Ersta Dagverksamhet

Elisabet Olins väg 6, Skarpnäck, Stockholm

Om oss

Hos oss på Ersta dagverksamhet står du som gäst i centrum och det är du som är hjärtat i vår verksamhet. Vi välkomnar dig med demenssjukdom som bor hemma men även dina anhöriga och närstående.

Här möts du av engagerad och erfaren personal som är där för att göra din dag så glädjefylld som möjligt. Syftet är att ge dagen struktur och innehåll och att skapa tillhörighet.

Ersta dagverksamhet i Enskededalen ligger i ett villaområde med närhet till skog och natur. Intill vår verksamhet ligger en park med promenadvägar som är en del av vår vardag. Vi har gott om uteplatser och under sommarhalvåret spenderar vi mycket tid utomhus. För dig som tycker att det är roligt med trädgårdsskötsel finns det även utrymme för plantering. 

Fakta Om oss

Kostnader

För att delta i vår dagverksamhet tar Stockholm stad ut en avgift som du kan läsa mer om här.

Öppettider

Vi har öppet 09.00-15.00 varje vardag. Helger och röda dagar har vi stängt.

Antal platser

Vi har möjlighet att ta emot 35 gäster, fördelat på två grupper.

Målgrupp

Ersta dagverksamhet är en social verksamhet för dig över 65 år och som har en demenssjukdom.

Aktiviteter

Hos oss är det du som gäst som står i fokus och det är viktigt att du får ta del av meningsfulla aktiviteter som speglar dina intressen. Hos oss kan du bland annat ta del av gemensam tidningsläsning, korsordslösning och kortspel. Du har också möjlighet att ägna dig åt någonting kreativt såsom måleri eller musik. En trubadur besöker oss varannan vecka och sjunger för oss.

Aktiviteterna anpassas efter säsongen, exempel är boulespel i trädgården, gympa och femkamp inne eller ute beroende på vädret. Under vintern anordnar vi vinterdans en gång i veckan.

Vi deltar även i de aktiviteter som vår granne Hemmet för gamla arrangerar som allsång och besök av kyrkan. Genom dem har vi även tillgång till en vårdhund.

Vi har också en specialinriktning för herrar där vi erbjuder aktiviteter och utflykter som är anpassade efter deras önskemål.

Om du skulle behöva finns det alltid möjlighet att vila i vårt vilorum.

Utevistelse
Vi erbjuder dagliga promenader, ute eller inne beroende på vädret. Under sommarhalvåret ägnar vi dagarna åt boulespel och trädgårdsarbete. Vi har tillgång till en uppskattad parcykel som du tillsammans med en medarbetare har möjlighet att cykla runt i området med.

Anhörigträffar
Vi anordnar träffar då anhöriga har möjlighet att komma till oss för att ställa frågor och söka råd. Vi finns här som stöd för vi vet att det kan vara utmanande att vara anhörig till en person med demenssjukdom. 

Personal

På Ersta dagverksamhet jobbar fem personer som är utbildade undersköterskor och en medarbetare är utbildad Silviasyster. Gemensamt för alla är att de har lång erfarenhet av att jobba med personer med demenssjukdom. De har även gått och går kontinuerligt olika fortbildande utbildningar inom området.

En i personalen utses till din kontaktperson som du planerar dina aktiviteter med. Det är även din kontaktperson som håller kontakten med dina anhöriga som ansvarar för din dokumentering. 

Kompetensutveckling

Personalen deltar i kompetenshöjande utbildningar som inom områden som mat och måltid, bemötande och kontaktmannaskap.

Faktaruta personal

Språk

Svenska, Finska

Språk kommentar

All personal talar svenska både i tal och skrift.

Mat & dryck

Dagen inleds med en stor gemensam frukost. Under dagen äter vi lunch tillsammans och eftermiddagen avslutar vi med fika. För dig som önskar är du välkommen att delta i de praktiska sysslorna kring måltiden. Vi är alltid noga med att följa hygienrutinerna när vi lagar mat.

Vi lägger stor vikt vid att skapa en måltidsmiljö som stimulerar till social samvaro och matglädje. Vid måltiderna använder vi oss av bordsplaceringar för att skapa en god stämning. Måltiderna får gärna ta tid.

För oss på Ersta dagverksamhet är det viktigt att ta vara på varje tillfälle till fest som högtider eller våra gästers födelsedagar. Vid födelsedagar bjuder vi på tårta och högtider firas med säsongsanpassad mat och extra fin dukning.  

Fakta mat

Var lagas maten?

Tillagas på plats

Ta sig hit

Färdtjänst fram och tillbaka ingår när du blir beviljad en plats hos oss.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

Ersta diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-39 01 63 eller 076-720 09 41

Kontaktperson

Enhetschef:
Linda Linnerheim, 070 161 05 73, linda.linnerheim@erstadiakoni.se

Gatuadress

Elisabet Olins väg 6

Postnummer

121 34

Postort

Enskededalen

Vill du delta?

Ersta dagverksamhet är öppen för dig med demenssjukdom som bor i Stockholm. För att kunna delta i våra dagverksamheter behöver du ett beslut från din biståndshandläggare. Boende i Stockholms stad kan kontakta Äldre direkt för mer information på telefon 08-80 65 65 eller göra en ansökan på Stockholm stads webbplats.

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-39 01 63 eller 076-720 09 41

Translate

Tyck till