Hammarbyhöjdens seniorbostäder

Tidaholmsplan 11-19, 18-20, Enskede Årsta Vantör, Stockholm Karta

Typ av boende

Seniorboende

Ägandeform

Hyresrätt

Allmänt

Hammarbyhöjdens seniorbostäder ligger ett stenkast från Hammarbyhöjdens tunnelbanestation med närhet till promenadvägar i grönområde. I området finns småbutiker med bland annat mataffär. 

Lägenheterna är fördelade på fem huskroppar med fyra till sex våningar. Seniorboendet rymmer 83 lägenheter och huskropparna renoveras etappvis. Ettorna är 57 kvm, tvåorna 56-64 kvm och treorna 61-67 kvm. Balkong finns i de flesta lägenheterna.

Nya förmedlingsregler
För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här. 

Minimiålder

65 år

Bostäder

Lägenheterna är utformade för att passa äldre personers behov och är tillgängliga för personer i rullstol. I badrummen är handfat och toalettstol höj- och sänkbara och lägenheterna saknar eller har minimala trösklar. I köket finns spisvakt och timer, dessutom är lägenheterna utrustade med boendesprinkler. I badrummet finns halkdämpande plastmatta och kontrasterande kakel som ökar rumsuppfattningen. Rummen är målade i ljusa färger och golven är trämönstrade. Alla våningsplan nås med hiss. I fastigheten finns rum för permobiler.

Antal bostäder

83

Storlek

1 - 3 r.o.k

Hyra

7 900 - 10 700 kr/mån

Faciliteter

En grundtanke för boendet är gemenskap. I seniorboendet finns en gemensam lokal för de boende att umgås i, spontant eller under ordnad aktivitet. Här finns även ett kök där hyresgäster kan laga mat tillsammans för gemensamma måltider om så önskas. Gästlägenhet med dusch går att boka för övernattande besökare.

Faciliteter

  • Gästlägenhet
  • Tvättstuga
  • Postboxar finns på entréplan i varje hus
  • Förråd i källaren
  • Gatuparkering
  • Com hem, Tv-kabelbolag

Service & Aktiviteter

Aktivitetscenter
Stadsdelsförvaltningen ansvarar för verksamheten i aktivitetscentren som har till uppgift att ordna sociala aktiviteter, kaffeservering och möjlighet till att äta gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för de boende och för andra äldre i stadsdelen.

Kontakt

Organisation

Micasa

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08 - 508 360 00

Gatuadress

Tidaholmsplan 11-19, 18-20

Postnummer

121 48

Postort

Johanneshov

Vill du bo här?

Micasas seniorbostäder förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm, telefon 08-785 88 30.

För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Translate

Tyck till