Allégården

Näsby allé 54, Täby Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Vi på Allégården och Vårdstyrkan, som driver boendet, vill göra skillnad för dig, som det lilla företaget, som ska kännas nära, tryggt och utvecklande. Hos oss ges du alltid möjlighet att påverka och komma med synpunkter. Vår ambition är att ha så få beslutsnivåer som möjligt inom organisationen med tydliga kontaktpersoner dit du kan vända dig.

Vårdstyrkans fyra ledord genomsyrar hela verksamheten: Delaktighet, Insyn, Respekt och Utveckling. Hos oss ska alla känna sig respekterade, sedda och bli vänligt bemötta. Vi utgår från den enskildes behov och önskemål och hos oss är ingenting omöjligt! Vi vill vara ditt självklara val när det gäller äldrevård och omsorg.

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Allégården ligger vackert beläget nära naturen och omgivet av en stor trädgård med en generös solaltan. Varje dag anordnar vi aktiviteter som både Allégårdens boende, dagverksamhetens gäster och hemtjänstens kunder är välkomna att delta i.

Gamla Vård, fem avdelningar: Lägenheterna ligger i två korridorer per våningsplan. Gemensam samlingssal/matsal på nedre botten för samtliga vårdtagare. Nya Vård, fyra avdelningar: Gemensam samlingssal /matsal  finns på respektive våning.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

59

Lägenheterna

 • Ett rum med trinettkök och badrum
 • Ett rum och kök med badrum och balkong
 • Två rum och kök med badrum, vissa med balkong
 • Ett eget rum i tvårumslägenhet där badrum delas med en annan person (avsett för korttidsvård)
 • Ett rum med trinettkök och badrum
 • På alla fyra våningsplan i Nya huset finns även ett gemensamt allrum med köksdel, samt en stor balkong respektive altan

På boendet

 • Restaurang
 • Aktivitetslokal/biosalong/gymnastiksal
 • Upplevelseträdgård
 • Frisörsalong
 • Uteplats med fontän
 • Fotvård

Hyra

3 600 - 6 000 kr/mån

Aktiviteter

Vi arbetar med dig som vårdtagare i fokus. Det ska vara tryggt och utvecklande att åldras. Vårdstyrkans personal gör alltid sitt bästa för att du ska trivas och känna att du får dina behov tillgodosedda och önskemål uppfyllda. Vi arbetar bokstavligen dygnet runt för att se till att du mår bra och har något meningsfullt att syssla med varje dag. Vi har ett väl fungerande kontaktmannaskap.

Våra aktiviteter
Vi har en aktivitetsansvarig, som arrangerar två gemensamma aktiviteter varje vardag. Exempel på aktiviteter är: bingo, filmvisning, musikframträdanden, promenad, café, utflykter, bakning, tidningsläsning, dam- och herrklubb, frågesport och fredagsfika med möjlighet att handla från baren.

Högtider och fest
Vi tar tillvara på traditionella högtider och ställer ofta till med fest. Humor är en viktig ingrediens i tillvaron och vi skrattar ofta tillsammans.
 

Mat & Dryck

På Allégården har vi vår egen restaurang med fullständiga rättigheter. Den lugna frukosten utgör en harmonisk start. Du kan välja att äta din frukost för dig själv i din egen lägenhet i lugn och ro eller tillsammans med andra i restaurangen eller gemensamhetsutrymmet. Där du kan välja att umgås med andra runt bordet eller att luta dig tillbaka och betrakta naturens växlingar genom de stora fönstren.

Till lunch och middag finns alltid två rätter att välja mellan samt en generös salladsbuffé. Till lunch finns även alternativet soppa och efterrätt. Kosten är näringsrik och speciellt anpassad efter dina behov. Näringsinnehållet är uträknat av dietist för att säkerställa rätt värden på kosten. Måltiderna ger inte bara näring till kroppen, de skapar också livsviktig njutning där social samvaro, dofter, färger och smaker värda att längta efter varje dag. Vi tar vara på våra svenska högtider och firar dem traditionsenligt.

Vår kock och kökschef, har specialiserat sig mot matlagning för äldre. Inriktningen ledde honom bland annat till den prestigefyllda utmärkelsen Guldkon och vinnare av Bästa Seniorservering 2009, av Arla Foods och silver i Arla Guldko 2017.

Dryck
Alkoholhaltiga drycker finns att köpa i restaurangen. Diskussion bör alltid ske vid inflyttning och uppdatering med läkare så att inte dessa drycker visar sig vara mindre lämpliga tillsammans med eventuell aktuell medicinering. 
 

Var lagas maten?

Den goda maten tillagas dagligen i vår egen restaurang

Vård & Omsorg

Vi har, till skillnad från många boenden, sjuksköterskor i tjänst dygnet runt, vilket ger dig en ökad trygghet. Vi arbetar i tvärproffessionella team med sjuksköterskor, omvårdnadspersonal, läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, aktivitetsansvarig och verksamhetschef.

Omsorg

All omvårdnad är personcentrerad, vilket innebär att det är vårdtagaren själv som bestämmer hur vård och omsorg ska utföras. Vi arbetar efter Socialstyrelsen nationella riktlinjer och vårdar ända till livets slut. Många av medarbetarna på Allégården har lång erfarenhet och har varit här länge.

Undersköterskor och vårdbiträden tillhör baspersonalen. Många i personalen har utbildning inom äldrevård och demens och har en hög kompetens.

Kontaktperson
Du får en namngiven kontaktperson som du och dina närstående alltid kan vända sig till och som tillsammans med omvårdnadsansvarig sjuksköterska har ett övergripande ansvar för dig. 

Vård

Varje vårdtagare har en namngiven omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Specialistutbildad sjuksköterska finns inom områdena geriatrik och demens. Sjuksköterska finns på plats under dygnets alla timmar. Läkare kommer till boendet en gång i veckan. Övrig tid finns namngiven jourläkare nåbar på telefon för sjuksköterskorna.

Rehabteam
Vi har ett rehabteam bestående av arbetsterapeut och sjukgymnast. De finns på plats två dagar i veckan.

Tilläggstjänster

Fotvård, frisör och catering från vår restaurang. 

Personal

På Allégården finns vårdbiträden, undersköterskor och sjuksköterskor på plats dygnet runt. På Allégården finns en enhetschef, som är sjuksköterska, och en verksamhetschef, som är sjuksköterska med specialistkompetens inom geriatrik och demens. Även läkare finns på plats två dagar i veckan. Det finns en aktivitetsansvarig och flera kockar i restaurangköket. Till ditt förfogande har vi även sjukgymnast, arbetsterapeut, fotvård och frisör.
 

Språk

Svenska, Engelska, Finska, Italienska, Ryska, Spanska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Verksamhetsförbättring och kvalitetsutveckling är ett systematiskt arbete som ständigt är pågående. Vårdstyrkans årliga kvalitetscykel ringar in alla områden från enkätarbete med uppföljningar till interna tillsyner och arbetsmiljöarbete. Kvalitetsarbete finns även närmare det vardagliga arbetet med en tydlig hantering av synpunkter och klagomål samt att dessa är en stående punkt på personalmöten. Vi har ett forum för kvalitetsfrågor med alla personalkategorier representerade.

Synpunkter och klagomål
Synpunkter och klagomål kan lämnas både muntligt och skriftligt. Utredning och åtgärder sker enligt rutin. Återkoppling sker alltid till den som anmält synpunkten. En sammanställning av synpunkter och klagomål redovisas årligen till företagets ledning samt Täby kommun. Synpunkter och klagomål är av stor vikt för verksamhetens förbättringsarbete.

Kvalitetsregister

Övrigt

Vårdstyrkan restaurang på Allégården tog silver i Arla Guldko 2017

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-473 55 98

Kontaktperson

Annika Gunnestad

Gatuadress

Näsby allé 54

Postnummer

183 55

Postort

Täby

Vill du bo här?

För alla våra vård- och boendeformer krävs ett biståndsbeslut. Kontakta oss så hjälper vi dig med vidare kontakt med biståndshandläggare i din kommun. Allégården drivs i egen regi, men det betyder inte att din avgift betalas direkt till oss utan det sker via din kommun.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-473 55 98

Translate

Tyck till