Vädurens seniorbostäder

Roslagsgatan 20, Norrmalm, Stockholm

Typ av boende

Seniorboende

Ägandeform

Hyresrätt

Allmänt

Vädurens seniorboende helrenoverades 2011. Lägenheterna har god tillgänglighet och håller genomgående hög standard.

Seniorboendet har två gårdar varav delar av den ena erbjuder grönska och sittbänkar, och är öppen ut mot Monica Zetterlunds park. Den andra gården tillhör en förskola. På taket finns en stor terrass med vinterträdgård för gemensamt bruk. I huset finns även ett vård- och omsorgsboende. 

Seniorboendet består av 56 lägenheter: Ettor om ca 50 kvadratmeter, tvåor om cirka 60-80 kvadratmeter samt en fyra om 106 kvadratmeter. Lägenheterna är fördelade över sex våningsplan.

Nya förmedlingsregler
För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Minimiålder

65 år

Bostäder

Lägenheterna har genomgående hög standard med trägolv, ljusa målade väggar och säkerhetsdörrar. I badrummen finns plastmatta med halkskydd och greppvänligt duschhandtag samt ledljus. Lägenheterna har förberetts för disk- och tvättmaskin.

Alla lägenheter utom ettorna har balkong eller terrass.

På varje våningsplan finns en så kallad parlägenhet som ansluter till vård- och omsorgsboendet i samma fastighet. Det gör att hyresgäster där den ena har biståndsbedömt vårdbehov men inte den andra ges möjlighet att bo tillsammans.

Tillgängligheten är god. Alla våningsplan nås med hiss. Balkongerna är lättillgängliga för rullstol. Badrumsdörren är öppningsbar åt två håll och trösklar saknas i lägenheten. Trygghetslarm och sprinklers finns också. 

Antal bostäder

56

Storlek

1 - 4 r.o.k

Hyra

7 700 - 14 200 kr/mån

Faciliteter

Översta våningen är byggd som ett lågenergihus med solceller och sedumtak. Solcellsanläggningen bidrar till energiförsörjningen av fastigheten. Fastigheten har två gårdar. Den ena erbjuder grönska och sittbänkar och är öppen ut mot Monica Zetterlunds park.

Faciliteter

  • Gästlägenhet
  • Gemensamhetslokaler
  • Vinterträdgård
  • Restaurang i huset
  • Takterrass
  • Tvättstuga i entréhallen
  • Förråd
  • Säkerhetsdörrar
  • Postboxar lättillgängligt placerade vid entrén
  • Com hem samt Telia öppen fiber

Läge

Kvarteret Väduren ligger i ett lugnt område mellan Roslagsgatan och Birger Jarlsgatan, i Vasastan i centrala Stockholm.

I närheten

I kvarteret ligger affärer, restauranger, caféer och annan service.

Kommunikationer

Det är nära till flera olika busslinjer och närmaste tunnelbanestation Tekniska högskolan.

Service & Aktiviteter

Aktivitetscenter
Stadsdelsförvaltningen ansvarar för verksamheten i aktivitetscentren som har till uppgift att ordna sociala aktiviteter, kaffeservering och möjlighet till att äta gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för de boende och för andra äldre i stadsdelen.

Kontakt

Organisation

Micasa

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08 - 508 360 00

Gatuadress

Roslagsgatan 20

Postnummer

113 55

Postort

Stockholm

Vill du bo här?

Micasas seniorbostäder förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm, telefon 08-785 88 30.

För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Translate

Tyck till