Gillbogården

Gillbostråket 8 , Sollentuna Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Välkommen till Gillbogården, ett familjärt och gemytligt omvårdnadsboende som ligger centralt nära pendeltåg och buss i Rotebro. Gillbogården öppnades 1996 och är ett mindre boende med endast 26 lägenheter.

Vi erbjuder en god omvårdnad med hög kvalitet och har alltid dig som boende i fokus. Du som bor här på Gillbogården ska känna att vi är lyhörda och felxibla för dina önskemål. Du ska känna vår omtanke när vi besöker dig.

Gillbogården drivs av SOLOM som är det kommunala alternativet för vård och omsorg i Sollentuna kommun. Vi erbjuder vård och omsorg med hög kvalitet och trygghet. Läs gärna mer om Gillbogården på SOLOM:s hemsida.

Här kan du läsa mer om SOLOMs andra äldreboenden:
- Nytorp
- Lenalundsgården
- Edbergs äldreboende


Organisation

AB SOLOM

Organisationsform

Kommunal

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Gillbogården har ett mysigt vardagsrum med öppen spis som vi gärna eldar i när kylan gör sig påmind. Här serveras eftermiddagskaffe och kvällsfika varje dag. Det finns två kök och i ett av dem lagar vår husmor maten. I det andra köket äter vi tillsammans.

Vi har även ett finrum som vi kallar för kristallrummet som du gärna kan använda både till vardags och om du anordnar kalas. I det gröna rummet, vår biosalong, anordnar vi filmvisning efter de boendes önskemål. Vi har två fina utegårdar med trädgård och utemöbler. Utegårdarna används flitigt när vädret tillåter.

Du möblerar din lägenhet efter eget tycke och smak. Sängkläder och sänglinne tar man med själv, likaså rengöringsprodukter och toalettpapper. Persienner ingår inte.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

26

Lägenheterna

 • Cirka 35-38 kvadratmeter
 • Kylskåp och diskho, finns möjlighet att ställa in kokplatta
 • Stort handikappanpassat badrum med dusch och toa
 • Höj- och sänkbar säng med madrass
 • Förråd, antingen i eller utanför lägenheten
 • Trygghetslarm
 • Uttag för bredband och telefoni
 • TV-licensen ingår
 • Taklift
 • Finns möjlighet till parboende i vissa lägenheter

På boendet

 • Flera gemensamhetsutrymmen
 • Kök
 • Biosalong
 • Trädgård

Aktiviteter

Här på Gillbogården har vi två aktivitetsavsvariga som anordnar många trevliga aktiviteter. Aktiviteterna utgår ifrån de boendes önskemål och kan till exempel vara promenader, gymnastik, bingo, sång och musik. Våra boende har även möjlighet att göra något på egen hand tillsammans med sin kontaktman.

Några gånger om året anordnar vi temaveckor som till exempel medelhavsvecka. Då vi bland annat anpassar maten efter temat. Vi följer årets årstider och anordnar kräftskiva, surströmmingsskiva, midsommarfest, trägårdsfest samt traditionella högtidsfiranden. Födelsedagar uppmärksammas alltid med sång och vår kock bakar en tårta. Mat & Dryck

Vår egen kock lagar mat som både är vällagad, näringsrik och anpassas efter dina enskilda behov. Då Gillbogården är ett mindre boende sprider sig matlukten på ett härligt sätt och lockar fram hungerkänslorna hos våra boende.

Svensk husmanskost är grunden i den mat som lagas. Varje dag serveras en huvudrätt, men är det något du inte tycker om finns det möjlighet att prata med vår husmor som kan laga något annat. Till lunch serveras alltid efterrätt. Vi dukar även upp bufféer vid olika högtider och försöker ta tillvara alla festliga tillfällen för att duka upp till fest. Varje fredag serverar vi en trerätters lunch.

Våra boende har möjlighet att påverka vilken mat som ska serveras. Vid eftermiddagskaffet sitter ofta vår husmor med och frågar vilken mat de tycker om. Var lagas maten?

Maten lagas av vår egen husmor på Gillbogården

Vård & Omsorg

Kontaktman
På Gillbogården arbetar vi med kontaktmannaskap. Detta innebär att en av våra medarbetare har huvudansvaret för att dina behov tillgodoses och att en kontinuerlig kontakt hålls med anhöriga. Kontaktmannen ser även till att köpa saker som du kan behöva. De brukar även hitta på aktiviteter tillsammans. 

Genomförandeplan
Senast tio dagar efter att du flyttat in skriver vi en genomförandeplan som bland annat beskriver hur du vill att din vardag ska utformas och vilken typ av hjälp du är i behov av. Det är din kontaktman som ansvarar för din genomförandeplan.

Anhöriga
På Gillgogården ser vi anhöriga som en ovärderlig resurs och vi vill understryka att anhörigas insatser alltid välkomnas. Förutsatt att du vill att dina anhöriga ska vara involverade. 

Vård

Sjuksköterska och läkare
Gillbogården är bemannad dygnet runt med undersköterskor och vårdbiträden. Sjuksköterskan har det övergripande medicinska ansvaret och finns i aktiv tjänst mellan klockan 07.00-18.30 veckans alla dagar. Övrig tid ansvarar SOLOM:s mobila sjukskötersketeam för det akuta vårdbehovet.

Ansvarig läkare besöker verksamheten en gång per vecka och vid behov. Jourläkare kan kontaktas dygnet runt.

Rehabilitering
På Gillbogården ansvarar SOLOM Åldrerehab för fysioterapeuter och arbetsterapeuter som kommer regelbundet eller vid behov.

Tandvård
Oral Care kommer till oss och erbjuder munhällsobedömning och tandvård. Det går även bra att besöka sin vanliga tandläkare. Folktandvården finns i samma hus.

Tilläggstjänster

Det finns flera frisörer i närheten av Gillbogården som våra boende gärna besöker.  Fotvårdare kan komma till oss. Om behov av annan tilläggstjänst uppstår gör vi alltid vårt bästa för att hjälpa dig att ordna detta. 

Personal

På Gillbogården leds arbetet av vår verksamhetschef. Här finns också tre sjuksköterskor som har omvårdnadsansvar, en teamledare med ansvar för personal och kvalitet. Största delen av våra medarbetare består av undersköterskor och vårdbiträden. Vi har även två aktivitetsansvariga, en husmor och en vaktmästare som är här vissa dagar i veckan.

Kompetensutveckling

Vissa utbildningar är obligatoriska för våra medarbetare att genomgå varje år, som till exempel basala hygienrutiner, säker läkemedelshantering och grundläggande utbildning i trygghet och säkerhet. Andra utbildningar som personalen måste genomgå är matsituation för äldre, förflyttningsteknik och hjälpmedel och Socialstyrelsens Värdegrund.

Språk

Svenska, Engelska, Persiska, Spanska, Thai

Kvalitet

Vi vill alltid bli bättre, därför tar vi tacksamt emot dina synpunkter och klagomål. Vi följer regelbundet kundnöjdhet samt att alla synpunkter och klagomål dokumenteras. Vid inkommen synpunkt skickas alltid en bekräftelse till dig om att vi har mottagit dina synpunkter. I bekräftelsen talar vi om vem som tar hand om ditt ärende. Du kommer också att få besked om vilka åtgärder vi har vidtagit eller kommer att vidta. Du kan ladda ner och skriva ut en blankett och skicka den till oss per post.

Vi har en person med speciellt ansvar för att genomförandeplaner skrivs och följs upp, att samarbetet fungerar mellan kontaktman dig och dina anhöriga.

Vid personalmöten där all personal deltar tar vi upp ämnen som avvikelser, klagomål och diskuterar områden där vi kan utvecklas och bli bättre. Vi använder oss av Appva/MCSS för att säkerställa god vård och omsorg.

Kontakt

Organisation

AB SOLOM

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-128 243 51

Kontaktperson

Leila Alizadeh, Verksamhetschef

Gatuadress

Gillbostråket 8

Postnummer

192 68

Postort

Rotebro

Vill du bo här?

För att få en lägenhet hos oss behöver du ett biståndsbeslut från Sollentuna kommun. Kontakta en biståndshandläggare på Sollentuna kommun för mer information. Självklart kan du kontakta oss om du har andra frågor gällande Gillbogården.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Vi söker fler medarbetare som vill vara med och skapa vård och omsorg med hög kvalitet och stark utveckling! SOLOMs medarbetare är mycket kompetenta, har ett stort engagemang och är utvecklingsorienterade. Läs mer här

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-128 243 51

Translate

Tyck till