Promenad i Långbro Park
Vid dammen i Långbro Park
Eftermiddagsfika i vardagsrummet
Nybakat till eftermiddagsfikat

Attendo Långbrogården

Bergtallsvägen 12, Älvsjö, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens

Lediga platser

Om oss

Attendo Långbrogården ligger nära vackra Långbro Park och inriktningen på boendet är demensomsorg. Medarbetarna har lång erfarenhet av äldreomsorg med specialkompetens i Vårdarsång - en bra arbetsmetod inom demensomsorgen. Vi är ett livstilsboende med inriktning mot Kultur & Nöje, vilket innebär att en stor del av aktiviteter och samtal på Attendo Långbrogården präglas av detta.

Inriktning/Profil

Kultur

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss om även du bor i:

Upplands Väsby kommun

Boendet

Attendo Långbrogården ligger i Älvsjö med goda kommunikationer som buss och tunnelbana till Fruängen. Boendet ligger nära grönområdet Långbropark, vilket erbjuder möjligheter till utflykter och promenader kring dammen. 

Lediga platser

Demens - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

Vi har 54 lägenheter fördelade på sex enheter med nio lägenheter på varje enhet.

Lägenheterna

  • 25-30 kvm
  • Litet pentry
  • Modernt badrum
  • Uttag för TV och telefon

På boendet

  • På alla våningsplan finns det kök med matplats, vardagsrum med TV och balkong
  • Tvättstuga

Aktiviteter

Utbudet av olika aktiviteter är stort. Dina önskemål och förslag är viktiga i planeringen av de dagliga aktiviteterna, dels för att bidra till större variation men framförallt för att dagen ska bli som du vill. Vi är noga med att se till det friska och utifrån det erbjuda vardagsnära aktiviteter. Det kan handla om trevliga naturpromenader, studiecirklar, musikstunder, utflykter och fira högtider enligt tradition. 

Mat & Dryck

Stunden kring måltiderna är en viktig del av dagen. Matsalen har en lugn och trevlig atmosfär. Vi serverar omtyckt mat till lunch och middag med efterrätt varje dag. Det finns alltid vegetariska, gluten och laktosfria alternativ. Däremellan serverar vi goda mellanmål. Vi bakar gärna och ofta, det sprider härliga dofter i huset. Till helgen, högtider och egna fester bjuds det på tilltugg och dukas upp till festmåltider.

Var lagas maten?

Personalen bakar ofta

Vård & Omsorg

Omsorg

Omsorgsplanering sker tillsammans med den boende. En kontaktman utses för varje boende och värnar lite extra om denne. Regelbunden uppföljning görs tillsammans med sjuksköterska. Attendo Långbrogårdens övergripande mål är att stärka individen med god service och omvårdnad.

Vård

Hos oss jobbar omsorgspersonal, sjuksköterskor och rehabpersonal. Vi har tillgång till sjuksköterska dygnet runt och en läkare besöker verksamheten en gång i veckan.

Personal

Hos oss arbetar engagerade medarbetare med bred erfarenhet och kunskap. Medarbetargruppen består av omsorgspersonal, sjuksköterskor och rehabpersonal. Vi har tillgång till sjuksköterska dygnet runt och en läkare besöker verksamheten en gång i veckan.

"Arbete med de äldre är utvecklande och inspirerande. Vi har trevligt tillsammans med de äldre, och är ett bra team som alltid ställer upp för varandra."Chanidaporn Karlestedt, Vårdbiträde

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här

Kommuner frågar regelbundet äldre som bor i ett äldreboende hur nöjda de är med omsorgen. Dessa brukarundersökningar är viktiga för att veta vad som fungerar bra och vad som behöver utvecklas vidare. Via den blå knappen nedan "Kommunens Brukarundersökning" hittar du resultat för Attendo Långbrogården äldreboende.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070-946 65 65

Kontaktperson

Christina Karlsson

Gatuadress

Bergtallsvägen 12

Postnummer

125 60

Postort

Älvsjö

Vill du bo här?

Vill du ha plats på ett äldreboende behöver du först kontakta äldreförvaltningen i din kommun för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka om plats. Är du intresserad av ett specifikt boende hos oss går det bra att kontakta verksamhetschefen på boendet för att få mer information eller en visning av boendet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070-946 65 65

Translate

Tyck till