En Ros till Siv Hammarström

Publicerad tisdag 29 juli 2014

Med energi, fantasi och påhittighet ser hon till att tillvaron på Vindragaren, ett boende för personer med demens på Reimersudde i Stockholm, innehåller allt från vardagsnära aktiviteter till storslagna fester. Hennes engagemang smittar av sig till både medarbetare och boende. Sernioval.se är glada att ge en Ros till Siv Hammarström, verksamhetschef på Vindragaren.

När vi ringer Siv för att berätta att hon tilldelats en Ros på Seniorval.se är hon och handlar gåstavar.

- Vi har så många pigga boende hos oss och det är ju viktigt att de får lite hjälpmedel så att de kan komma ut i det vackra sommarvädret, berättar Siv.

- De som inte har orken att själva gå ingår i ”Terrassgruppen” och har på så sätt också möjlighet att vara ute under härliga sommardagar, säger hon vidare.  

Med utgångspunkt i sin kunskap om dementas livsvärld jobbar Siv och hennes medarbetare för att skapa innehållsrika dagar för de boende. De ordnade OS på Vindragaren när det var OS i Sochi. Sportgrenarna anpassades efter deltagarna. Ett annat exempel var när Södermalms stadsdelsförvaltning anordnade en Nobeltävlig i samband med Nobelfesten i höstas. Vindragaren nobeldukade och hade prisutdelningar med utgångspunkt från de boendes intresseområden. I hård konkurrens med andra boenden fick Vindragaren motta pris från stadsdelsförvaltningen. Aktiviteter av det här slaget ger de boende något att se fram emot och samtidigt anknytning till aktuella världshändelser.

Salong Succé är ett annat event som anordnas på Vindraget fem gånger per år. Då bjuds en frisör in som klipper de boende, personalen ger manikyr och skvallertidningar och skitsnack är ett måste! Det serveras även After Eight och Sherry.

Redaktionen, Seniorval.se