Bräcke dagverksamhet Starbogården

Bräcke dagverksamhet Starbogården

Bättringsvägen 7, Vällingby Karta

Besök hemsida
Inriktningar
Demens
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Bräcke dagverksamhet Starbogården är belägen i Råcksta i stadsdelen Vällingby. Här bedriver Bräcke diakoni dagverksamhet för personer med demenssjukdom. Vi vet att du är unik. Du vet själv vad du uppskattar, vad som får dig att må bra och när och hur du vill umgås med andra. Kort sagt är det bara du som är expert på ditt liv. Vi tror på livserfarenhet och att vi med åldern utvecklar vår personlighet. Det är därför vi säger att vi inte behandlar alla lika. Vi gör istället vårt bästa för att bemöta dig just som du vill bli bemött. Din rätt till självbestämmande är alltid vår utgångspunkt.

Verksamheten är uppdelad på två enheter med 17 platser på varje. Att verksamheten ligger i markplan i trevliga omgivningar ger många möjligheter till avkoppling och aktiviteter. På varje enhet har vi tre medarbetare som ansvarar för den dagliga verksamheten och aktiviteterna. Vi har tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast. Vi kan också konsultera vår hantverkspedagog för att få tips om bra aktiviteter.

Som gäst hos oss vill vi att du ska uppleva hälsa trots demenssjukdom. Det vill vi uppnå genom att arbeta för en känsla av glädje för stunden och meningsfullhet i vardagen. Vi arbetar för att du ska bemötas med respekt och att du ska känna dig trygg. Du ska alltid känna att du kan vara självständig och påverka din vardag. Vi vill ge dig möjlighet till glädje och meningsfullhet i gemenskap med andra, därför erbjuder vi dig olika former av samvaro och aktiviteter.

När du kommer som ny gäst till Starbogården börjar vi med att tillsammans med dig och dina närstående planera för de dagar som du ska vara hos oss. Vi vill ta tillvara dina önskningar, förväntningar och resurser.

Öppettider

Alla vardagar 8.30-16.30

Antal platser

34 platser fördelat på 2 grupper

Målgrupp
Personer med demenssjukdom, 65 år och äldre

Aktiviteter

Aktiviteterna och omsorgen vid Starbogården har sin grund i en humanistisk människosyn. Varje person har ett unikt värde och vi vill bemöta dig med respekt för din integritet.

Dagverksamheten bygger mycket på gemensamma aktiviteter och vi varierar dagsprogrammet efter önskemål och intressen. Vi gör dagligen promenader och nyttjar vår fina uteplats och promenadvänliga omgivningar. Vi lagar mat tillsammans. När vi behöver lugn och ro läser vi eller lyssnar på musik. Vi samtalar också mycket med varandra. 

Personal

Alla medarbetare har vårdutbildning. Vi har också tillgång till hantverkspedagog, rehabpersonal och sjuksköterska.

Kompetensutveckling
Medarbetarna erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling som utgår från verksamhetens inriktning.
Språk
Engelska
Kollektivavtal

Mat & Dryck

Det serveras frukost, lunch och eftermiddagskaffe varje dag. Om du behöver finns specialkost och vegetarisk kost.

Var lagas maten?
Vår mat kommer från Dafgårds meny "Mat för äldre" och är väldigt uppskattad.

Ta sig hit

Alla gäster kommer till verksamheten i förbeställd taxi, som beställs och samordnas genom oss.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hemsida
Kontaktperson
Ylva Svesse
Gatuadress
Bättringsvägen 7
Postnummer
162 54
Postort
Vällingby

Hitta hit

Vägbeskrivning

Bräcke dagverksamhet Starbogården

Hässelby Vällingby

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.