Björksätra vård- och omsorgsboende

Frösätrabacken 7D, Skärholmen, Stockholm Karta

Typ av plats

Omvårdnad, Omvårdnad korttid, Omvårdnad växelvård

Lediga platser

Om oss

Björksätra äldreboende sätter ditt välbefinnande och ditt behov av trygghet främst.
Till Björksätra är det enkelt att flytta, då vi erbjuder fräscha, färdigmöblerade lägenheter till dig som önskar utan extra kostnad. Vi kallar det all-inclusive. Här bor du som behöver tillgång till vård och omsorg dygnet runt.

Korttidsplater
Vi erbjuder korttidsplatser för dig som behöver boende en kortare tid efter sjukhusvistelse eller som avlastning för en anhörig.Våra fördigmöblerade lägenheter gör det smidigt att bo hos oss under en kortare period. Kontakta oss så berättar vi mer, kontaktuppgifter hittar du längst ner. Även du som bor i Enköping har möjlighet att välja Björksätra som ditt korttidsboende.

Vi anpassar oss efter dig och dina intressen
På Björksätra gör vi det möjligt för dig att behålla så mycket som möjligt av din tidigare livsstil. Morgonpigg eller kvällspigg– det är dina vanor och behov som styr.

Vi är lyhördhet för din livshistoria, din vardag, dina drömmar, intressen och önskemål. Är du intresserad av t.ex. idrott, konst, mat, litteratur, yoga, religion, politik eller musik så fångar vi upp det. Självklart kan du behålla ditt älskade husdjur, fortsätta ta mot besök och gäster, ta ett glas vin – du väljer själv när, hur och med vem du vill umgås.

Närstående är viktiga
Närstående är alltid välkomna och ska känna fullt förtroende för verksamheten. Era kunskaper är viktiga för att vi ska få förståelse för den boendes tidigare levnadsvanor, intressen och behov. Vi anordnar regelbundet närstående-träffar.

Inriktning/Profil

Medicinsk

Organisation

Kavat Vård AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Solna kommun, Lidingö kommun, Upplands Väsby kommun, Tyresö kommun, Huddinge kommun, Enköpings kommun

Boendet

Med vårt ”all-inclusive” koncept erbjuder vi en enkel och bekymmersfri inflyttning. Till Björksätra kan du komma direkt från sjukhuset utan att du eller dina närstående behöver förbereda eller iordningställa någonting i förväg.

Här kan du flytta in i fullt möblerade lägenheter med smakfull möblering, TV, sängkläder, handdukar och allt annat du behöver finns redan på plats. Du behöver bara ta med dig kläder och hygienartiklar.

På Björksätra kan du - samtidigt som du köar till något av våra andra boenden - vila och bo tryggt.

Björksätra ligger omgivet av grönska i Skärholmen, nära Sätra centrum med shopping, restauranger, bussar och tunnelbanestation.

Kavat Vård - hur vi kostnadsfritt hanterar inflytt under besöksförbudet

Lediga platser

  • Omvårdnad - Permanent
  • Omvårdnad - Korttid

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

48

Avdelningar

4

Lägenheterna

Wifi

På boendet

  • Trevlig innegård
  • Björksätra ligger nära Sätrabadet och erbjuder många promenadstråk

Hyra

6 000 - 6 800 kr/mån

Aktiviteter

På Björksätra finns det något att se fram emot varje dag, som gör det meningsfullt att stiga upp och göra sig i ordning. Vi har dagliga aktiviteter på våningarna. Vi firarhögtider och andra traditioner. Den som vill får komma ut i friska luften varje dag. Kontaktmannen planerar in egen tid med varje person för individuella aktiviteter.


Mat & Dryck

Att äta ska vara en glädjestund och något som vi alla ser fram emot. Vi erbjuder gemensamma måltider i våningmatsalen men den som önskar kan självklart avnjuta måltiderna i avskild miljö inne i den egna bostaden.

Vi börjar dagen med att duka upp en frukostbuffé. Två olika rätter både till lunch och middag. På helgerna äter vi en trerätters meny, förrätten planerar och tillagar vi  tillsammans som en helgaktivitet. För dig som vill finns alltid möjlighet att ta ett  glas vin eller öl till maten. På fredagar serverar vi en drink före maten.


Var lagas maten?

Svea Cater levererar varm mat till lunch och middag

Vård & Omsorg

Hos oss på Björksätra är det alltid den boendes behov som kommer i första hand. Här finns inte någon färdig programförklaring som måste följas, utan vi utformar och anpassar vården individuellt utifrån var och ens önskemål och behov. Vi finns till för de som bor hos oss och inte tvärtom. Alla som bor här har rätt att behålla sin värdighet och sitt självbestämmande. Vi visar respekt för den enskildes egna val och behov av integritet.

Vård, omsorg och service utformas med hög tillgänglighet och erbjuder trygghet, inflytande, kontinuitet samt ett aktivt och meningsfullt liv. Vi har inga särskilda besökstider utan närstående och besökare är alltid välkomna. Verksamheten är bemannad dygnet runt. Trygghetslarm gör att de boende kan påkalla personalens hjälp mellan de planerade insatserna och besöken.


Omsorg

På Björksätra  finns omvårdnadspersonal på plats hela dygnet. Varje våning har sin egen personal och en omvårdnadskoordinator som leder det dagliga arbetet. Verksamhetschefen leder och samordnar insatserna.

Vård

Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt. Läkare besöker boendet varje vecka.

Personal

På Björksätra finns omvårdnadspersonal på plats hela dygnet. Alla som arbetar i den direkta omvårdnaden har vårdutbildning och gör sitt allra bästa för att du som bor hos oss ska vara nöjd med din service och omvårdnad.

Varje våning har sin egen personal. Det är verksamhetschefen som med hjälp av sin lokala ledning på plats, leder och samordnar insatserna. Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt och läkare besöker Björksätra varje vecka samt vid akuta behov. Vi har besök av sjukgymnast och arbetsterapeut varje vecka.


Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Kavat Vård har upprättat ett processbaserat ledningssystem för kvalitet, miljö och arbetsmiljö, enligt kraven i ISO 9001:2008 för kvalitetsledningssystem och ISO 14001:2004 för miljöledningssystem samt arbetsmiljöarbete enligt AFS 2001:01. Alla processer, rutiner och verktyg finns digital med sökfunktion.

Alla medarbetare på Kavat Vård har ett ansvar för att informera närmaste chef om händelser som är av betydelse och som kan innebära att vi behöver revidera vårt kvalitets-, miljö och arbetsmiljöarbete. Medarbetarna har också skyldighet att delta i de forum som årligen ordnas (planeringsdagar) i syfte att utvärdera hur kvalitets-, miljö och arbetsmiljöledningssystemet fungerar och följs.

För att bedriva vår verksamhet finns ett ledningssystem, en affärsplan med tillhörande verksamhetsplaner per enhet samt verksamhetsberättelse, bokslut, patientsäkerhetsberättelse och kvalitetsbokslut, personalbokslut samt en rad styrande och redovisande dokument. Vi baserar vårt kvalitetsarbete på kraven i SOSFS 2011:9. Kvalitetsarbetet leder till ständiga förbättringar av verksamheten genom uppföljning av kvalitetsmål, avvikelsehantering, interna revisioner, uppföljning och återkoppling. Verksamhetschefen på respektive enhet ansvarar för att företagets kvalitetssystem följs och anpassas till de lokala förutsättningarna.

Ledningsprocesser beskriver hur Kavat Vård AB leds, följs upp och utvecklas genom ständiga förbättringar. Ledningsprocesserna beskrivs i form av en årsplan för verksamhetsåret/bokslutsåret. Ledningsprocessen omfattar t.ex. de möten och uppföljningar som genomförs för att leda och utveckla företaget. Utveckling betraktas också som ledningsprocess.

Huvudprocesser beskriver hur vi uppfyller våra överenskomna åtaganden gentemot kunderna. Huvudprocesserna styrs så att de uppfyller ställda kundkrav samt tillämpliga författningskrav.

Stödprocessernas uppgift är att stödja huvudprocesserna (kärnverksamheten) och är inte riktade mot kund utan verkar inom den egna verksamheten. Arbetsmiljöarbetet och det egna miljöarbetet är tydliga stödprocesser för vår verksamhet. Vi har valt att utföra delar av stödprocesser genom extern part. I dessa fall styr vi och säkerställer så att de inköpta stödprocesserna uppfyller kund- och författningskrav.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Kavat Vård AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08 - 580 047 13

Kontaktperson

Giovanna Zumaeta

Gatuadress

Frösätrabacken 7D

Postnummer

127 36

Postort

Skärholmen

Vill du bo här?

Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor om boendet eller är intresserad av att flytta hit, vi erbjuder både permanenta och korttidsplatser.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08 - 580 047 13

Translate

Tyck till