Fästmanssoffans seniorbostäder

Starbovägen 63-97, Hässelby Vällingby, Stockholm

Typ av boende

Seniorboende

Ägandeform

Hyresrätt

Allmänt

Fästmanssoffans seniorbostäder är belägna i ett grönt och lummigt villaområde med fina promenadvägar. Fastigheten är lättillgänglig i två plan. Hälften av lägenheterna ligger i markplan med egen ingång direkt utifrån och hälften har ingång från loftgång. Samtliga har fransk balkong. Hiss som rymmer en rullstol finns i alla uppgångar. Fästmanssoffan rymmer 32 lägenheter samt en gästlägenhet som ligger i egen byggnad.

Huset helrenoverades 2011 och rymmer tvåor om 53-61 kvadratmeter samt treor om 67-86 kvadratmeter. T-bana Vällingby sedan buss 118 till Rättar Vigs väg och promenad cirka 300 meter.

Nya förmedlingsregler
För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Minimiålder

65 år

Bostäder

Lägenheterna är utformade för att passa äldre personers behov och är tillgängliga för personer i rullstol. I badrummen är handfaten höj- och sänkbara, genom färgkontrast i kaklet bakom toalettstolen blir rumsuppfattningen tydligare. I köket finns spisvakt och timer.

Antal bostäder

32

Storlek

2 - 3 r.o.k

Hyra

7 200 - 10 000 kr/mån

Faciliteter

En grundtanke för boendet är gemenskap. En stor sal med kök ger möjlighet till gemensamma middagar. I salen finns även en scen som öppnar upp för olika aktiviteter. Salen kan dessutom hyras vid födelsedagar och andra festligheter.

Faciliteter

  • Gemensamhetslokal
  • Gästlägenhet
  • Två tvättstugor
  • Fem gårdar med flera uteplatser och en boulebana
  • Säkerhetsdörr med brevinkast i dörren
  • Källarförråd
  • Hiss i alla hus
  • Com hem samt Telia öppen fiber

Läge

Nälsta har anor sedan stenåldern och området är rikt på fornminnen. I närheten ligger Nälsta hembygdsgård från 1600-talet.

I närheten

Närmaste affärscentrum är Vällingby som nås med buss. Här finns ett stort antal butiker, apotek, vårdcentral, caféer, restauranger och biograf med mera.

Kommunikationer

Buss till Vällingby där t-bana finns, eller buss till Spånga station där pendeltåg finns. Restid från T-centralen 45 minuter.

Service & Aktiviteter

Aktivitetscenter Fästmanssoffan
I samma byggnad ligger Aktivitetscenter Fästmanssoffan. Stadsdelsförvaltningen ansvarar för aktivitetscentret som har som uppgift att ordna sociala aktiviteter, kaffeservering och möjlighet till att äta gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för de boende och för andra äldre i stadsdelen.

Kontakt

Organisation

Micasa

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08 - 508 360 00

Gatuadress

Starbovägen 63-97

Postnummer

162 72

Postort

Vällingby

Vill du bo här?

Micasas seniorbostäder förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm, telefon 08-785 88 30.

För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Translate

Tyck till