Hemmablick

Strängnäs

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Tilläggstjänster

Om oss

Vi vill erbjuda dig som kund en professionell och medmänsklig omvårdnad och service i ditt hem. För att du ska kunna känna dig trygg så arbetar vi med en kontinuerlig uppföljning av våra kunders hälsotillstånd, i avsikt att hjälpa till med kontakter till sjukvård och dietist eller arbetsterapeut.

Vi är måna om att du ska känna trivsel i ditt hem och att hemmet ska förbli din trygga plats i livet. För dig som inte har behov av mer än service uppgifter så utför vi hushållsnära tjänster, med möjlighet att göra RUT-avdrag.

Organisation

Hemmablick

Verksamhetens storlek (antal kunder)

Vi har cirka 40-50 kunder i Strängnäs

Tjänster

Hemtjänst
Hemmablick erbjuder och utför hemtjänst efter ditt biståndsbeslut från Strängnäs kommun. Exempel på servicetjänster är städning, tvätt och inköp. Exempel på omvårdnadstjänster är hygien, påklädnad och sänggående. 

Tilläggstjänster
Ifall du behöver hjälp med något som inte ingår i biståndsbeslutet kan du även köpa hushållsnära tjänster, direkt genom oss. Det kan röra sig om en mängd olika servicetjänster, till exempel extra städning, gräsklippning, snöskottning, trädgårdssysslor eller kanske hjälp med maten när du har gäster. Dessa typer av tjänster kan du även göra RUT-avdrag på, vilket minskar din kostnad med hälften.

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Tilläggstjänster

Arbetssätt

Kontinuitet

På Hemmablick har vi ambitionen att du ska känna dig trygg och bekväm i ditt hem och att din vardag ska se ut som du vill och är van vid. Genom att vara ett mindre och personligare hemtjänstföretag erbjuder vi en hög grad av kontinuitet. Vi möjliggör för dig som kund, i den mån det är möjligt, att få träffa en och samma person.

Vi tror på en tät kontakt med både kunder och anhöriga och därför har varje kund också ett direktnummer där de kan nå oss om det skulle hända något.

Kontaktperson

På Hemmablick anser vi att det är viktigt med personlig kontakt och kännedom om personen som vi vårdar. Goda relationer med anhöriga är också en förutsättning för ett gott samarbete. Som kund hos oss utses du därför en kontaktperson som blir din direkta länk till oss, dina anhöriga och andra relevanta parter. Detta för att upprätthålla rutiner och skapa trygghet både för dig och dina anhöriga.

Genomförandeplan

Tillsammans med dig upprättar ni också en vårdplan som fungerar som underlag för de insatser vi gör hos dig.

Personal

Hemmablick grundades av Yvonne Eriksson, som är sjuksköterska och har de senaste tio åren arbetat inom den palliativa vården i Strängnäs med omnejd. Medarbetarna har under många år arbetat inom hemtjänst, åldringsvård och restaurang. Vår personal består till 50 procent av undersköterskor som också har kompetens inom palliativ vård. Med över 10 års erfarenhet av området har vi stor erfarenhet av vård i livets slutskede. Sammanlagt är vi idag 12 anställda. 

Språk

Svenska, Engelska, Finska, Holländska

Kollektivavtal

Vi har kollektivavtal

Mat

För oss är det viktigt att våra kunder får god och näringsrik mat och vi är noga med att våra kunder äter upp maten så de får i sig den närig de behöver. Vi försöker också tillgodose kundens önskemål av mat. 

Kvalitet

Vi som utförare arbetar enligt lagar och förordningar inom socialtjänstens område, samt föreskrifter och allmänna råd från socialstyrelsen, för insatser i hemmet. Naturligtvis med utgångspunkt i respekt för din integritet och med tystnadsplikt. Vi är måna om rutiner som gäller din säkerhet, vilket bland annat innebär att vi som personal har en enhetlig klädsel och alltid kan visa ID kort. När du anlitar oss, så är regelbunden uppföljning av vårt samarbete en återkommande rutin.

Skulle vi misslyckas och du inte är nöjd med vår service, är vi tacksamma om du gör oss uppmärksamma på det. Främst genom att prata med den som har utfört uppdraget, eller med vår verksamhetschef. Blir du trots allt inte nöjd får du ringa kommunens biståndsbedömare och påtala bristerna.

Kontakt

Organisation

Hemmablick

Telefonnummer

0152-13060

Kontaktperson

Yvonne Eriksson

Gatuadress

Trädgårdsgatan 23

Postnummer

645 31

Postort

Strängnäs

Vill du bli kund hos oss?

Kontakta oss gärna så diskuterar vi hur vi kan hjälpa dig. Om du vill välja oss som hemtjänstleverantör så behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Detta ansöker du om hos en biståndshandläggare på kommunen.

Söker du jobb?

Är du intresserad av att jobba hos oss? Skicka då ett presonligt blev och ditt CV till oss på hemmablick@telia.com

Kontakta/Ställ en fråga till verksamheten

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0152-13060

Translate

Tyck till