Promenad
Promenad
Högtid
Odling
Odling
Utflykt
Utflykt

Camillas Dagverksamhet

Gribbylundsvägen 9, Täby

Om oss

På Camillas dagverksamhet får du ta del av gemenskap, träning och möjlighet att delta i aktiviteter som du tycker är meningsfulla och utvecklande. Vi vänder oss till personer med en demensdiagnos och du har möjlighet att besöka oss mellan en till fem dagar i veckan.

Hos oss är det våra gäster som bestämmer vad de vill göra på dagarna, vi spenderar mycket tid utomhus och gör många utflykter. Vår funktionsbevarande inriktning innebär att våra gäster deltar i många olika vardagssysslor.

Camillas dagverksamhet ligger belägen i lugna Gribbylund nära till naturen och fina promenadvägar. Lokalen ligger på nedre botten och är hemtrevligt inredd med stora sällskapsytor, avskilda aktivitetsrum samt vilorum för den som önskar.
 

Fakta Om oss

Kostnader

Du betalar en avgift till Täby kommun som baserar avgiften på hur stor din inkomst är och hur ofta du deltar. En avgift för mat tillkommer.

Öppettider

Måndag till fredag 08.30 till 16.00

Antal platser

Maximalt 23 gäster per dag

Målgrupp

Personer med en demensdiagnos

Aktiviteter

Många av de aktiviteter som vi hittar på bygger på vad våra gäster vill göra, det är dem som bestämmer. På morgonen sitter vi ner och bestämmer vad vi ska hitta på under dagen beroende på hur dagsformen känns och hur vädret är. Vi spenderar mycket tid utomhus och gör många utflykter, vi har bland annat besökt Vaxholm, Fjärilshuset och olika museum. Vi har en funktionsbevarande inriktning vilket innebär att vi sysselsätter oss med olika vardagssysslor som att hjälpa till i köket och påta i trädgården.

Våra aktiviteter sker både inom- och utomhus enskilt eller i gemenskap. Exempel på aktiviteter är filmvisning, musik, kreativt skapande, massage, utflykter, promenader, gymnastik och mycket annat. Utöver dagsaktiviteter har vi kvällsträffar med olika föreläsningar och kulturarrangemang. Självfallet är anhöriga välkomna.

En dag på Camillas Dagverksamhet
Det är lugnt och avkopplande men inte händelselöst på Camillas dagverksamhet. När våra gäster anländer på morgonen står en lättare frukostbuffé uppdukad. Därefter väljer du själv hur du vill att din dag ska se ut och vilka aktiviteter som känns intressanta. Ett avbrott sker för lunch som vi äter tillsammans samt eftermiddagsfika och vid 15-tiden kommer en bil och skjutsar dig hem.

Personal

Hos oss jobbar tre undersköterskor med erfarenhet och vidareutbildning inom demens och ett vårdbiträde med lång erfarenhet att jobba inom äldreomsorgen. Vi har också en person som jobbar i köket.

När du börjar hos oss
Innan du börjar hos oss på Camillas dagverksamhet får du och eventuella anhöriga, träffa någon av oss som arbetar på dagverksamheten. Vid det inledande mötet lyssnar vi in dina önskemål och gör tillsammans en personlig plan som regelbundet utvärderas och uppdateras. Varje gäst får en egen kontaktperson samt en informationsmapp.

Anhöriga
Anhöriga är viktiga för oss och vi vill bidra till att du som anhörig ska känna ökad trygghet samt avlastning i din anhörigsituation. Vi erbjuder enskilda anhörigsamtal, arrangerar anhörigträffar, föreläsningar samt erbjuder anhöriggrupper.
 

Kompetensutveckling

Vår personal genomgår kompetensutvecklande utbildningar inom demenssjukdomar, bemötande och hur man involverar anhöriga.

Faktaruta personal

Språk

Svenska, Engelska

Mat & dryck

Då många personer med en demenssjukdom är dåliga på att äta när de är ensamma hemma försöker vi se till att våra gäster får i sig tillräcklig med näring när de är här. Vi inleder våra dagar med att äta frukost tillsammans, sedan äter vi lunch och så serverar vi också för- och eftermiddagsfika. Lunchen lagas av Trekantens Catering och vi tillreder själva tillbehör som potatis, ris och sallad. När det är fint väder ute brukar vi grilla. Vi brukar också baka eget kaffebröd till fikan.

Aktiviteterna kring måltiderna och själva måltiden är en stor del av dagen hos oss. Våra gäster får gärna hjälpa till med dukningen och andra förberedelser som hör till måltiderna. Måltiderna äter vi sedan tillsammans i vår trevliga matsal.

Vi tar alla tillfällen i akt att fira högtider och bemärkelsedagar. Då brukar vi pynta och äta traditionsenlig mat.

Fakta mat

Var lagas maten?

Trekanten Catering

Ta sig hit

När du beviljas en plats hos oss ingår transport till och från Camillas dagverksamhet. Du hämtas vid din dörr och vi tar emot dig när du kommer fram. Du kan också ansöka om att hemtjänsten möter upp dig hemma för att hjälpa dig med att öppna dörren och se till att du kommer hem ordentligt.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisationsform

Företag

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-128 211 00

Kontaktperson

Ida Danielsson

Gatuadress

Gribbylundsvägen 9

Postnummer

187 62

Postort

Täby

Vill du delta?

För att få komma till oss på Camillas dagverksamhet behöver du ha ett biståndsbeslut från Täby kommun och sedan kan du välja oss som din dagverksamhet. Kontakta Täby kommun, tel. 08 – 555 590 00 för ytterligare information.

Innan du bestämmer dig för vilken dagverksamhet du ska välja är du självklart välkommen hit på besök för att se dig runt och känna in atmosfären hos oss.

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-128 211 00

Translate

Tyck till