Vilobacken

Elinsborgsbacken 5, Spånga Tensta, Stockholm

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Demens växelvård

Lediga platser

Om oss

På ”Vilobacken” erbjuder Kavat Vård kvalificerad vård, omsorg och service till dig med en demensdiagnos.

Du får individuellt anpassad vård och omsorg där vi sätter ditt välbefinnande och ditt behov av lugn och trygghet i första rummet.  Med vårt arbetssätt värnar vi din integritet och ditt oberoende. Vi strävar efter att du trots omfattande omvårdnadsbehov ska känna att det är du som bestämmer över din vardag.  

Alla som kommer till oss har inte samma behov och önskemål. Därför gör vi det möjligt för dig att behålla så mycket som möjligt av din tidigare livsstil. Morgonpigg eller kvällspigg – det är dina vanor och behov som styr.

När du väljer att bo på Vilobacken väljer du ett boende med lyhördhet för din livshistoria, din vardag, dina intressen och önskemål. Här får du  ”vila” i den du  är och behöver inte anpassa dig till färdiga koncept eller rutiner.


Organisation

Kavat Vård AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Stockholms län, Solna kommun, Nacka kommun, Sigtuna kommun, Täby kommun, Upplands Väsby kommun, Huddinge kommun, Enköpings kommun

Boendet

På Vilobacken finns 43 lägenheter i fyra våningsplan. 36 lägenheter för permanent boende 7 korttidsplatser. Även du som bor i Enköping har möjlighet att välja Vilobacken som ditt korttidsboende.

Varje våning har stora gemensamhetsutrymmen i form av vardagsrum, kök, matsal och balkong.

Utöver den ”normala” grundutrustningen (säng och sängbord) erbjuder vi ”all-inclusive lägenheter” som är fullt utrustade med möbler, tv, gardiner, lakan, blommor och enklare husgeråd.

Vilobacken har tillgång till en innergård som används när vädret tillåter. Vilobacken ligger centralt i Tensta med livlig torghandel, litet köpcentrum och T-bana inom 5 minuters promenadavstånd.

Kavat Vård - hur vi kostnadsfritt hanterar inflytt under besöksförbudet

Lediga platser

  • Demens - Permanent
  • Demens - Korttid

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

43

Avdelningar

Fyra våningsplan

Lägenheterna

Wifi

Hyra

7 000 - 8 500 kr/mån

Aktiviteter

På Vilobacken finns en aktivitetsledare som planerar och håller i för huset gemensamma aktiviteter. Varje dag året runt finns planerade aktiviteter. Tillsammans med din kontaktman gör du en veckoplanering och går igenom vilka aktiviteter som finns och vad du önskar och vill göra.

Vi uppmärksammar högtider, födelsedagar och traditioner med olika aktiviteter och arrangemang.

Du som vill har givetvis möjlighet att komma ut i friska luften varje dag. Under sommaren utnyttjar vi närheten till centrum och livlig torghandel. Vår egen innergård passar bra på sommaren för fika och grillning. 


Mat & Dryck

Måltiderna är glädjestunder och något vi ser fram emot. Vi börjar dagen med en härlig frukost.  Vi erbjuder gemensamma måltider i våningsmatsalen men om du önskar kan du självklart avnjuta måltiderna i den egna bostaden. På helgerna serveras trerätters meny.

Var lagas maten?

Jarbrant Restaurang AB

Personal

På Vilobacken finns omvårdnadspersonal på plats hela dygnet. Alla som arbetar i den direkta omvårdnaden har vårdutbildning.Varje våning har sin egen personal. Det är verksamhetschefen som med hjälp av sin lokala ledning på plats, leder och samordnar insatserna. Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt och läkare besöker Vilobacken varje vecka samt vid akuta behov. Vi har besök av sjukgymnast och arbetsterapeut varje vecka.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Kavat Vård har upprättat ett processbaserat ledningssystem för kvalitet, miljö och arbetsmiljö, enligt kraven i ISO 9001:2008 för kvalitetsledningssystem och ISO 14001:2004 för miljöledningssystem samt arbetsmiljöarbete enligt AFS 2001:01. Alla processer, rutiner och verktyg finns digital med sökfunktion.

Alla medarbetare på Kavat Vård har ett ansvar för att informera närmaste chef om händelser som är av betydelse och som kan innebära att vi behöver revidera vårt kvalitets-, miljö och arbetsmiljöarbete. Medarbetarna har också skyldighet att delta i de forum som årligen ordnas (planeringsdagar) i syfte att utvärdera hur kvalitets-, miljö och arbetsmiljöledningssystemet fungerar och följs.

För att bedriva vår verksamhet finns ett ledningssystem, en affärsplan med tillhörande verksamhetsplaner per enhet samt verksamhetsberättelse, bokslut, patientsäkerhetsberättelse och kvalitetsbokslut, personalbokslut samt en rad styrande och redovisande dokument. Vi baserar vårt kvalitetsarbete på kraven i SOSFS 2011:9. Kvalitetsarbetet leder till ständiga förbättringar av verksamheten genom uppföljning av kvalitetsmål, avvikelsehantering, interna revisioner, uppföljning och återkoppling. Verksamhetschefen på respektive enhet ansvarar för att företagets kvalitetssystem följs och anpassas till de lokala förutsättningarna.

Ledningsprocesser beskriver hur Kavat Vård AB leds, följs upp och utvecklas genom ständiga förbättringar. Ledningsprocesserna beskrivs i form av en årsplan för verksamhetsåret/bokslutsåret. Ledningsprocessen omfattar t.ex. de möten och uppföljningar som genomförs för att leda och utveckla företaget. Utveckling betraktas också som ledningsprocess.

Huvudprocesser beskriver hur vi uppfyller våra överenskomna åtaganden gentemot kunderna. Huvudprocesserna styrs så att de uppfyller ställda kundkrav samt tillämpliga författningskrav.

Stödprocessernas uppgift är att stödja huvudprocesserna (kärnverksamheten) och är inte riktade mot kund utan verkar inom den egna verksamheten. Arbetsmiljöarbetet och det egna miljöarbetet är tydliga stödprocesser för vår verksamhet. Vi har valt att utföra delar av stödprocesser genom extern part. I dessa fall styr vi och säkerställer så att de inköpta stödprocesserna uppfyller kund- och författningskrav.

Kontakt

Organisation

Kavat Vård AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-580 047 08

Kontaktperson

Rikard Säll

Gatuadress

Elinsborgsbacken 5

Postnummer

163 64

Postort

Spånga

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-580 047 08

Translate

Tyck till