplats och soffgrupp. De ljusa och luftiga gemensamma utrymmena är smakfullt inredda och vetter mot innergården. På plan två finns balkonger och på plan ett en stor altan som gör att du enkelt kan ta dig ut till sittplatser för en nypa frisk luft eller en avkopplande stund i solen.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

58

Lägenheterna

  • 50 enrumslägenheter som är mellan 20-35 kvadratmeter med köksdel integrerat i hallen
  • Stort hygienutrymme med toalett och dusch i alla lägenheter
  • Åtta tvårumslägenheter med möjlighet till parboende

På boendet

  • Varje enhet har luftiga och ljusa gemensamma utrymmen med matplats, kök, vardagsrum och altan mot innergården eller stor balkong
  • Samlingssal för aktiviteter, som även kan lånas av de boende för privata engagemang som exempelvis födelsedagsfester

Aktiviteter

Den rofyllda miljön och Bergkällas charmiga innergård bjuder in till avkopplande stunder och social samvaro. Varje dag anordnar vi aktiviteter som du är välkommen att delta i. Vi utgår från varje individs önskemål och behov i vår aktivitetsplanering. Det är viktigt för oss att var och en får möjlighet att påverka och delta i de aktiviteter som sker, efter var och ens förmåga.

Individuella aktiviteter
Två timmar per vecka tillsammans med kontaktperson erbjuds alla vårdtagare. Det är den enskilde som avgör hur timmarna disponeras och vad som ska göras. Det kan vara allt från shoppingtur till titta i fotoalbum tillsammans.

Vad finns det för aktiviteter?
Det är alltid två aktiviteter per dag och högläsning ur dagstidningen på vardagar. Aktiviteterna kan vara exempelvis bingo, skapande, musikcafé, poesiläsning, högläsning ur en bok, herrklubb m.m.

Djur
På Bergkälla tycker vi mycket om djur, och vid behov är därför hundar välkomna till oss på besök. Till ett av Bergkällas vårdboenden finns även möjlighet att ta med din egen hund vid inflyttning, något som är mycket uppskattat! Om din hund kan följa med beslutas om innan inflyttning tillsammans med Bergkällas verksamhetschef.


Mat & Dryck

En harmonisk start på dagen
Den lugna frukosten utgör en harmonisk start på dagen. Du kan välja att äta din frukost för dig själv i din egen lägenhet i lugn och ro eller tillsammans med andra i gemensamhetsutrymmet. Där du kan välja att umgås med andra runt bordet eller luta dig tillbaka och betrakta naturens växlingar genom de stora fönstren.

Välj mellan olika alternativ
Till lunch och middag finns alltid två rätter att välja mellan. Till alla måltider tillreder vi själva en fräsch sallad samt serverar efterrätt.

Näringsrika måltider
Kosten är näringsrik och speciellt anpassad efter dina behov. Näringsinnehållet är uträknat av dietist för att säkerställa rätt värden på kosten. Måltiderna ger inte bara näring till kroppen, de skapar också livsviktig njutning där social samvaro, dofter, färger och smaker värda att längta efter varje dag.

Dryck
När vi har lite festligare stämning vid helger eller andra speciella tillfällen så serverar vi gärna vin till maten för den som så önskar! Självklart får man också ha egna drycker på rummet. Diskussion bör alltid ske vid inflyttning och uppdatering med läkare så att inte dessa drycker visar sig vara mindre lämpliga tillsammans med eventuell aktuell medicinering.


Var lagas maten?

Vi får lagad mat varje dag från Svea Cater

Vård & Omsorg

Omsorg

All omvårdnad är personcentrerad, vilket innebär att det är vårdtagaren själv som bestämmer hur vård och omsorg ska utföras. Vi arbetar efter Socialstyrelsen nationella riktlinjer och vårdar ända till livets slut. Många av medarbetarna på Bergkälla har varit här länge och har lång erfarenhet.

Undersköterskor och vårdbiträden tillhör baspersonalen. Många i personalen har utbildning inom äldrevård och demens och har en hög kompetens.

Kontaktperson
Du får en namngiven kontaktperson, som du och dina närstående alltid kan vända sig till, som tillsammans med omvårdnadsansvarig sjuksköterska har ett övergripande ansvar för dig. 

Vård

Sjuksköterska
Varje vårdtagare har en namngiven omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Specialistutbildad sjuksköterska finns att tillgå inom områdena geriatrik och demens. Sjuksköterska finns på plats under dygnets alla timmar.

Läkare
Läkare kommer till boendet en gånger per vecka. Övrig tid finns namngiven jourläkare nåbar på telefon för sjuksköterskorna. 

Sjukgymnast och arbetsterapeut
Vår egen sjukgymnast finns på plats två dagar i veckan och vår arbetsterapeut måndag till torsdag.

Tilläggstjänster

Regelbundet kommer frisör och fotvårdare till Bergkälla och erbjuder sina tjänster. (Frisören/fotvårdaren fakturerar sina tjänster separat.)

Personal

Hos Vårdstyrkan kan du alltid förvänta dig extra omtanke, god service och ett respektfullt bemötande. Välutbildad omvårdnadspersonal, varav 91% är utbildade undersköterskor och erfarna sjuksköterskor finns tillgängliga dygnet runt. Sammanlagt jobbar här 56 medarbetare. Vår mångfald gör att vi har flera medarbetare med olika kultur- och språkbakgrunder. Bergkälla har en biträdande verksamhetschef och en verksamhetschef som båda är sjuksköterskor i grunden.
 

Jag heter Tomas Bergius och är Verksamhetschef på Bergkälla. Kontakta gärna mig så svarar jag på dina frågor! Du når mig lättast under kontorstid på tel: 08-527 77 461 eller e-post: tomas.bergius@vardstyrkan.se.

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Verksamhetsförbättring och kvalitetsutveckling är ett systematiskt arbete som ständigt är pågående. Vårdstyrkans årliga kvalitetscykel ringar in alla områden från enkätarbete med uppföljningar till interna tillsyner och arbetsmiljöarbete. Kvalitetsarbete finns även närmare det vardagliga arbetet med en tydlig hantering av synpunkter och klagomål samt att dessa är en stående punkt på personalmöten. Vi har även ett kvalitetsforum med sjuksköterskor och rehab, samt ett kvalitetsråd med kvalitetsombud och chefer.

Synpunkter och klagomål
Synpunkter och klagomål kan lämnas både muntligt och skriftligt. Beroende på ärendetyp är det olika personer som står för åtgärdsplaner och utredning. Huvudansvarig är dock alltid verksamhetschefen som först undersöker vad ärendet handlar om och sedan överlämnar till rätt person för utredning. Återkoppling sker alltid till den som anmält synpunkten och en sammanställning av synpunkter och klagomål redovisas årligen till Sollentuna kommun. Synpunkter och klagomål är av stor vikt för verksamhetens förbättringsarbete.

Kvalitetsregister

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-52777461

Kontaktperson

Tomas Bergius

Gatuadress

Bergkällavägen 82

Postnummer

192 79

Postort

Sollentuna

Vill du bo här?

För alla våra vård- och boendeformer krävs ett biståndsbeslut. Kontakta oss så hjälper vi dig med vidare kontakt med biståndshandläggare i Sollentuna kommun.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-52777461

Translate

Tyck till