Olivia Hemomsorg - Västerort

Stockholm

Typ av insats

Avlösning, Omvårdnad, Service, Ledsagning, Tilläggstjänster

Om oss

För oss på Olivia Hemomsorg är det viktigt att våra kunder känner trygghet och upplever ett gott bemötande från vår sida. Nedan förklarar vi hur vi tänker och arbetar för att uppnå detta.

Ett företag för all din omsorg
Vi erbjuder inte bara hemtjänst utan även annan omsorg i ditt hem, därav namnet Olivia Hemomsorg. Förutom hemtjänst utför vi avlösning, ledsagning, boendestöd och hushållsnära tjänster. Fördelen är att du då träffar vår personal som du känner dig trygg med.

Pedagogisk inriktning
Vi har en pedagogisk inriktning vilket innebär att vi ser varje kund utifrån dennes unika behov och önskemål. En del i detta är att vi skapar en individuell värdeskapande bemötandeplan där du som kund får svara på hur du vill bli bemött av vår personal. Oavsett vem som besöker dig får du alltid samma bemötande.

Lyfter det positiva
Vi fokuserar alltid på möjligheterna hos varje individ. Det kan tillexempel innebära att vi prata om dina intressen eller drömmar och fokusera på det du kan och hjälpa dig med det du inte kan utföra själv.

Bra planering
Bra planering från vår sida gör att du som kund känner trygghet. En vanlig fråga vi ofta får är vem som kommer vid nästa besök, och tack vare god planering och arbetsverktyg kan vi svara där och då.

God kontakt
För oss är det viktigt med en personlig kontakt med våra kunder. Vi vet att kunder ibland har svårt att uttrycka sina funderingar därför är vi nog med att ställa frågor till våra kunder så vi vet hur vi på bästa sätt kan hjälpa och underlätta.

Organisation

Olivia Hemomsorg AB

Verksamhetens storlek (antal kunder)

770 kunder i Stockholm

Tjänster

Hemtjänst
Vi utför alla hemtjänstinsatser som du beviljas i ditt beslut om hemtjänst från kommunen. Hemtjänst innebär att du till exempel får hjälp med inköp, städ, tvätt, måltider, promenader och personlig omvårdnad. 

Avlösning
Anhöriga som vårdar sin nära anhörig i hemmet kan ansöka om avlösning i hemmet hos kommunen. Avlösning ger anhöriga tid för dig själv och möjlighet att slappna av utan att behöva oroa sig.

Ledsagning
Du som har en funktionsnedsättning och behöver stöd för att komma ut kan ansöka om ledsagning hos kommunen. En ledsagare följer med dig på aktiviteter som du inte klarar av på egen hand. Vi har specialiserat oss på ledsagning för dig med syn- eller hörselskada och har personal som är utbildad i teckenspråk.

Boendestöd
Boendestöd är en praktisk och social insats för dig med psykisk funktionsnedsättning för att underlätta och hantera din vardag. Vi ger dig stöd på dina villkor så att du kan leva ett självständigt liv med hög livskvalitet.

Aktiviteter för våra kunder
Vi bjuder in våra kunder till vårt kontor för fika eller kafferep med sju sorters kakor. Både kunder och personal uppskattar dessa sammankomster väldigt mycket.

Tilläggstjänster
Räcker inte hemtjänstbeslutet till, får du inte så mycket städning beviljat som du önskar? Då kan du köpa hushållsnära tjänster direkt från oss med RUT-avdrag.

Typ av insats

Avlösning, Omvårdnad, Service, Ledsagning, Tilläggstjänster

Arbetssätt

Individuell värdeskapande bemötandeplan
För alla våra kunder skapas en Individuell värdeskapande bemötandeplan, IVB. Den består av ett kort frågeformulär där du svarar på hur du vill bli bemött av vår personal, tex vill du att vi ringer på eller använder nyckel? Oavsett vem som besöker dig får du samma bemötande då all personal läser din IVB innan de kommer.

Kontinuitet

Självklart strävar vi efter att kunna erbjuda dig en hög kontinuitet, dvs att du ska får träffa så få personer som möjligt. Hur gärna vi än vill kan detta ibland bli svårt. För att du ska känna trygghet tycker vi det är viktigt att du alltid blir bemött så samma sätt och känna igen vårt arbetssätt oavsett vem av oss som besöker dig. Här är den individuella värdeskapande bemötandeplanen ett viktigt verktyg.

Kontaktperson

Du får en personlig kontaktperson som ansvarar för din omsorg och regelbundet stämmer av med dig om allt fungerar enligt önskemål eller om du vill förändra något. Din kontaktperson ingår i gruppen personal som regelbundet besöker dig.

Genomförandeplan

Vi skapar tillsammans en genomförandeplan som blir vårt styrdokument och innehåller bland annat information om vilka hemtjänstinsatser du beviljats av kommunen.

Personal

Gemensamt för våra medarbetare är att de har hjärtat på rätt ställe och har ett genuint engagemang för att arbeta med äldre och underlätta deras dagar.

Olivia Hemomsorg finns på flera platser i Sverige och på varje enhet finns en till två teamchefer som leder arbetet, en teamledare som hjälper till att stötta kollegor med planering och administration. Majoriteten av omvårdnadspersonalen består av undersköterskor och några är vårdbiträden. Vi är noga med att alltid uppfylla kommunens krav på andel undersköterskor. På vissa enheter jobbar undersköterskor med vidareutbildning inom demens och psykiatri.

Hos oss jobbar medarbetare med olika bakgrund och etnicitet. De ger oss en bred kunskap om olika kulturer som genomsyrar bemötande, maten vi lagar, sociala sammanhang och språk. Mångfald är en styrka.

Språk

Svenska, Engelska, Persiska, Rumänska, Ungerska

Kollektivavtal

Olivia har kollektivavtal genom Vårdföretagarna, bransch E och F.

Mat

Beroende på vad du beviljats i ditt beslut från kommunen så kan vi hjälpa dig att laga mat hemma hos dig eller leverera matlådor från kommunen. 

Kvalitet

Olivias kvalitetsmål är nöjda kunder och nöjda medarbetare. Kundernas nöjdhet mäter vi genom anonyma enkäter och individuella uppföljningar. Vårt arbete styrs av kundernas behov och önskemål. Tillsammans med våra kunder planerar vi hur insatserna ska utföras, vi följer upp att vi levererar som planerat och att kvaliteten uppfyller eller överträffar våra kunders förväntningar.

Vårt kvalitetssystem utgår från Socialstyrelsens och uppdragsgivarnas krav. Om du är intresserad hittar du mer information om vårt kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation

Olivia Hemomsorg AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-38 15 70

Kontaktperson

Camilla Johansson, Teamchef, 070-782 91 95

Gatuadress

Jämtlandsgatan 161

Postnummer

162 60

Postort

Vällingby

Vill du bli kund hos oss?

För att bli kund hos Olivia Hemomsorg behöver du först ett beslut om hemtjänst från din kommun, då vänder du dig till kommunens biståndsbedömare. När du beviljats hemtjänst kan du välja att vi på Olivia Hemomsorg ska hjälpa dig med din hemtjänst.

Har du funderingar är du välkommen att kontakta oss.

Söker du jobb?


Kontakta/Ställ en fråga till verksamheten

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-38 15 70

Translate

Tyck till