Hur Pill Popper ser ut.
Person som använder en Pill Popper.
Hur man använder en Pill Popper med en dosett.
En Pill Poppers alla delar.

Pill Popper gör det enklare att ta medicin

SKRIVET I SAMARBETE MED SCHINE INNOVATION

Medicin förpackad i foliekartor kan vara svåra att få ut. Särskilt om man har fler mediciner och ska fylla en hel tablettbox för den kommande veckan. Vissa tycker också att de är ohygieniskt att ta pillren med händerna. Lösningen heter Pill Popper! Ulrika Lindqvist är en del av familjeföretaget Schine Innovation som utvecklat Pill Poppern.

Vad är en Pill Popper och hur fungerar den?
- Det är hjälpmedel eller verktyg som gör det enkelt för dig att få ut piller och medicin från förpackade foliekartor. Många har problem att få ut piller ur tablettkartan och ofta sprätter pillret iväg. Med Pill Poppern får du enkelt ut pillret och med hjälp av röret kan du lätt styra var tabletten hamnar, till exempel i doslådan. 

Film som visar hur man använder Pill Popper.

Hur kom ni på idén?
- Idén föddes när pappa besökte en nära vän som varje dag behövde ta 13-14 tabletter. Han hade svårt att få ut medicinen ur foliekartorna eftersom han är skakig i händerna och när han väl fick ut medicinen ramla tabletterna ofta på golvet. Pappa är en uppfinnare och van att utveckla produkter, om han ser ett problem försöker han alltid hitta en lösning. Det var så det började. 

Vilka har användning av en Pill Popper?
- Alla, eftersom den är enkel och rolig att använda! Men den är främst utvecklad för att hjälpa personer med nedsatt handfunktion som är i behov av medicin regelbundet. Med en Pill Popper kan de själva ta sin medicin. Ofta handlar det om känslan av att kunna vara självständig. Att göra i ordning sin medicinering själv utan att behöva hjälp från anhöriga eller någon annan. 

Klarar alla av att använda en Pill Popper?
- Jag skulle vilja säga att de flesta klarar av att använda en Pill Popper. Även om man har problem med händerna är den enkel att använda. Den är ergonomiskt designad för att få ut så mycket kraft som möjligt. Reumatikerförbundet har godkänt den som en produkt som är lätt att använda. Pill Poppers klarar även av olika storlekar på piller. Är pillret riktigt stort kan man även ta bort röret. 

Hur Pill Popper fungerar.

Hur går man tillväga för att köpa en Pill Popper?
- Schine Pill Popper säljs på välsorterade apotek, om den inte finns i butik går den oftast att beställa. Via vår hemsida hittar du alla återförsäljare och länkar till deras webbshoppar. Ett tips är att vara uppmärksam på priset då den säljs mellan 159 till 199 kronor. Ofta är den billigare att köpa via nätet. 

Var tillverkas den?
- För oss är det viktigt att erbjuda våra kunder hög kvalitet, därför sker all produktion i Sverige. Då är det lättare att ha koll på produktionen och vi kan säkerställa att plasten som används är miljövänlig. 

 

Om Schine Innovation
Schine Innovation är ett familjeföretag verksamt i Falun. Genom åren har de utvecklat, tillverkat och sålt innovativa produkter, främst inom personligt skydd. Hög kvalitet är viktigt, från produktion till slutlig kundupplevelse. De samarbetar med professionella leverantörer som är ISO-certifierade och har ett miljöfokus. Schine Innovation är en bifirma till Milmas AB som startades för mer än 35 år sedan.

Translate