Invita Omvårdnad AB

Nyköping

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Ledsagning, Tilläggstjänster

Om oss

För oss på Invita är det en självklarhet att bidra till våra kunders livskvalitet. Det kan exempelvis vara allt från att vi erbjuder våra kunder hemlagad mat i det egna köket, att vi erbjuder följe till konserten eller att vi erbjuder en extra promenad vid fint väder.

Vi som driver Invita heter Cecilia och Per Ingre och vi grundade företaget 2007. Tankarna på att ge oss in i äldreomsorgsbranschen uppstod när Pers mamma i början av 2000-talet, fick behov av hemtjänst. Vi såg då att mycket kunde utvecklas och förbättras så att äldres vardag skulle kunna fyllas med fler glädjeämnen.

Då det i flera svenska kommuner möjliggjordes att hemtjänsten skulle kunna levereras av privata företag såg vi möjligheten att förverkliga vår vision och våra idéer. Vi bestämde oss för att skapa en hemtjänst på de äldres villkor. Med oss tog vi vår erfarenhet av att driva serviceföretag och vår kunskap om att arbeta med offentligt finansierad verksamhet. 2008 etablerade vi oss i Nyköping och här har vi sedan dess en stabil lokal organisation med härliga medarbetare som i enlighet med vår modell förverkligar det våra kunder önskar. Våra lokalkontor hittar du på Vildgåsvägen 2B, Östra bergsgatan 15 och Eskilstunavägen 7.

Utöver att bidra till och förgylla varje individs vardag så erbjuder vi följe vid bröllop, shoppingturer eller varför inte på semesterresan. Vi ger våra kunder möjlighet att bestämma över sin vardag och hur de vill leva sina liv.

Tillsammans med Alzheimerfonden har vi ett gott samarbete där vi genom olika aktiviteter och event riktar fokus mot demenssjukdomar.

Varmt välkommen till Invita! / Cecilia & Per Ingre
 

Organisation

Invita Omvårdnad AB

Verksamhetens storlek (antal kunder)

Cirka 400 kunder i Nyköping

Tjänster

Hemtjänst
Vår personal gör allt för att få dig att fortsätta trivas i ditt hem. Vi erbjuder dig alla de hemtjänstinsatser du beviljats i ditt biståndsbeslut från kommommen. Exempel på tjänster kan vara: städning, tvättning, inköp, posthantering, matlagning, socialsamvaro, på- och avklädnad, hjälp med den personliga hygienen och sätta på stödstrumpor.

Hemsjukvård
Vi arbetar utifrån delegering från medicinskt ansvarig från kommuner och landsting. Vi kan hjälpa dig med sjukvårdsinsatser som omläggning av sår, ge insulin och sätta kateter.

Tilläggstjänster
Hos oss kan du också köpa till tjänster som inte ingår i din kommunala hemtjänst, du kanske behöver sällskap till teatern eller någon att samtala med? Andra tjänster kan vara: matlagning/bakning, festarrangemang, trädgårdsskötsel,  snöskottning,  fönsterputs och promenader. Vi ser till att du får den omsorg som du förtjänar.

Kundträffar
Två gånger per år bjuder vi in till kundträffar, då vi brukar vi ha midsommar- eller julfester. Information om vår nästa träff läggar vi ut på vår Facebook-sida.

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Ledsagning, Tilläggstjänster

Arbetssätt

Vi gör allt för att du ska fortsätta att trivas i ditt hem. Vår sekretess och säkerhet kan du läsa mer om här.

Kontinuitet

Vi på Invita förstår vikten av att se bekanta ansikten vid bestämda tider. Vi arbetar i mindre grupper för att du ska känna dig trygg.

Kontaktperson

När du blir kund hos oss får du en kontaktperson som lär känna dig lite bättre och som kommer att fungerar som din förlängda arm. Har du frågor eller synpunkter kan du vända dig till din kontaktperson. Tillsammans gör ni en genomförandeplan som beskriver hur och när dina insatser ska genomföras.

Dokumentation

Efter varje besök dokumenterar vi att vi har varit hos dig och skriver i din personliga kundpärm när vi exempelvis har givit medicin så att du kan följa vad och när personalen har varit hos dig.

Personal

I Nyköping arbetar vi i fem arbetsgrupper med cirka 15 personer per grupp. Merparten är undersköterskor, flera med särskild kompetens inom geriatrik, demens- och palliativ vård. All personal går kurser i näringslära, matlagning och livsmedelshygien. Vi samarbetar med sjukvårdspersonal från hemsjukvården i kommunen, t. ex. distriktssjuksköterskor och arbetsterapeuter. 
 

Språk

Svenska, Arabiska, Bosniska, Engelska, Finska, Kantonesiska, Kurdiska, Norska, Persiska, Polska, Ryska, Somaliska, Spanska, Turkiska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Mat

För att du ska kunna njuta av lunch och middag på bästa sätt har vi möjlighet att laga den hemma hos dig. På så sätt får du inte bara i dig bra mat utan matstunden blir en upplevelse för alla dina sinnen. Vi har god kompetens inom matlagning. Vår personal har gått kurser inom näringslära, livsmedelshygien och matlagningsteknik.

Vi kan även leverera matlådor från vår restaurang Umgås i Nyköping.
 

Leverantör

Vi kan tillaga maten hemma hos dig alternativt hämta mat från vår restaurang Umgås.

Kvalitet

På Invita har vi ett väl inarbetat kvalitetssäkringssystem med fastlagda rutiner och checklistor och vi genomför kvalitetsuppföljningar varje år. Vi vill ständigt utvecklas och bli bättre, för att lyckas med det behöver vi dina tankar, idéer och åsikter. Kom gärna med idéer om hur vi kan utveckla verksamheten och vad du önskar att vi kunde erbjuda våra kunder!

Kontakt

Organisation

Invita Omvårdnad AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0155- 45 10 10 (växel)

Kontaktperson

Gruppchefer:
Ingvor Andersson, Vildgås 100
070-7371012
Janne Berg, Vildgås 200
070-7371027
Ida Levin Lundin, Oppeby 300
070-7371029
Lena Ekberg, Folkunga 400
070-7371026
Mia Johansson, Folkunga 500
070-7370916

Vill du bli kund hos oss?

Har du frågor får du gärna kontakta oss på Invita Service. Du kan även kontakta kommunens biståndshandläggare.

Kontakta/Ställ en fråga till verksamheten

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0155- 45 10 10 (växel)

Translate

Tyck till