Hemtjänst Huddinge funktionshinder

Ekens Hemtjänst AB

Huddinge

Verksam i

Hela Huddinge kommun

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Tilläggstjänster

Om oss

Ekens hemtjänst är ett omsorgsföretag och vi vänder oss i första hand till kunder med stora omsorgsbehov. Vi erbjuder  våra kunder individuella lösningar anpassade efter dennes önskemål. Bland våra kunder finns äldre personer som behöver hemtjänst när krafterna och minnet inte räcker till. Vi har också kunder med olika fysiska handikapp och sjukdomar, psykiska besvär, demenssjukdomar.

Vi är en lokal aktör med fokus på våra kunder i Huddinge. Vi har som mål att alltid sätta den enskilda individens behov och önskemål i centrum. Därför erbjuder vi ett brett utbud av tjänster inom vård, omsorg och service, alla med höga krav på trygghet, delaktighet och respekt.

Genom kontinuerlig dialog med kunderna och regelbunden utvärdering av verksamheten skapar vi delaktighet och trygghet. Detta ger möjlighet att lära av varandra i ett respektfullt förhållande. Våra medarbetare är utvalda för att arbeta på Ekens Hemtjänst. Det är extra viktigt för oss att ni är nöjda och att vi håller den standard och kvalité som vi utlovar.

Vi finns tillgänliga dygnet runt, vilket är en trygghet för våra kunder att veta att de alltid kontakta oss om de behöver. Din trygghet är vår kunskap.

Organisation

Ekens Hemtjänst AB

Verksamhetens storlek (antal kunder)

250-300 kunder i Huddinge kommun

Tjänster

Att behöva ha hjälp från hemtjänst ska inte betyda att man ska sluta att leva. Vi ska vara din förlängda arm, ögon och röst. Vi är till för att du ska fortsätta känna dig oberoende och fri i dina dagliga rutiner med bekanta omgivningar och vänner.

Vi erbjuder praktisk hjälp utifrån det du har beviljat i ditt biståndsbeslut som till exempel: hjälp med måltider, tvätt och städning.

Vi kan också hjälpa dig med ärenden som att till apoteket och följa dig till frisören. Vi hjälper dig med omvårdnad i form av påklädning och den personaliga hygienen.

Tilläggstjänster
Vi kan hjälpa dig mer fler tjänster än du beviljats i ditt biståndsbeslut som: städning, storstädning, fönsterputs, strykning, mangling, matlagning, ledsagning, snöskottning och blomplantering. 

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Tilläggstjänster

Arbetssätt

Kontinuitet

Som kund hos oss från du i regel hjälp av en och samma person. Personalen som kommer till dig kan alltid legitimera sig och bär arbetskläder med Ekens hemtjänst logga på. Vi på Ekens hemtjänst är alltid tillgängliga.

Kontaktperson

Kontaktpersonen har huvudansvaret för den hemtjänst du får och planerar insatserna tillsammans med dig. När du har valt oss som utförare gör enhetschefen ett hembesök där hon har med sig din kontaktperson. Tillsammans går vi igenom när och hur ni vill att era insatser ska utföras.

Är du inte nöjd har du rätt att byta kontaktperson inom sju dagar.

Personal

Här arbetar arbetar erfarna undersköterskor och vårdbiträden, med många års erfarenhet inom äldreomsorgen. 

Kompetensutveckling

Personalen utbildar sig kontinuerligt inom olika områden som demenssjukdomar och kost och näringslära. Vi har personal som är utbildad inom vård i livets slutskede och i omvårdnad efter stroke. Under det senast året har vi genomgått en utbildning inom demens, hjärt- och lungräddning och stroke.

Språk

Svenska, Arabiska, Danska, Engelska, Kurdiska, Polska, Ryska, Spanska, Turkiska, Tyska

Mat

Ekens Hemtjänsts livsmedelshantering består av att vi hämta och leverera färdiglagade matlådor från Energikällan i Tyresö. Maten från Energikällan lagas alltid dagen innan den levereras till kund för att den ska vara så färsk som möjligt. Det finns möjlighet att få maten tillagad, efter ditt och biståndshandläggarens beslut.

Leverantör

Energikällan Tyresö

Kvalitet

Både kvalitativa och kvantitativa kontroller utförs kontinuerligt så att kvalitetsmässig utveckling uppnås. Genom kontinuerlig dialog med kunderna och regelbunden utvärdering av verksamheten skapar vi delaktighet och trygghet. Detta ger möjlighet att lära av varandra i ett respektfullt förhållande. Vi är skyldiga att följa lagar och föreskrifter. Som utförare av privat hemtjänst är vi även skyldiga att rapportera vidare och följa upp. Vi vill ge kvalitet och kontinuitet i arbetet.

Övrigt

  • ”Tack för att ni alltid är så snälla och tillmötesgående” /Karin
  • ”Tack för all hjälp mina små änglar” /Anne-Ma
  • ”Vi vill tacka er alla för all hjälp. Ni har verkligen ställt upp!” /Eric Ingeborg

Kontakt

Organisation

Ekens Hemtjänst AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-711 50 70

Kontaktperson

Sevgi Kucukyavuz

Gatuadress

Hörningsnäsvägen 16

Postnummer

141 45

Postort

Huddinge

Vill du bli kund hos oss?

Kontakta oss gärna så diskuterar vi hur vi kan hjälp dig. Om du vill välja oss som hemtjänstleverantör så behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Detta ansöker du om hos en biståndshandläggare på kommunen.

Söker du jobb?

Vi lovar våra kunder ett gott bemötande och en hög servicegrad. Det innebär att du som är intresserad av att arbeta hos oss visar engagemang för kundens situation och har förmåga till anpassning till varje enskild kunds behov så att stödet utformas individuellt och hjälper kunden till ett så självständigt liv som möjligt. Här kan du läsa mer. 

Kontakta/Ställ en fråga till verksamheten

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-711 50 70

Translate

Tyck till