Continuum Vård & Omsorg

Fannalundsvägen 17 , Enköping

Typ av insats
Omvårdnad
Service
Hemsjukvård
Besök hemsida
Kontakta verksamheten inför ditt hemtjänstval

Om oss

Continuum - där behov av vård & omsorg möter omtanke och kunskap
Continuum är ett vård- och bemanningsföretag som bedriver hemtjänst Enköpings kommun. Vi utför hemtjänst med hjärtat och hjälper dig i din vardag utifrån vårt unika koncept som bygger på de fyra hörnstenarna:
- Kontinuitet
- Förutsägbarhet
- Närvaro
- FöljsamhetHöjdpunkter med Continuum:
- Vi respekterar din tid.
- Du känner de som besöker dig.
- Du har din egen permanenta kontaktperson.
- Du träffar varma och erfarna människor.
- Vi är engagerade i det som är viktigt för dig.

Dina behov och önskemål är självklara för oss och vi finns där för dig som ett stöd i din vardag.

Tjänster

Hemtjänst
Vi erbjuder hemtjänstinsatser för personer med ett godkänt biståndsbeslut från Enköpings kommun. Vi utför hemtjänst med hjärtat och hjälper dig i din vardag med bland annat:
- Städ
- Inköp
- Tvätt
- Personlig omvårdnad
- Apotek- och bankärenden
- Hjälp med husdjur

Typ av insats
Omvårdnad
Service
Hemsjukvård

Arbetssätt

Continuum besöker människor i alla åldrar, med olika utgångspunkter och varierande vårdbehov. När du får besök av oss på Continuum kommer du att uppleva att dina behov lyssnas på och tas på allvar. Tillsammans med dig kommer vi att ta reda på vad vi kan göra för att din vardag ska bli enklare, samtidigt som vi ordnar för att du ska kunna hantera så mycket som möjligt på egen hand.

Du träffar våra proffsiga medarbetare som bryr sig om dig och som är intresserade av att skapa goda relationer med personerna de besöker.

Vi fokuserar på dina behov och vad vi kan göra för att förgylla din vardag utifrån vad som är viktigt för just dig!

Personal

Personalgruppen består av sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut. Du kan lita på att personerna som möter dig har rätt kompetens och en gedigen erfarenhet. De är nyfikna och modiga personer som vågar testa nya och annorlunda saker för att göra skillnad både för dig som är äldre och för sig själva på det personliga planet. Flera medarbetare är flerspråkiga, mångkulturella och vana att möta dig på ett personligt sätt, även i svåra situationer.

För din trygghet
All personal använder alltid arbetskläder som byts dagligen för att ha hög hygienstandard. Varje medarbetare bär företagets fotolegitimation med namn och yrke. Vid nyanställning begärs utdrag ur belastningsregistret.

 

Utbildning
All ny personal gör utbildningar inom hygienrutiner, läkemedelshantering, vård av personer med demens samt värdegrund. Sedan besöker de våra kunder tillsammans med erfaren personal och får upplärning i våra rutiner för att kunna ge bästa möjliga vård till våra kunder. Personal får även regelbunden utbildning för att hålla hög kompetens.

Våra sjuksköterskor
Våra sjuksköterskor träffar våra kunder ofta för att kunna följa upp deras mående och kunna agera tidigt om exempelvis läkarkontakt behövs.

Språk
Svenska

Kvalitet

Nollvision 
Våra chefer är högskoleutbildade och har alla utbildning i kvalité och arbetsmiljöarbete. Vi arbetar aktivt med att säkra upp kvalitén tillsammans med våra medarbetare genom utbildning, handledning och uppföljning. Vi arbetar med riskbedömningar för att eliminera risker för våra kunder samt medarbetare.

ISO och HMS
Inom Continuum arbetar vi enligt fastställda processer och metoder, allt i enlighet med svenska lagar och regler. Alla våra rutiner och processer är certifierade enligt ISO 9001:2015, vilket är grunden för vår leveranssäkerhet och kvalitet.

​Vi är mycket stolta över vårt HMS-arbete (hälsa-miljö-säkerhet) där fokus är på att ständigt förbättra vårt arbetsgivaransvar.

Internkontroll 
Vi är alltid angelägna om noggrann orderuppföljning. I detta arbete säkerhetsställer våra kvalitetssystem att dokumentation och leverans är korrekt. Vi gör detta för att överträffa den standard som vi själva, våra anställda och våra kunder kräver. Det ger oss också värdefull information inför utvärdering och ger oss möjlighet till förbättring av våra rutiner och processer.

Avvikelsehantering 
Continuum har ett väl fungerande system för kvalitetskontroll och avvikelsehantering. Landax är vårt avvikelsesystem som har kommunicerats till alla anställda och som alla har tillgång till eftersom det är webbaserat. Det är ett system som gör att det är lätt att följa upp avvikelser och att aktivt arbeta med förbättringar.

Kontakt

Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress

Fannalundsvägen 17

Postnummer
749 42
Postort

Enköping

Vill du bli kund hos oss?
Om du är intresserad av att bli kund hos oss behöver du först ett godkänt biståndsbeslut av Enköpings kommun. Du kan alltid ta kontakt med oss om du har frågor eller vill ha hjälp i kontakten med kommunen.

Har du frågor?

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.