Seniorglädje

Stockholms län

Om oss

När hemtjänsten hjälper till med medicin, påklädning och städ hjälper Seniorglädje till med det som gör livet värt att leva - den sociala samvaron i form av en extra vän i vardagen.

Det är alltid samma person som besöker dig (eller din närstående) och ni planerar tillsammans vad ni ska göra. Det kan till exempel vara att gå en promenad, få ledsagning till vårdcentralen eller laga mat tillsammans. Rut-avdraget gäller för de flesta av våra tjänster.

Vi på Seniorglädje vill erbjuda dig en mer glädjefylld och social vardag. Hos oss får du möjlighet att göra allt det där som du önskat. Om det så handlar om att bara sitta och prata över en kopp kaffe, laga mat tillsammans med någon eller att få komma iväg på det där efterlängtade teaterbesöketKanske önskar du bara ha den där vännen i vardagen som har tid att lyssna på hur du mår. Hos oss är allt möjligt. 

Seniorglädje i media
Fler och fler medier snappar upp vår tjänst. Här uppmärksammar Uppsala nya tidning/Sigtunabygden vår tjänst i ett reportage.

P4 Stockholm uppmärksammade oss genom en intervju. Lyssna på intervjun här.

Här kan du läsa vår debattartikel i Expressen.
 

Tjänster

En glädjefylld vardag
Tjänsten en glädjefylld vardag innebär att du och en av oss utvald och av dig godkänd person, träffas på regelbunden basis, exempelvis en gång i veckan under ca 2,5 timme. Vad ni gör tillsammans utgår från dina intressen och önskemål med målet att du ska få en mer glädjefylld och social vardag.

Hos oss får du möjlighet att göra allt det där som du önskar. Kanske har du redan hemtjänst idag som tar hand om det medicinska och det praktiska, men du önskar en mer social vardag med sällskap av någon att prata och göra trevliga aktiviteter med. Om det så handlar om att få komma iväg på ett efterlängtat teaterbesök, laga mat tillsammans med någon eller rentav få hjälp med att plantera om blommorna. Kanske önskar du bara ha den där extra vännen i vardagen som har tid att lyssna på hur du mår. Hos oss är allt möjligt.

Avlösning
Är du anhörig och hjälper en närstående idag kan vi på Seniorglädje vara ett fint komplement och erbjuda avlösning så du får lite kvalitetstid för dig själv. Vi erbjuder även vår tjänst till personer som bor på äldreboende.

Återkoppling
Som en extra trygghet för dig som anhörig har du möjlighet att efter varje möte få en återkoppling kring det senaste mötet då vi berättar vad vi gjort, hur din anhöriga mådde och så vidare. Denna tjänst är frivillig och förutsatt att din anhörig godkänt att vi delar med oss av detta.  

Kompetens

När vi rekryterar seniorvänner, vilket är titeln på våra medarbetare, värdesätter vi personliga egenskaper som omtanke, lyhördhet, tålamod och inställningen att inget är omöjligt. Majoriteten av våra medarbetare är pigga och levnadsglada seniorer med erfarenhet av att jobba inom äldreomsorgen. Vår filosofi är att seniorer har livserfarenhet så du och din seniorvaän har större utbyte av varandras sällskap och mer gemensamt eftersom ni är nära i ålder.

Så här går processen till för att utse din personliga seniorvän:

Ett personligt möte
Efter att du kontaktat oss bestämmer vi en tid för att träffas. I lugn och ro pratar vi och lär känna varandra. Utifrån dina intressen och dina önskemål kommer vi tillsammans överens om vilken sorts profil din seniorvän bör ha. Ska din seniorvän tala ett speciellt språk, vara man eller kvinnaha en speciell kulturell bakgrund.

Vi matchar
Utifrån det du berättat för oss och den profil vi kommit överens om väljer vi en person som matchar dina önskemål.

Vi föreslår
I nästa steg träffas vi igen och presenterar en person som vi tror skulle kunna göra din dag mer glädjefylld. Ni får under mötet lära känna varandra och se om vi lyckats i vår matchning.

Du beslutar
Vi följer upp träffen och du berättar hur det kändes och om du vill fortsätta samarbetet med oss. 

Språk

Svenska

Säkerhet

För din trygghet är vi alltid noggranna med att göra ett utdrag ur polisens belastningsregister innan vi anställer en person. Alla våra anställda skriver på ett sekretessavtal. Vi har även en försäkring om något skulle gå sönder under tiden som våra medarbetare jobbar i ditt hem.

Priser

Då vår tanke och idé är att vänskap och förtroende byggs över tid har vi en prismodell som utgår ifrån att man abonnerar på vår tjänst. Hur många timmar bestämmer ni, exempelvis 10 eller 20 timmar per månad. Minimum är 10 timmar i månaden och vår rekommendation är att man ses minst 2,5 timme per tillfälle.

Abonnemang
Pris: 499 kr/ timme inkl. moms
Pris efter Rutavdrag: 249 kr/ timme inkl. moms
Inga dolda avgifter för resekostnad etc.

Räkneexempel:
Ni anlitar oss 2,5 timme/vecka. Kostnad per månad: 2.495 kr inkl. moms efter rutavdrag.
Ni anlitar oss 2 gånger/vecka á 2,5 timmar. Kostnad per månad: 4.990 kr inkl. moms efter rutavdrag.

Betalning
Du betalar mot faktura som skickas till dig via e-mail och/eller post.

Rut- och rotavdraget är maximerat till 25.000 kr för dig under 65 år och max 50.000 kr för dig över 65 år. Det är möjligt att använda sitt eget rutavdrag för att betala för tjänster hos en förälder. Kontakta oss gärna för mer information kring Rutavdraget och hur ni kan använda det för att subventionera vår tjänst. Du kan också läsa mer på Skatteverkets hemsida.

Kontakt

Företag

Seniorglädje CS AB

Hemsida

Besök hemsida

Kontaktperson

Susanne Sidmalm
070 567 60 62

Cecilia Sidmalm
076 801 75 75

Gatuadress

Näktergalsvägen 11

Postnummer

187 61

Postort

Täby

Vill du bli kund hos oss?

Om du är nyfiken på oss och vår tjänst en glädjefull vardag är du välkommen att kontakta oss antingen via kontaktinformationen ovan eller via kontaktformuläret du hittar längst ner på denna sida.

Be om offert eller ställ en fråga

Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Translate

Tyck till