Invita Omvårdnad AB

Strängnäs

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Ledsagning, Tilläggstjänster

Om oss

För oss på Invita är det en självklarhet att bidra till våra kunders livskvalitet. Det kan exempelvis vara allt från att vi erbjuder våra kunder hemlagad mat i det egna köket, att vi erbjuder följe till konserten eller att vi erbjuder en extra promenad vid fint väder.

Vi som driver Invita heter Cecilia och Per Ingre och vi grundade företaget 2007. Tankarna på att ge oss in i äldreomsorgsbranschen uppstod när Pers mamma i början av 2000-talet, fick behov av hemtjänst. Vi såg då att mycket kunde utvecklas och förbättras så att äldres vardag skulle kunna fyllas med fler glädjeämnen.

Då det i flera svenska kommuner möjliggjordes att hemtjänsten skulle kunna levereras av privata företag såg vi möjligheten att förverkliga vår vision och våra idéer. Vi bestämde oss för att skapa en hemtjänst på de äldres villkor. Med oss tog vi vår erfarenhet av att driva serviceföretag och vår kunskap om att arbeta med offentligt finansierad verksamhet.

2013 etablerade vi oss i Strängnäs med ett platskontor på Järnvägsgatan 7, där vi även har en områdeslokal. Vi har även en områdeslokal i Mariefred. Här har vi sedan dess en lokal organisation med härliga medarbetare som i enlighet med vår modell förverkligar det våra kunder önskar. Utöver att bidra till och förgylla varje individs vardag så erbjuder vi följe vid bröllop, shoppingturer eller varför inte på semesterresan. Vi ger helt enkelt våra kunder möjlighet att bestämma över sin vardag och hur de vill leva sina liv.

Tillsammans med Alzheimerfonden har vi ett gott samarbete där vi genom olika aktiviteter och event riktar fokus mot demenssjukdomar. Varmt välkommen till Invita! / Cecilia & Per Ingre
 

Organisation

Invita Omvårdnad AB

Verksamhetens storlek (antal kunder)

Cirka 50 kunder i Strängnäs/Mariefred

Tjänster

Hemtjänst
Vår personal gör allt för att få dig att fortsätta trivas i ditt hem. Vi erbjuder dig alla de hemtjänstinsatser du beviljats i ditt biståndsbeslut från kommommen. Exempel på tjänster kan vara: städning, tvättning, inköp, posthantering, matlagning, socialsamvaro, på- och avklädnad, hjälp med den personliga hygienen och sätta på stödstrumpor.

Hemsjukvård
Vi arbetar utifrån delegering från medicinskt ansvarig från kommuner och landsting. Vi kan hjälpa dig med sjukvårdsinsatser som omläggning av sår, ge insulin och sätta kateter.

Tilläggstjänster
Hos oss kan du också köpa till tjänster som inte ingår i din kommunala hemtjänst, du kanske behöver sällskap till teatern eller någon att samtala med? Andra tjänster kan vara: matlagning/bakning, festarrangemang, trädgårdsskötsel,  fönsterputs och promenader. Vi ser till att du får den omsorg som du förtjänar.

Kundträffar
Två gånger per år bjuder vi in till kundträffar, då vi brukar ha midsommar- eller julfester. Information om vår nästa träff läggar vi ut på vår Facebook-sida

Typ av insats

Omvårdnad, Service, Ledsagning, Tilläggstjänster

Arbetssätt

Vi gör allt för att du ska fortsätta att trivas i ditt hem. Vår sekretess och säkerhet kan du läsa mer om här.

Kontinuitet

Vi på Invita förstår vikten av att se bekanta ansikten vid bestämda tider. Vi arbetar i mindre grupper för att du ska känna dig trygg.

Kontaktperson

När du blir kund hos oss får du en kontaktperson som lär känna dig lite bättre och som kommer att fungerar som din förlängda arm. Har du frågor eller synpunkter kan du vända dig till din kontaktperson. Tillsammans gör ni en genomförandeplan som beskriver hur och när dina insatser ska genomföras.

Dokumentation

Efter varje besök dokumenterar vi att vi har varit hos dig och när vi exempelvis har givit dig medicin.

Personal

Vi har två arbetsgrupper, en i Strängnäs och en i Mariefred om vardera cirka 15 personal. All personal går kurser i näringslära, matlagning och livsmedelshygien. Vi samarbetar med sjukvårdspersonal från hemsjukvården i kommunen, till exempel distriktssjuksköterska och arbetsterapeut.
 

Språk

Svenska, Arabiska, Engelska, Finska, Polska, Spanska, Teckenspråk

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Mat

För att du ska kunna njuta av lunch och middag på bästa sätt har vi möjlighet att laga den hemma hos dig. På så sätt får du inte bara i dig bra mat utan matstunden blir en upplevelse för alla dina sinnen.

Vi har god kompetens inom matlagning och har gått kurser inom näringslära, livsmedelshygien och matlagningsteknik.

Leverantör

Vi kan tillaga maten hemma hos dig alternativt hämta mat från närliggande restaurang som du väljer.

Kvalitet

På Invita har vi ett väl inarbetat kvalitetssäkringssystem med fastlagda rutiner och checklistor och vi genomför kvalitetsuppföljningar varje år. Vi vill ständigt utvecklas och bli bättre, för att lyckas med det behöver vi dina tankar, idéer och åsikter. Kom gärna med idéer om hur vi kan utveckla verksamheten och vad du önskar att vi kunde erbjuda våra kunder!

Kontakt

Organisation

Invita Omvårdnad AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0152-71 53 00 (växel)

Kontaktperson

Hittar du här: www.invita.se/kontakt

Vill du bli kund hos oss?

Har du frågor får du gärna kontakta oss på Invita Omvårdnad. Du kan även kontakta biståndshandläggare på Strängnäs kommun för att välja oss som din hemtjänstutförare.

Kontakta/Ställ en fråga till verksamheten

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0152-71 53 00 (växel)

Translate

Tyck till