Malsätras seniorbostäder

Frösätrabacken 46 , Skärholmen, Stockholm Karta

Typ av boende

Seniorboende

Ägandeform

Hyresrätt

Allmänt

Området är ursprungligen uppfört i mitten av 1970-talet. Seniorbostäderna utgörs av 63 lägenheter, åtta ettor på 42 kvadratmeter, samt 55 tvåor på 55 och 57 kvadratmeter. 54 av dessa är nyrenoverade år 2006 och 2007.

Lägenheterna är praktiskt planerade och lättmöblerade, har trägolv, ljusa tapeter och säkerhetsdörrar. Badrummen är helkaklade och har handdukstork. T-bana Sätra.

Nya förmedlingsregler
För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Minimiålder

65 år

Bostäder

Lägenheterna har trägolv, ljusa tapeter och säkerhetsdörrar. Badrummen är helkaklade och har handdukstork. Garderobsrad eller klädkammare finns i varje lägenhet. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Boendet är handikappanpassat och har urtrustning som ökar tryggheten och tillgängligheten.

Antal bostäder

63

Storlek

1 - 2 r.o.k

Hyra

5 000 - 6 200 kr/mån

Faciliteter

En gemensamhetslokal med pentry finns för gemensamma aktiviteter. För övernattande gäster finns även en gästlägenhet.

Faciliteter

 • Modern tvättstuga
 • Gästlägenhet
 • Parkeringsplatser går att hyra via Stockholms Parkering
 • Förråd
 • Säkerhetsdörrar
 • Postboxar
 • Plats för permobil
 • För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber. Com Hem finns också (ej fiber).

Läge

Malsätras seniorboende ligger mellan Bredäng och Sätra intill ett lättilgängligt parkområde med stora gräsytor och skogsdungar. Området är ursprungligen byggt i mitten av 1970-talet. På 10–15 minuters promenadavstånd ligger Sätra centrum med tunnelbanestation (röda linjen), livsmedelsaffär, vårdcentral, restaurang och annan service.

I närområdet

 • Livsmedelsaffär 10-15 minuters promenad
 • Restaurang 10-15 minuters promenad
 • Vårdcentral 10-15 minuters promenad

Kommunikation

Buss 135 stannar i kvarteret bredvid. Ta röd tunnelbanelinje mot Norsborg till Bredäng. Byt där till buss 135 mot Vårbergs centrum, eller fortsätt med tunnelbanan till Sätra.

Service & Aktiviteter

Aktivitetscenter
Stadsdelsförvaltningen ansvarar för verksamheten i aktivitetscentren som har till uppgift att ordna sociala aktiviteter, kaffeservering och möjlighet till att äta gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för de boende och för andra äldre i stadsdelen.

Kontakt

Organisation

Micasa

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08 - 508 360 00

Gatuadress

Frösätrabacken 46

Postnummer

127 37

Postort

Skärholmen

Vill du bo här?

Micasas seniorbostäder förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm, telefon 08-785 88 30.

För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Translate

Tyck till