Dagverksamheter

Högsätravägen 2, Lidingö

Inriktning

Demens, Social samvaro

Om oss

*Med anledning av läget med Covid-19 har Omsorgs och socialnämnden i Lidingö stad beslutat att dagverksamheterna för äldre håller stängt till och med 31 december 2020.*

Målsättningen med våra dagverksamheter på Linden, Gröna rummet, Träffen och Solgläntan är att ge en stimulerande och meningsfull dag i trevligt sällskap. Vi vill medverka till att minska känslan av ensamhet och att öka möjligheten för dig att bo kvar längre i ditt eget hem.

Våra dagverksamheter ger möjlighet att umgås i en kravlös miljö. Hos oss erbjuds olika former av aktiviteter som man deltar i efter vilja och förmåga. Här träffar du engagerad, välutbildad personal med lång yrkeserfarenhet av att arbeta med äldre med demenssjukdom.

Till vem riktar sig dagverksamheterna?
- För dig som är över 65 år och bor i eget boende
- För dig som av fysiska psykiska eller sociala skäl är i behov av aktivitet och gemenskap
- För dig som är anhörig och är i behov av avlastning

Fakta Om oss

Kostnader

Du betalar en avgift till Lidingö stad. Via denna länk kan du läsa mer om vad det kostar att delta i vår dagverksamhet.

Öppettider

Dagverksamheterna har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 14.30

Aktiviteter

Vi har ett schema för aktiviteter men vi är flexibla och lyssnar på vad våra besökare känner för att hitta på. Exempel på aktiviteter vi gör är att spela boule, keramik, qi- gång i parken vid bra väder sommartid eller samtala. Varje dag erbjuder vi våra besökare möjligheten att komma ut vi går både långa och korta promenader. Vi bjuder också in musiker som kommer och spelar och sjunger för oss.

Listan på aktiviteter som vi hittar på utökas ständigt efter önskemål från våra besökare. Vi är fexibla och anpassar och efter dina intressen, förmåga och dagsform. Varje dag erbjuder vi olika allternativ av aktiviteter och du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i.

Tillsammans med dig skriver vi en genomförandeplan som berättar för oss vem du är, vad du tycker om att göra och hur du vill bli bemött. Detta för att du ska få en bra upplevelse av vår dagverksamhet med många trevliga och upplyftande dagar hos oss.

Träning
Vi har tillgång till en träningslokal och regelbundet anordnar vi sittgymnastik för de som vill delta.


Personal

Personalen som arbetar på dagverksamheten är utbildade undersköterskor och har lång yrkeserfarenhet av att arbeta med äldre personer.Vid behov har vi tillgång till sjukgymnast, arbetsterapeut och sjuksköterska. Vår personal genomgår regelbundet olika kompetenshöjande utbildningar.

Silviahemcertifierat
All personal har även genomgått Silviahemcertifierieratifiering vilket innebär att all personal genomgått en utbildning inom demensvård.

Faktaruta personal

Språk

Svenska

Mat & dryck

Måltiden är en viktig del av dagen för oss. Detta är en stund som ger båda samvaro och trivsel. Vi börjar dagen med en god frukost. Till lunch finns möjlighet att välja mellan två maträtter med dessert. Dagen avslutas med en kaffestund.

Fakta mat

Var lagas maten?

Maten lagas av Sodexo som har eget kök på Högsätra

Ta sig hit

Vi samarbetar med Lidingö transportservice. Med hjälp av dem åker du till och från dagverksamheten.Transportservice ingår i biståndsbeslutet om dagverksamhet.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

Lidingö stad

Organisationsform

Kommunal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Träffen 08-731 37 25
Solgläntan 08-731 33 81
Linden 08-731 37 03
Gröna rummet 08-731 37 79
Lidingö stads växel: 08 731 30 00

Kontaktperson

Katarina af Jochnick, enhetschef, 08-731 37 39

Anna-Pia Roth 08-731 37 01

Gatuadress

Högsätravägen 2

Postnummer

181 58

Postort

Lidingö

Vill du delta?

För att delta i vår dagverksamhet behöver du ett biståndsbeslut från Lidingö stad, kontakta en biståndshandläggare för att ansöka Här hittar du information om ansökningsprocessen.

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Träffen 08-731 37 25[br]Solgläntan 08-731 33 81[br]Linden 08-731 37 03[br]Gröna rummet 08-731 37 79[br]Lidingö stads växel: 08 731 30 00

Translate

Tyck till