Långbrobergs seniorbostäder

Spadvägen 7, Älvsjö, Stockholm Karta

Typ av boende

Seniorboende

Ägandeform

Hyresrätt

Allmänt

Fastigheten byggdes 1985 och består av två delar, en del består av seniorbostäder och en av ett vård- och omsorgsboende. Seniorbostäderna fördelas på fyra våningar. Gården inbjuder till stunder i grönskan med sittbänkar och terrasser. Seniorbostäderna utgör 31 lägenheter samt en gästlägenhet.

Det finns nio ettor på 27–55 kvadratmeter, sjutton tvåor på 48–64 kvadratmeter och fem treor 75–95 kvadratmeter. Samtliga lägenheter är helrenoverade med nya kök och badrum 2011/2012. Balkong eller uteplats finns i de flesta lägenheterna. Tvättstugan ligger på entréplan. T-bana Telefonplan sedan buss 141 till Spadvägen och promenad på 100 meter.

Nya förmedlingsregler
För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Minimiålder

65 år

Bostäder

I lägenheterna är väggarna målade, badrummen helkaklade och plastgolven är parkettmönstrade. Spisen har glaskeramikhäll och frysen är frostfri. Alla lägenheter har säkerhetsdörrar. För brandsäkerheten finns också sprinkler i alla lägenheter.

Två av treorna har två ingångar och två toaletter. De är avsedda för makar där den ena har ett större hjälpbehov från hemtjänst. Lägenhetstypen gör det möjligt för hemtjänsten att ta sig in, exempelvis nattetid, utan att störa.

Tillgängligheten är hög för att passa rullatorer och rullstolar, med minimala eller inga trösklar, höj- och sänkbara handfat och toaletter. Vid nedre entrén finns en tornhiss från gatuplan för att boende ska slippa gå uppför den branta backen upp till fastigheten. I en förbindelsegång mellan huset och den höga hissen finns ett ljudkonstverk av konstnären, tonsättare och poeten Tore Berger.

Antal bostäder

31

Storlek

1 - 3 r.o.k

Hyra

7 600 - 12 600 kr/mån

Faciliteter

Faciliteter

  • Tvättstuga på entréplan
  • Gästlägenhet med dusch
  • Gemensamhetslokal
  • I seniorboendet finns en gemensam lokal för de boende att umgås i, spontant eller under ordnad aktivitet.
  • Postboxar på varje våningsplan
  • Förråd i källaren samt på plan 5
  • Parkering för besökare finns utanför fastigheten
  • För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber. Com Hem finns också

Läge

Långbrobergs seniorboende ligger högt beläget mitt i ett villaområde i Älvsjö.

I närområdet

  • Matbutik ca två minuter med buss. Närmaste centrum Fruängen ca fem minuter med buss
  • Café och pizzeria ligger ca 500 meter bort

Kommunikation

T-bana Telefonplan, buss 141 mot Långsjö torg. Hållplats Spadvägen sedan promenad ca 100 meter

Service & Aktiviteter

Aktivitetscenter
Stadsdelsförvaltningen ansvarar för verksamheten i aktivitetscentren som har till uppgift att ordna sociala aktiviteter, kaffeservering och möjlighet till att äta gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för de boende och för andra äldre i stadsdelen.

Service

Seniorboendet har Micasavärd

Kontakt

Organisation

Micasa

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-508 360 00

Gatuadress

Spadvägen 7

Postnummer

125 35

Postort

Älvsjö

Vill du bo här?

Micasas seniorbostäder förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm, telefon 08-785 88 30.

För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Translate

Tyck till