Röda Stugan

Rodergränd 8, Järfälla

Inriktning

Yngre demens

Om oss

Röda Stugans dagverksamhet vänder sig till dig som har fått en demenssjukdom före 65 års ålder. Dagverksamheten ligger i en 30-talsvilla i Järfälla. Stugan är en oas, omgiven av en trädgård som ger möjligheter till avkoppling och aktiviteter.

Dagen hos oss formas efter dina egna vanor och intressen. Aktiviteterna planeras efter dina och de andra gästernas önskemål.

Röda stugans dagverksamhet drivs av Bräcke diakoni. Vi är en stiftelse som drivits utan vinstsyfte ända sedan 1923. Vi har lång erfarenhet av vård och omsorg och även om vi har mer än 90 år på nacken är vi piggare och mer nytänkande än någonsin.

I vårt dagliga arbete drivs vi av visionen att skapa ett medmänskligare samhälle och därmed blir värdegrundsarbetet basen i allt som sker i vår verksamhet. Vi vill erbjuda dig en vård och omsorg som möter dina behov, utifrån den person du är.
 

Fakta Om oss

Kostnader

För att delta i vår dagverksamhet betalar du en avgift till din kommun. Utöver det betalar du för den mat du äter, 45 kronor per dag.

Öppettider

Röda Stugan är öppen mellan 09.00 och 15.00 varje vardag.

Antal platser

Sex platser

Målgrupp

Dagverksamheten på Röda Stugan vänder sig till personer med demenssjukdom som är under 65 år. Vi tar emot gäster som har ett biståndsbeslut från sin kommun.

Aktiviteter

Fokuset på Röda stugan är aktiviteter. Tillsammans med dig och övriga gäster på stugan planerar vi aktiviteterna. Vi spenderar mycket tid utomhus och har olika årsteman då vi tar till vara på de som naturen erbjuder. Vår trädgård används för vila, samvaro och cirka 300 meter bort har vi tillgång till en kolonilott där vi sysselsätter oss med att ta hand om de olika växterna.

När vi befinner oss i Röda stugan brukar vi lyssnar på musik, samtala, vi läser mycket och vi har även tid över för att ”bara vara”. I källaren finns det möjlighet till enklare hantverkssysslor. Vi göra olika utflykter då vi bland annat besöker konstutställningar och lunchkonserter.

Våra gästers vardagsärenden utnyttjas för aktiviteter, som att till exempel gå och handla något man behöver eller besöka frisören.Personal

På röda stugan jobbar tre personer som alla är utbildade undersköterskor och som gått en påbyggnadskurs inom demenssjukdom. Alla har också lång erfarenhet av att jobba inom området.

Arbetssätt
Vi har ett personcentrerat arbetssätt vilket innebär att vi utgår från våra gästers individuella förutsättningar, resurser och arbetar för att bevara dessa. Innehållet i verksamheten syftar till att du trots sjukdomen ska bevara ditt välbefinnande. Vi arbetar efter principen att stödja, guida och kompensera för de förmågor och upplevelser som faller bort till följd av sjukdomen i såväl personliga som gemensamma aktiviteter. Med hjälp av rutiner och struktur vill vi att du ska få känna glädje i stunden och meningsfullhet i vardagen.

Kompetensutveckling

Bräcke diakoni har ett gediget kompetensutvecklingsprogram som alla medarbetare får ta del av. Vi anpassar utbildningarna efter våra gästers olika individuella behov och förutsättningar.

Faktaruta personal

Språk

Svenska, Engelska

Mat & dryck

Här på Röda stugan är matlagningen en del av våra aktiviteter. De gäster som vill får delta när vi lagar mat, bakar, saftar och syltar. Varje dag serverar vi frukost, lunch och fika. Vid olika högtider som jul och midsommar serverar vi traditionell mat som till exempel jullunch. Vi uppmärksammar även våra gästers födelsedagar. 

 


Fakta mat

Var lagas maten?

All mat lagas på plats i Röda stugan.

Ta sig hit

Du tar dig hit med förbeställd färdtjänst som du ansöker om hos din kommun.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

Bräcke diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-44 55 333

Kontaktperson

Ylva Svesse

Gatuadress

Rodergränd 8

Postnummer

175 63

Postort

Järfälla

Vill du delta?

Om du vill delta i vår verksamhet ska du vända dig till en biståndshandläggare i din kommun. Har du frågor kring vår verksamhet är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna ovan eller kontaktformuläret nedan.

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-44 55 333

Translate

Tyck till