Skolörtens Servicehus

Sandviksvägen 155, Hässelby Vällingby, Stockholm Karta

Typ av plats

Servicehus

Om oss

Beläget i ett vackert naturskönt område
Skolörtens servicehus är vackert beläget i ett naturskönt område i Hässelby Villastad med närhet till Mälaren och goda möjligheter till naturupplevelser. Vi har en stor och fin trädgård och en lummig innergård. Under sommarmånaderna flyttar mycket av vår verksamhet utomhus så vi kan njuta av vad grönskan och det fina vädret har att bjuda på.

Mötesplatsen Träffen
Hos oss på Skolörtens Servicehus hittar du Träffen, en väldigt uppskattad mötesplats där vi bland annat träffas för att umgås, fika och hitta på olika aktiviteter tillsammans. Träffen engagerar våra boende och gör det enkelt att välja bort ensamheten. På Träffen har vi dagliga aktiviteter så som bingo, allsång och gruppgympa.

Servicehus med restaurang och omsorgspersonal
Skolörtens Servicehus fungerar som ett helt vanligt hyreshus där du har din egen lägenhet fast att det i huset finns gemensamma lokaler där vi träffas och umgås som populära Träffen. Det finns en restaurang och tillgång till omvårdspersonal. Du behöver dock ett beviljat biståndsbeslut om servicelägenhet och hemtjänst från din hemkommun eller stadsdel för att få flytta dit. Vilken typ omsorg du får styrs av ditt biståndsbeslut.

I vårt närområde
Ett par minuters promenad tar dig till Åkermyntans centrum, där bland annat apotek, bibliotek, restauranger, bageri och livsmedelsbutik finns. Med tio minuters bussfärd tar du dig till Vällingby centrum där det finns ett stort utbud av butiker och social service. 

Är du nyfiken på oss?
Tycker du Skolörtens Servicehus låter intressant är du välkommen att kontakta oss för en rundtur. Kontaktuppgifter hittar du under fliken Kontakt här nedan.

Organisation

Stockholms stad

Organisationsform

Kommunal

Boendet

Lägenheterna
På Solörtens Servicehus finns 88 lägenheter som består av både ett och två rum. Lägenheterna på markplan har egna uteplatser och övriga lägenheter har egna balkonger. Lägenheterna är precis som vanliga lägenheter med fullt utrustat kök där du kan laga mat. Badrummen är extra stora för att man ska kunna använda sin rullstol eller rullator.

Gemensamma lokaler
Hos oss har vi flera gemensamhetslokaler, som en stor samlingssal där vi samlas för olika större arrangemang. Hos oss finns även Träffen, hjärtat på Solörtens Servicehus, där vi dagligen träffas för olika aktiviteter.

Restaurang, fotvård och kiosk
Vi har en egen lunchrestaurang som lagar husmanskost. I lokalerna finns en privat fotvård som du kan besöka om du vill ta hand om dina fötter. Du hittar även en kiosk här där du kan köpa allt från fryst mat till tvättmedel.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

88

Lägenheterna

 • Enrumlägenheterna är cirka 39 kvadratmeter
 • Tvårumslägenheterna är mellan 44-54 kvadratmeter
 • Uteplats eller balkong
 • Stort badrum
 • Kök
 • Trygghetslarm

På boendet

 • Kiosk
 • Privat fotvård
 • Restaurang med egen kock
 • Flera gemensamhetsutrymmen
 • Tvättstuga
 • Du får ha husdjur förutsatt att du själv kan ta hand om det
 • Stor uteplats och lummig trädgård
 • Gymnastiksal med bland annat cyklar och balansträning

Hyra

3 500 - 4 600 kr/mån

Aktiviteter

Aktiviteter - stora som små
Vi tycker det är viktigt att du ska ha möjlighet att delta i olika aktiviteter eftersom man både mår och sover bättre när man känner sig stimulerad. Livskvaliteten blir helt enkelt mycket bättre. Vi är lyhörda på vad våra boende har för intressen och anpassar våra aktiviteter där efter. Vi arrangerar olika aktiviteter, stora som små.

I vår stora samlingssal har vi en riktig scen och anläggning där vi cirka 20 gånger per år har olika artistframträdanden av artister från Kultur i vården. Andra aktiviteter är spel, högläsning, bakning, firande av högtider, filmvisning, bingo och artistframträdanden. En präst besöker oss varannan vecka.

Mötesplatsen Träffen
Hjärtat av Skolörtens Servicehus är Träffen. Vår populära mötesplats där vi samlas för bland annat gemensam frukost, eftermiddagsfika, mingel, filmvisning, levande musik, pubkvällar och mycket annat. På Träffen händer det alltid saker och du kan spendera större delen av dagen här.

Mat & Dryck

Egen restaurang
Här på Skolörtens Servicehus har vi egen restaurang där vår kock lagar all mat som serveras. Maten är främst husmanskost och om du behöver någon typ av specialkost går detta självklart att ordna.

Beroende på ditt biståndsbeslut kan du antingen få hjälp att laga mat hemma i din lägenhet, få hjälp att ta dig ner till restaurangen eller att vi levererar matlådor från restaurangen till din lägenhet. Många av våra boende lagar även egen mat i sina lägenheter.Vår restaurang har fullständiga rättigheter.

Var lagas maten?

Egen restaurang

Vård & Omsorg

Den boende i fokus
Vår verksamhet präglas av ett helhetstänk med fokus och respekt för individen. Våra ledord är "Den boende i fokus" och självbestämande, respekt och ansvar. Vi lyssnar på vad du, dina anhöriga och medarbetare har att säga och insatserna utformas för att du ska kunna leva ett aktivt och självständigt liv.

Utformningen av det stöd som ges ska kännetecknas av valfrihet och vi fokuserar på dina individuella behov för att skapa högsta möjliga livskvalitet och ett boende där man får åldras i vetskap om ett gott omhändertagande. Vi accepterar att alla är olika och vi ser olikheterna som resurser i arbetet där värdigt bemötande är i fokus.

Kontaktmannaskap
Vi arbetar med kontaktmannaskap som är en av grundpelarna för att skapa trygghet och kontinuitet.

Genomförandeplan
För varje boende skrivs en genomförandeplan som utgår från deras biståndsbeslut och beskriver hur varje boende vill ha din omsorg utförd.

Omsorg

Skolörtens Servicehus är bemannat dygnet runt med omvårdnadspersonal.

Vård

Vi har tillgång till sjuksköterskor dygnet runt. Läkare kommer till oss två gånger i veckan och går rond. Resten av tiden har vi tillgång till läkare. Måndag till fredag finns det sjukgymnast och arbetsterapeut hos oss.

Tilläggstjänster

Privat fotvård finns i lokalerna. Om du behöver klippa dig kan vi ringa efter en frisör.

Personal

Personalen som arbetar i verksamheten är undersköterskor/vårdbiträden, sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, kock, ekonomibiträden, lokalvårdare, receptionist, vaktmästare samt administrativ personal.

Verksamheten drivs i kommunal regi och ledningen består av en verksamhets-/enhetschef samt en biträdande enhetschef. Personalen är professionella, erfarna och engagerade.

Språk

Svenska, Eritreanska, Filipino, Ryska, Somaliska, Thai

Kollektivavtal information

Vi har kollektivavtal

Kvalitet

Hur vi jobbar med kvalitet
Hos oss på Skolörtens Servicehus använder vi oss av Stockholms stads ledningssystem för bland annat planering, uppföljning och utveckling av verksamheten. Ledningssystemet bidrar även till lärande och kvalitetsutveckling av vår verksamhet. Vi har kvalitetsråd där vi går igenom hela verksamheten. Flera gånger per år gås verksamheten även igenom av utomstående personer. 

Vi jobbar efter ett antal dokument som styr vår verksamhet. Några av dessa är: Socialtjänstlagen, Hälso- och sjukvårdslagen, Patientsäkerhetslagen, Offentlighet- och sekretesslagen, Socialstyrelsens föreskrifter om ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården, Socialstyrelsens allmänna råd om Lex Sarah, Socialstyrelsens allmänna råd om anmälningsskyldighet enligt Lex Maria.

Kvalitetsregister

Verksamheten använder sig av kvalitetsregisterna Palliativa registret och Senior Alert

Kontakt

Organisation

Stockholms stad

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-508 046 00

Kontaktperson

Maria Wenderlöf

Gatuadress

Sandviksvägen 155

Postnummer

165 70

Postort

Hässelby

Vill du bo här?

För att flytta hit krävs ett biståndsbeslut. Kontakta din biståndshandläggare på din kommun eller stadsdel för mer information. För övriga frågor är du välkommen att kontakta oss eller om du är intresserad av att komma hit och titta och se hur vi har det.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Om du är intresserad av att jobba tillsammans med oss kan du maila ditt CV och ett personligt brev till eva.ingstrand@​stockholm.se

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-508 046 00

Translate

Tyck till