Ångaren

Eskadervägen 5, Täby Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Hos Ångarens vårdboende bemöts du med värdighet. Vi finns i hjärtat av Näsby Park med närhet till bank, post, apotek, mataffär samt goda kommunikationer till tåg och buss.

Tillsammans med dig och dina närstående utarbetar vi en plan skräddarsydd till dina behov så att du ska få den hjälp du behöver. Vår personal har hög kompetens med bakgrund som undersköterskor och vårdbiträden, varje boende tilldelas även en kontaktperson som ansvarar för den boendes vård och omsorg.

Gruppaktiviteter ligger i centrum för vår verksamhet då vi har som målsättning att aktivt motarbeta ofrivillig isolering och ensamhet. Vi är måna om att vår verksamhet alltid ska utstråla respekt, ansvar och professionalitet. Vår verksamhet drivs i egen regi.

Organisation

Täby kommun

Organisationsform

Kommunal

Driftsform

Egen regi

Boendet

Vårdboendet är fördelat på två plan. Rummen är ljusa och har burspråk, kylskåp och ett stort duschutrymme med toalett. På varje våningsplan finns gemensamhetsutrymme som matsal/allrum, serveringskök samt stor balkong. Vid entréplan finns en stor terrass.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

69

Avdelningar

Fem

Lägenheterna

Planlösning: ett rum, kylskåp, stort badrum

Aktiviteter

Olika aktiviteter planeras efter årstider, traditioner och högtidsdagar. Kulturella olikheter beaktas.

Gemensamma aktiviteter som vi erbjuder är sång, musik, andakt, gruppgymnastik, tidningsläsning, utevistelse, filmvisning, bingo och underhållning. Utöver detta erbjuds du egen tid tillsammans med kontaktperson.

Vi prioriterar utevistelse och frisk luft.

Vi samarbetar med olika frivilligorganisationer som anordnar allt från underhållning till kaffe med dopp.

Mat & Dryck

Måltiderna är viktiga, vi har tillsammans med kommunens dietist startat ett måltidsprojekt för att öka trivseln vid måltiderna. Vi lägger stor vikt vid att våra måltider ska vara så pass njutbara och trevliga som möjligt för våra boende. Förutom vällagad mat så anpassar vi omkringliggande aspekter, såsom dukning, belysning och ljudnivå för att måltiden skall bli ett så behaglig inslag som möjligt i vardagen. Det handlar om allt från uppläggning av maten på tallriken till miljön runt omkring.

Frukost, mellanmål och kvällsmål ingår och det finns alltid något att äta om du blir hungrig på natten eller sugen på något mellan måltiderna. Det finns alltid två rätter att välja mellan både till lunch och middag. Helger och högtider uppmärksammar vi med olika specialiteter.

Vi äter tillsammans för en trevlig avkoppling. Om du vill äta i din lägenhet går det också bra. Vi erbjuder drycker utifrån de boendes egna önskningar.

Var lagas maten?

Ångaren samarbetar med ISS Facility service AB för mat leverans

Vård & Omsorg

Omsorg

Personal finns tillgänglig dygnet runt. Vår personal har i huvudsak bakgrunder som undersköterskor och vårdbiträden. All personal har erfarenhet inom demensvård. Vi erbjuder äldreomsorg med inriktning psykiatri. 

Vård

Sjuksköterska finns på plats dagtid alla dagar, kväll och natt finns sjuksköterska att tillgå. Patientansvarig läkare besöker boendet en gång per vecka och vid behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns på plats alla vardagar. Tandhygienist besöker oss och utför munhälsobedömningar. 

Personal

Språk

Svenska, Engelska, Finska, Hindi, Persiska, Ryska, Spanska

Kvalitet

På Ångarens äldreboende har vi som målsättning att kontinuerligt förbättra vården vi erbjuder, ett viktigt steg i detta är vi lyssnar på den synpunkter som våra boende framför. En gång per månad träffas vårt kvalitetsråd för att gå igenom synpunkter och eventuella klagomål, vi för sedan statistik över detta som rapporteras vidare till Socialnämnden. Vi följer alla patientsäkerhetsregler och är noga med att följa de riktlinjer som Socialstyrelsen har lagt fram.

Kontakt

Organisation

Täby kommun

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-55 55 73 95

Kontaktperson

Kirsi Näränen Olsson

Gatuadress

Eskadervägen 5

Postnummer

183 58

Postort

Täby

Vill du bo här?

Beslut från biståndshandläggare krävs. Ansökan sker enklast via Täby kommun.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-55 55 73 95

Translate

Tyck till