Väderkvarnens seniorbostäder

Malmskillnadsgatan 58, Norrmalm, Stockholm

Typ av boende

Seniorboende

Ägandeform

Hyresrätt

Allmänt

Mitt i centrala Stockholm med stadens stora utbud och service runt husknuten ligger Väderkvarnens seniorbostäder. I fastigheten, belägen mitt i backen på Brunnsgatan, kan du byta stan mot lugn på någon av de gemensamma balkongerna och altanerna. Vissa av lägenheterna har även egen balkong.

 En uppfräschning av seniorlägenheterna gjordes under 2017. I en del av fastigheten finns servicehuslägenheter, gruppboende samt vård- och omsorgslägenheter.

Entré till seniorlägenheterna sker från Brunnsgatan 26 samt Malmskillnadsgatan 58. Kvarterets utformning vid Väderkvarnen svarar mot tidens renässans för det så kallade storgårdskvarteret, med kringbyggd innergård. Fasaderna visar en omsorgsfull tegelarkitektur, med varierad mönstermurning, burspråk och likaledes tidstypiskt synliga betongbjälklag.

Nya förmedlingsregler
För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Minimiålder

65 år

Bostäder

Väderkvarnen rymmer 48 seniorlägenheter bestående av 25 ettor på 45-58 kvm och 23 tvåor på 59-74 kvm. Några av seniorlägenheterna har balkong.

Lägenheter
1:or–2:or, 45–56 kvm

Hyresnivå
1:a 5 700–6 700 kr, 2:a 7 000–8 200 kr

TV, telefoni och internet
För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber.

Antal bostäder

48

Hyra

5 700 - 8 200 kr/mån

Faciliteter

Fastigheten byggdes 1981. En uppfräschning av seniorlägenheterna gjordes under 2017. I samma hus som seniorlägenheterna finns även restaurang, bibliotek, fotvård, frisör och verksamhetslokaler samt servicelägenheter, gruppboendeenheter och vård- och omsorgslägenheter.

Det finns tre mindre gemensamhetslokaler i huset med möjlighet till umgänge.

Parkeringsgarage finns i huset som Stockholm Parkering hanterar.

Läge

I närområdet

  • Livsmedelsbutiker
  • Restauranger
  • Nalen

Kommunikation

Hötorgets tunnelbanestation

Service & Aktiviteter

I samma hus som seniorlägenheterna finns restaurang, bibliotek, fotvård och frisör.

Kontakt

Organisation

Micasa

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-508 360 00

Gatuadress

Malmskillnadsgatan 58

Postnummer

111 38

Postort

Stockholm

Vill du bo här?

Micasas seniorbostäder förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm, telefon 08-785 88 30.

För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Translate

Tyck till